2013. június 19., szerda

csoda

több csoda is történt mostanában, de ez jut hirtelen eszembe. oké. oké, nem csoda, viszont fölöttébb érdekes jelenség:
végzettt a mosógép, kiteregettem az udvarra. du. 5 körül volt, még odatűzött a nap. végeztem, felnéztem. ... mi ez? miért füstöl a csipesz? mi ég? úristen! közelebb mentem. láttam, hogy minden ruha "füstöl". azaz párolgott ki belőlük a víz. érdemes ránagyítani a képre, úgy látszik valamelyest. a zöld nadrág zöld csipesze mentén. ilyet még sosem láttam. ma is kiteregetek du. kíváncsi vagyok, megismétli -e önmagát a jelenség. elvileg minden adott hozzá. a napsugár beesési szöge nem mind1. lehet lecsúszok róla? ki látott már ilyet? na, sikerült ideizélnem a videót is. figyeljétek a gőzt!


keleltt volna múlt 7en is írnom, ui. volt írnivaló meg innivaló is bővan.
az
árvíz 
jól sikerült, szabadon lehetett közlekedni miatta a fő utcán napokig. nagy öröm volt ez a biciklisnek, azonban 1 autósnak és 1 bkv buszsofőrnek nem:
kietteék a sárga táblát, h mindkét irányban lehet közlekedni. a csalogány#fű utca-ben is ott volt. erre kanyarodik ki a buszos a csalogányból jobbra nagy ívben. meg kellett állnom, meg felmenni a járdára, különben elüt. és szerinte én voltam a hülye. mellesleg így is majdnem lezúzta a padkát, mm-eken múl6ott. azt hitte, h az övé az egész utca... másnap este ugyanabban a kereszteződésben , már majdnem beleértem a kereszteződésbe (tehát jöttem a fő utcán jobb oldalon, mert lehetett), jön 1 autós, és anyázik, hogy mit keresek ott. közben ő ment a szar helyen. direkt visszafordultam, az ellenkező oldalon is ott volt a sárga tábla a fekete nyilakkal. legalább nem ütöttek el :)
amúgy este a budai oldal bringagyászon érdekes volt jönni, akkor még nem volt kánikula, és a 6almas víztömeg ontotta magából a hideget. szabályosan fáztam a duna mellett tekerve. jó nagy sodrása volt a folyónak. palackpostát kellett volna küldeni vele. most sokáig leúszott volna. erről lecsúsztam.

jóga
minden csütörtök reggel oylan rettenetes izomlázam van tőle, hogy alig bírok felkelni. nemhogy felkelni, meg-mozdulni is (se?). bizonyíték, hogy mozogtam. azért hasznos. ezt megmond6ja mindenki. pl.  én. tekertünk tesómmal reggel, éppen a győző aladáron küzdöttük fel magunkat. végre felértem én is, a tüdőm majd ki-szakadt, szar volt, na. szomorkodtam, hogy 1re rosszabbul megy a tekerés. tesómmegszólalt, hogy ez aztán emelkedő, próbára teszi rendesen a derekat. na, nekem a derekammal semmi bajom nincs bringázás közben. meg se érzem. mintha ott se lenne. szóval ennyire jó a jóga.
reggel xyz ászanába kellett ülnünk. mondom nem fér oda a lábam. (ez törökülés féleség, de nem az ugye, mert féleség. nem feleség) oktató: nem kéne annyit biciklizni. mindig lebasz, hogy minek biciklizek annyit, nem tesz jót, jógázzak helyette :) hát ilyen vicces ez. mert vicces, nehogy azt higgye valaki, hogy komolyan lebasz.
na, megveszem a tudományt. jó lenne alkalmazni is, nem csak olvasni .

Nincsenek megjegyzések: