2011. július 8., péntek

barack

azt sem tudom, hol hagytam abba múltkor. abbahagytam, nem befejeztem.
az albiban a sárgabarackfa jól termelt. és annyira jó fán érett gyümölcsöt enni.

gizi
tegnap kitekertem tököl repülőtérig, mert ott volt dolgom. előtte beugrottam aszervizbe, ui. gizi új monoblokkot kapott. mér épp itt volt az ideje kicserélni. amikor megrángattam a hajtókart, mozgott vele minden, az 1. lánckerék kb. 1 centire kitért. lassan csinálok bármit is, de vasárnap megijedtem, amikor gábor zsülinapjáról jöttünk haza tesómmal. versenyeztünk, hogy ki ér hamarabb haza: tesóm az erzsébet hídon vagy én a szabadság hídon. raktam neki rendesen, bár sejtettem, hogy ő fog nyerni, mert 1részt gyorsabb, másrészt meg az erzsébet hídi felhajtónál nekem muszáj volt megállni a pirosnál. ennek ellenére nem láttam villogni előttem, sem mögöttem. megbeszéltük, hogy aki hazaér, megcsörgeti a másikat. volt 2 csörgésem, ez gyanús lett, felhívtam, hogy mibaj. hát eltörött az f.moser váza is... valamikor tavasszal tört el neki az mbk. fogyasztja a bicikliket. azt a lajos meghegesztette valakivel.
gizi ezentúl nem recseg, nem ropog.

a budai felső rakparton az erzsébet híd alatt van 1 fél pár szandál az úton. már >1 hete. fura, hogy eddig nem sodorták el, szinte ugyanott van.
tegnap kb. 60 km-t tekertem. többnek tűnt. néztünk albit, és míg vártam dzs-re, bementem 1 kocsmába, rendeltem 1 korsó sört. iszonyú szomjas voltam. visszafele már ketten ültünk le oda, majd csatlakoztak a házigazdáék is. kellemesen eldiskuráltunk és szivattuk 1mást. nagyon jókat röhögtem. aztán eszembe jutott, hogy szerdán zolinak azt mondtam, nem iszok többet, mert 7főn biciklizünk, és a pia visszaveti a teljesítményt.
a sörömbe beleesett 1 darázs. kipiszkáltam, s a többiek javaslatára nem ütöttem agyon. lehet csak berúgott kicsit. eég sokáig kepesztetett a sörben, mire végül kiemeltem. le kellett fényképeznem. érdekes látványt nyújtottak a lábai: csupa buborék volt körülötte annak ellenére, hogy nem nagyon mozgott.

a bazsalikom elég szarul néz ki. világos. pedig burjánzania kéne. vmit csinálnom kéne vele. a menta szép. nem ártott neki az utazás meg a cserepes lét.

elkószáltak a gondolatok.elszálltak.

a képen 1 koktélparadicsomos szendvics lát6ó. ennél szebb színek a mai reggelinél voltak. sárga: omlett. zöld: kapor és bazsalikom az omletten. piros: paradicsom. harsány volt. élt nagyon. csak sötét volt a fényképezéshez.
miért van az, hogy az elképzeléseim mindig drágák, pedig semmi extra nincs bennük? szúr a szemem. fáradt vagyok. a 7en visszajött a kisgyerekkori izém: nehezen tudtam elaludni, mert ahogy feküdtem mozdulatlanul, olyan érzés jött a lábamba, hogy muszáj megmozdítani, különben megőrülök. most ez a mozdítás befeszítést jelent. végül valahogy elaludtam, de hosszú volt odáig az út. lehet azért rázom a lábamat, mert éberen is így érzek?

pilisvörösváron vagy hol 7főn olyan utcákon tekeregtünk, amiken a burkolat térkő volt. ilyet is láttam, nem volt túl nagy öröm ezeken menni.

Nincsenek megjegyzések: