2011. július 21., csütörtök

hozzáállás

nem azért mert ez 1 érdekes szó: 3 dupla betű 1más mellett.
hanem:


lurdy ház információ
bemegyek a lurdyba, 1enesen az információs pulthoz
-helló, állítólag van itt 1 xyz nevű bolt. merre találom?
csaj néz, nem reagál semmit csak 1 unott igen?t
-az interneten olvastam
erre nagy nehezen előveszi a füzetét és megnézi. megtalálja. elirányít.
eszem eldobom. ha nem erősködök, esküszöm azt mondja, hogy nincs ilyen üzlet. felhúztam magam nagyon. ott ül, valószínűleg egész nap alig van dolga, ahelyett, hogy örülne, hogy végre jön valaki, kelletlenül válaszol.

de van ám ellenpélda is:

lush
ha ide megyek vásárolni, itt mindig végtelenül kedvesek, nem éreztetnek velem semmi negatívat. jó illat van, ebből a boltból mindig mosolyogva távozok. pedig ott is van fluktuáció. nem számít hogy nézek ki. először féltem bemenni a lushba. azt hittem, ide gazdag nők meg cicababák járnak, szóval teljesen más típusú emberek, mint én. járnak azok, meg énfélém is. de ez az ottani eladóknak nem számít. ott én vagyok A VEVŐ.

vári cukkrázzda, szlovák út
tegnap beugrottunk oda, ha már arra jártunk. az ország legjobb fagyijait ehetjük ott szerintem. legalább 40féle fagylalt közül lehet válogatni. mindig van vmi újdonság. zseniális. pár érdekesebb: tokaji aszús mazsola, chilis csoki, mákos-meggyes, sacher, ánizsos-körtés-karamellás. itt megállok. alighanem ez volt életem legízletesebb, legkerekebb fagyija. annyira el voltak találva az arányai és az állaga meg a színei, hogy erre nincsenek szavaim.mesés. ha kijövök a váriból, akkor azt mosolyogva teszem és megnyugodva: végre minőségi élelmiszerért adtam ki pénzt. és nincs lelkiismeretfurdalásom, hogy csak cukros lötyit nyalogattam, ennyi erővel 3 kanál kristálycukrot is ehettem volna, ami gyak. ingyen van. 250 ft/gombóc az ár. de megéri.

eszembe jutott még 1 komoly sztori: kamillának öntöttem 1 pohár narancslevet. szívószállal gyorsan kiitta az egészet, és utána azzal szórakozott, hogy szívogatta-fújogatta a levegőt az üres pohárban. megszólal: oylan hangja van, mint a gáznak.
bazz, csak néztem. valóban olyan hangja volt, mint a kiáramló gáznak. vagy égő? nincs nálam szívószál, hogy kipróbáljam.

árpa
tegnap éjjel. vagy most éjjel? szóval éjjel párakötést tettem a szemere, ahogy a szemészeten tanácsolták. nemtom mikor jött le a fejemről, de úgy tűnik, erre a kis időre is 6ásos volt. 3-kor feküdtem le. 7-kor keltem. tgy-ben voltunk. sokáig elbeszélgettünk, a végén már csak simán lusta voltam elindulni és kicsit untam ott lenni. többet kellett volna innom. ez meg gáz... de 1 csomó emberrel nem beszéltem előtte sosem. sztir megismert- csoda. de eléggé nem volt kedvem vele beszélgetni. kb. úgy adta elő, mintha mi milyen sokat buliztunk volna 1ütt meg milyen rosszcsontok voltunk.
volt goldsprint is. 1ik srác annyira részeg volt, hogy buppa nehezen -sőt nem is- tudta neki megmagyarázni, hogy hátrafele ne tekerjen, mert leugrik a fixi a görgőről. háromszor pattant le a srác. nemtom, talán avégén úgy szedték le. ilyen is van.

kéne írni az osztrák túráról. már másfél hét eltelt azóta. a képek segítségével könnyebb lenne. tesóm kszített párat, balázs meg sokat, de azok 1előre az ő birtokában vannak.

áramszünet
erről is írok, mert eléggé felkavarta a tegnap reggelemet
keddről szerdára éjjel nagy vihar volt. jó hosszan villámlott meg dörgött. ilyenkor nem tudok aludni. kimegy minden álom a szememből, és kicsit félek is.
dúlt az égiháború. erőt vettem magamon, felkeltem becsuktam az ablakokat, és indultam kihuzigálni az elektromos fogyasztókat. erre 1 óriási recsenés/csattanás. összerezzentem. rögtön a villanykapcsolóhoz mentem, hogy leellenőrizzem, elment -e a villany. el. kislétra kihoz fel a biztosítékokhoz. tamás is felkelt, átnézte, kapcsolgatta, semmi. mialófasz? ideges lettem a hűtő miatt. hogy reggelre majd jól leolvad, odalesz minden cuccunk.
elaludtam.
reggel persze magától nem lett villany, más lakóknál nem volt. még telefonálgattam is, de senki nem tudott semmit mondani. elmentem dolgozni. majd a munkatársaim elláttak jótanácsokkal, s hazaérve kiderült, hogy valóban az a probléma, amit ők mondanak: a főórát ***szta le...hát én erre nem gondoltam volna, hogy az is lekapcsolód6. a fagyasztó nem olvadt le, hurrá. ezek szerint ilyen jól tartja a hideget.

estefelé játszottam a gyerekekkel. kamilla belsőt pumpált. nagyon tetszett neki.

1 megjegyzés:

PZoli írta...

Állítólag a békásmegyeri Sík Cukrászda fagyijai is eléggé ott vannak. Egy Gyradiko-túra után szinte adja magát :)
Ugyancsak erősen ajánlom a törökbálinti Corában található Dolce Vita fagyizót. Brutálisan jó. Nálam itthon benne van a három legjobban. Z