2012. május 4., péntek

tavaszi szél

nem áraszt vizet.
vizet főleg nem.
várjuk az esőt.
kell a növényeknek.
azaz kell nekünk.
bár az élelmiszerárak lehet jobban függnek az üzemanyag áraktól, mint az időjárástól...

ez 1 külön bejegyzés lesz a tavaszi szél n. biciklis teljesítménytúráról. a többit külön írom.

-1. bekezdés
múltkorában tesóm terve az volt, hogy a május 1-jei 7végén csináljuk meg a zágrábi BIGet. ez érdeklődés hiányában elmaradt, és balázs beláttatta vele/velünk, hogy érdemesebb azt vas megyéből megközelíteni, nem a fővárosból. tanakodás, hogy mi legyen. tesóm nem nagyon akart velem tekerni, hisz én sokkal lassabb vagyok. ő fixivel is milliószor gyorsabb, mint én a váltóssal... 1ik du. (múlt 7főn. amikor másnapos voltam) jöttem le a felüljáróról, és úgy döntöttem, most megrakom hazáig, pörög a lábam. hátranéztem, láttam, hogy mögöttem van 1 biciklis árny. sokat nem láttam belőle, csak regisztráltam, hiszen ebben a szemüvegben inkább csőlátásom van. a pöttyös utcánál köszönt rám tesóm- ő volt az árny. hazatekertem vele, közölte, hogy jól mentem, akár mehetünk is 1ütt biciklizni. juhú. ebből nem lett semmi.

biciklis reggelin balázs említette, hogy ő elmegy az 1-jén rendezendő teljesítménytúrára, 125 km, gödöllői dombság, 500 szint. arrafele 1x jártam fecóval. nekem tetszett. úgyhogy meghagytam talonban ezt a lehetőséget. jobban szerettem volna 7főn tekerni, hogy utána rá tudjak pihenni.
aztán eldőlt: megyek balázzsal teljesítménytúrára. elmondta, hogy idén már 25x megcsinálta dobogókőt... meg alapba' is erős nagyon.


7-kor találkoztunk a batthyányi téren. a reggeli bemelegítés megvolt: rákoskert vm-ig 27 km-es út állt előttünk. én megpróbálkoztam éhgyomorral elindulni, ahogy tesóm tanácsolta. simán ki is bírtam.
beregisztráltunk, ettünk 1-1 hazai szendvicset (mind2en paprikás-sajtos-kolbászost vittünk :), és 8:15-kor elindultunk.
az elején megtévesztett minket az itiner, kicsit kavarogtunk a pesti út#zrinyi út-ben. végül is kiderült, hogy  a zrínyin kell továbbmenni, és majd az metszi a péceli utat.
már az első CP előtt elhagytam az itinert, úgyhogy én voltam a problémás eset. de találtak nekem 1 papírt, amire később megkaptam a CP matricákat.
jó volt a szervezés: neonzölddel felfújták az útra, hogy merre kell kanyarodni; bőséges élelmiszer és italutánpótlásban volt részünk: banán, alma, narancs, pezsgőtabletták, víz, nápolyi, csoki, mézespusszedli. szóval nem kellett volna tartalékba vinni semmit sem- de ezt nem tud6tuk előre.
balázs ment, mint a rakéta, gyak. az ő szélárnyékában csináltam végig a túrát. hát kb. 10 %-ban mentem elől én. a dombok persze megosztottak minket.
minden szervező kedves volt, és bíztatott, hogy együnk, igyunk még :) ez milyen jó már, hogy itt alapba' mindenki tegeződik- a szubkultúrák sajátossága ez.
az új nyereg marad. bizonyított. 180 km-t beletettem tegnap (kedden), és nem mondom azt, hogy  olyan volt, mintha a fotelban ülnék, de sokkal kényelmesebb, mint az eddigiek. meg előrébb toltuk. és a nyeregcsövet is feljebb állítottuk volna, de belerohadt a vázba. remélem a szervizben ki tudják rángatni.
nagyon összejött tegnap minden, jól sikerült a kajálás, jól bírtam. ugyan a végén már kicsit elegem volt. többet kell sokat tekerni, hogy a lelkem is megedződjön. és baromi meleg volt. mintha augusztus lett volna. ez a túra alatt annyira nem érződött, de amikor beértünk a belvárosba, a beton/aszfalt szabályosan sütött.
volt 2 srác, akiket az 1. CP-nél értünk utol. balázzsal előbb elindultunk, majd felzárkóztak hozzánk, sőt meg is előztek minket. 4en mentünk tovább. ők ketten elől váltogatták 1mást. lehet, hogy az előttem tekerő 3 ember akkora szélárnyékot csinált, hogy rosszul ítéltem meg a helyzetet, de szerintem nagyon idiótán tekertek. amikor lehetett volna menni, lazsáltak, a nehezebb részeken meg belehúztak. hát én nem bírom ezt az ö-v tempót. nekem ez sokkal rosszabb, mint 1 közepes, de 1enletes tempó. szerencsére kókára előttük érkeztünk be, s így előbb is indultunk, így többet "nem kellett" velük mennünk.
125 km. bruttó 4:55 h, nettó 4:17 h. ez lett a vége.
már nagyon le kívánkoztam a bicikliről. nyújtottam pár percet, s csak utána ültem oda a zsíros kenyér mellé :) ejj, de jó volt. csalamádéval ettem. és kóstoltam hozzá  valami fokhagymás izét is, amit 1. ránézésre paprikás mézbe beleforgatott földimogyorónak véltem. elég ütős volt a fokhagyma ráhalmozva a kenyérre.
kaptunk fagyikupont, amit hazafele beváltottunk a home centerben. 1-1 adag jutott mindenkinek.
szumma: jó volt erőltetett menetben tekerni 1et. így 1 csomó mindenre maradt még időm vasárnap. és az izomláz sem volt olyan vészes hála a nyújtásnak. ezt rohadtul nem kéne lespórolni a biciklizés végéről.

észrevettem, hogy az outin is 1folytában tekerek, mintha fixen ülnék. ha átmegyek 1 sínen, akkor is. pedig megtehetném, hogy legalább akkor nem tekerek. azé' városban jobb fixivel, mint váltóssal. igen jó volt visszaülni a gizire szerdán.
elég uncsi lett az idei 1. biciklis bejegyzésem. pedig ez a 2. esemény volt. az 1. gurgulászás gáborral történt vácra. előtte hhh. azt már nem írom le, mert régen volt.

még sokminden belémszorult, amit jövő 7en írok le. fontos és érdekes dolgokról  is lesz szó. szerintem.

Nincsenek megjegyzések: