2010. február 18., csütörtök

ajtó

tegnap reggel tök ideges voltam az ajtóra. hogy nyikorog. és eldöntöttem, hogy addig nem indulok el, míg meg nem csinálom. megtaláltam a műszerolajat is.
hernyócsavar ki... azaz nem hernyócsavar. nem is csillag. imbusz! á, ez sem probléma, elő az imbuszkészlettel. csakhogy 1ik sem ment bele. nem hiszem el. tipródtam 1 sort, majd nekiálltam lecsavarozni azt a hosszúkás lapos izét mind2 oldalról. hátha majd akkor történik valami. történt is: kiszedtem a kilincset mindkét oldalról. ami az ajtóban maradt, nekiálltam nyomkodni, vajh annak van -e hangja? hát nem. a kilincseket beolajoztam. forog, nyilván jót tesz nekik. 1ik felét visszatettem azzal a 4szögletes rúddal, majd kombinált fogóval nekiálltam "nyitogatni". ekkor még nyekergett. tehát a 4szögletes a bűnős! jól beolajoztam, tettem még 1 próbát a kombinálttal, s a zaj megszűnt :) 1 gyors összeszerelés következett, majd a kilincs próbája. tökéletes. zajtalan, nem ragad, könnyen le lehet nyomni.
nyugodtság.

ezt a spájzajtóval is megcsináltam este. a fürdőszobáét is meg kellett volna, igaz ugyan, hogy nem nyekereg, de kissé nehézkes. lehet ez az előjel.


hotel panda
tegnap világosba értem haza! (a gyúródeszkát meg itt felejtettem, pedig most jól hazavihettem volna, ha eszembe van)
hallgattam a kévérádióban a bolhacirkuszt. a vendég a hotel panda igazgatója volt. ott megváltozott munkaképességűek dolgoznak nagy %-ban. érdekes volt hallani. ez a világon 1edülálló, hogy ****os hotelben ilyen dolgozókat foglalkoztassanak ilyen nagy arányban. azt mondja az igazgató, hogy a külföldiek ezt jól megértik és tetszik neki, de a magyarok is nyitottak erre, nincsen probléma. hű fantasztikus. le a kalappal! remélem, jól megy majd nekik mindig!

Nincsenek megjegyzések: