2015. április 6., hétfő

valamit

most már írok ide.
nem szeretem a szelet. beszéljen vele, mindenki, hogy állítsa le magát, léccíííí. hátha többünkre hallgat. vagy erre kell berendezkedni ezentúl? kicsit meg fogja dobni a mészkőember eredményeit. plusz sok másodperc. elegem volt a téli ruházatból. rövidnadrágban, kiskesztyűben szeretnék szabadon mozogni. tudom, a hiszti nem segít.
ezek itt a húsvéti tojecek. már tavaly sikerült kitörnöm a piros bűvköréből. a viasz nagyrészt megmaradt. pedig sokkal könnyebb filctollal díszíteni a tojást, mint viasszal. van lakkfilcem is, de nem való már a tojásra. tavaly még jó volt, idén nem akart rá fogni. talán zsíros a héja? örömhír, hogy idén teljesen jól befedték a festékek a tojásokat. semmi foltosság. biztos a tojásban keresendő az ok, hiszen a festéket a gyárban állítják elő, gondolom, annak az összetétele nem változik.
itt van a foszlós kalács is. minden oké volt ezzel is, azonban amikor hengerré sodortam az 1es részeket,  nagyon csúnya lett a tészta felülete. mintha elszakadozott volna. ezért kelesztettem még 1 db-ig, hogy kisimuljon. sajnos sok eredménye nem lett. 1bekeltek a kalácsony, és mégsem történ t házasság hehe. amikor megsült, és kiszedtem a tepsiből, szinte lötyögött. féltem, hogy mégsem sült meg. de ha az elválasztás jól sikerült, akkor a belseje is. így is lett.
az ételszentelést a pap rekordidő alatt végezte el. talán a guiness könyvben szeretne szerepelni? fél körmend eljött, annyira tele volt a templom, mintha karácsony lett volna. végül is a húsvét uo. nagy ünnep, csak kisebb az üzleti faktor körülötte. valahogy ebből nem lehet akkora pénzt csinálni. pedig inkább húsvét lehetne a szeretet ünnepe, hisz jézus annyira szerette az embereket, hogy meghalt értük. igaz meghalni csak úgy tudott, hogy meg is  született. 1enragú tehát a halál és a születés. még azon is gondolkodtam, hogy rengeteg karácsonyi dal van, amitől nyálban úszik a rádió, azonban húsvéti van -e? szóval az ételszentelés is 1 színjáték, mint a közigazgatási szakvizsga. kellemetlenül is érzem magam miatta. az előbbi miatt. nem mélyedek el a húsvét körüli időszakban sem. érzem, hogy lenne vmi jelentősége, de nem tudom beépíteni magamba. én elvesztettem a vallással a nemlétező kapcsolatomat. persze emiatt nem fogok éjszakákat bőgni. 21. században másféléket keresünk.

bicikli
már nemtomhányszor voltam idén a colnagoval, és 1 beszámolót sem írtam...
húsvétkor 1 minimális biciklizés volt az itthoni libakergetővel. a rokonéknál állt a bicikli  vagy 2 órát, közben leeresztett, ezért pumpálás után max. sebességre kapcsoltam, és hazaszáguldottam. száguldottam? ezzel a biciklivel nem lehet. úgy kapkodtam a levegőt, mintha a diósárok sztríten kellett volna felkapaszkodnom. bele-fájdult a torkom. a fixivel kb. negyedennyi erőfeszítés lett volna. nem csodálom, hogy ezekkel a régi biciklikkel elfáradnak a népek.

Nincsenek megjegyzések: