2016. május 6., péntek

mi ez?

következő rejtvény:
a) valami
b) ilyen nincs
c) 1éb, éspedig:

galamb
tegnap este a karinthyn hevert 1 döglött galamb. beszúrom, mostanában elég sok galambot látok (lefejezve) elütve. ami nem baj, csak gusztustalan, és forog tőle a gyomrom. ezek szerint el vannak kanászodva a dögök. figyelmetlenek. a minap 1 rohadék galamb a fejem mellett húzott el. az astoriánál indultam a zöldre, meg az is startolt, a hülyéje. éreztem a szárnysuhogását az arcom előtt. tehát a tetem az útkereszteződés kellős közepén reggel is. hú, baszki, ott bontotta 1 dolmányos varjú a cuccot. majdnem megálltam fényképezni, azonban az autók jöttek-mentek, így elriasztották az élő madarat is, úgyhogy inkább meg se álltam, csak visszanéztem, hogy ez milyen vicces.

e-taxi
múltkor elment mellettem 1 elektromos taxi. nem hibrid, full elektromos. viszont a hátulján nem láttam, hogy milyen márka. aztán újból eléje-mellé kerültem, de nem tudtam leolvasni az elejéről. vicces és könnyen felismerhető, mert a tetején van 1 nagy (meg kellett néznem a neten, mi ez:) konnektor csatlakozó. így könnyű felismerni. nagyon halk, szinte idegesítően halk. amikor <~30-cal megy, az a legveszélyesebb: motorzaj nulla és a kerék-út kapcsolatból eredő zaj is jelentéktelen. pár nappal később a horvát utcában mentem, amikor megláttam velem szemben jönni ezt a konnektorost. gyors megfordultam, úgyis a nyomába tudok szegődni, ui. pirosat kapott. erre behúzott a parkolóba, kitette az utast, közben én utána, de mielőtt elébe kerülhettem volna, elindult, vissza a horvát utcába. én utána, hisz úgyis arrafelé lakok, namondom, megint lemaradtam, sose tudom meg, ki gyártja ezt az elektromost. és csak szerencsém lett: a bicikliút előtt leparkolt jobbra, így megállapít6tam, hogy nissan! amúgy a taxis rendszámot (sárga háttér) nem írja felül az elektromos rendszám (zöld háttér). nem tudom, hány db ilyen taxi van, ui. a rendszámukat nem jegyeztem meg, de most már legalább 2. hacsak nem szedték le a tetejéről a díszt.

mi van még?
ja!
múltkor 1ik nap azért vágtam el az ujjamat, mert nem volt elég éles a kés (és régi az alma, ráncos, nem feszes héj, amin könnyen megcsúszik  a penge), aztán később meg azért, mert túl éles volt a kés. ez hullámos victorinox. áhh, tuti nem hamisítvány. szinte várom, hogy kicsit tompuljon. tőlem ilyet hallani...

5 megjegyzés:

Noémi írta...

serpenyőben porcukor olvadik kakaóval???
már megint mit(t)eszel???

ja és bé :-)

aniko.ezsias@gmail.com írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
aniko.ezsias@gmail.com írta...

én asszem tudom mi ez_van köze a céééklához? :)

zsempi írta...

noémiaú: porcukor van rajta, meg kakaó is benne. a rózsaszín nemtom sgít -e? ancsinak segített. vagy neki beszéltem erről?

aniko.ezsias@gmail.com írta...

igen_szóval "csaltam". bocsánat!
olyan nehéz nem írni!