2012. augusztus 6., hétfő

7vége


hm. időrendbe veszem az eseményeket.

vízvető
péntek du elmentünk erával szemüveget csináltatni. nagyon megterveztem az utat.
a vízvető sorsát akartam rendezni. így először a külső mester utcába, a lapszbászatba autóztunk a vízvetővel. ott mondták, hogy visszaveszik, de 8 napon belül. hát, azon túl voltam sokszorosan is... ezt bebuktam. 1etlen esélyem a vatera... így a vízvető ismét visszakerült hozzám. zárójelben leírom az útját: megvettem, tesóm elfuvarozta hozzájuk. onnan átkerült hozzám. majd visszavitettem velük, hogy majd elviszem a lapszabászatba. aztán múlt 7en, maikor kutyaúsztattunk, áttettem era kocsijába. onnan kivettem, állt 1 hetet a garázsban, majd akkor pénteken ugye elvittük a lapszabászatban, ahol nem fogadták, így újra nálam van :) akkor módosítom a bekezdés címét vízvetőre :)


szemüveg
az wiener optika a bécsi úton van, oda kellett elvergődnünk. a budai alsó rakpart 1 része még mindig lezárva, úgyhogy nem haladtunk túl gyorsan. az üzlet előtti mozgássérült parkoló természetesen foglalt volt, így odébb találtunk szabad helyet. szerencsére a bécsi út ezen szakasza (symbol és környéke) csupa macskakő, így erának és nekem is nagy élmény volt megtenni a 200 méteres utat az üzletig. 1 db-on villamossineztünk, amit dudálással jutalmaztak az autósok. de hát annyira ratyi a járda. tiszta pukli, oszlopok, kifele lejt, befele lejt. remélem, azt is megcsinálják. amikor dudáltak, behúztunk a járdára 1 szalag alatt, mely 1 ilyen 3 ferdecsíkos táblához volt kötve. ezt majdnem felborítottam a hátizsákommal.
először era választott napszemüveget. érdekes módon nem a legdrágább állt neki legjobban. ez viszonylag gyorsan zajlott.
aztán edina megvizsgálta a szememet. nem romlott! olyan vizsgálati módszerek is voltak, melyeket én korábban nem láttam.
aztán edina kipakolt 50 szemüvegkeretet, és nekiálltam próbálni, később era is csatlakozott, hiszen neki is szüksége van új szemüvegre,  (biztos joya szétrágta:). próbálgattunk. úgy látom, már nem divat a nagyon lapos keret, inkább a nagyobbak mennek. szerettem volna feketét, de 1ik sem állt jól, pedig volt 1, aminek pöttyös volt a szára, s szinte halálosan beleszerettem, de beteljesületlen lett a kapcsolat, hiszen a szemüveg egész nap a fejemen van, nem lehet csak azért megvenni, mert tetszik...
volt 1 piros, ami erának is meg nekem is igen jól állt. aztán ugyanaz lilában. ám az elején edina kitett 1 rózsaszín-kék-sárgát, ami nagyon megtetszett, és nem is állt rosszul, hogy nem volt kérdés, eráé lehet a piros, nekem a tarka kell :) így meg1eztünk.
...
kivergődni már könnyebb volt.

szórakozás 1
era hazafuvarozott, bedobáltam a lakásba a fent említett vízvetőt, a gyúródeszkámat és 1éb barkácskellékeket. elégedetten dörzsöltem a kezem, hogy milyen jól kisakkoztam mindent, a lehető legkevesebb kocsikázással megoldottuk a feladatainkat.
és itt nem ért véget, ui. erát meghívtam 1 limonádé+fagyikehely kombinációra, mait akciósan vásároltam. az idő jól eltelt, erát várta a kiskutya, de már mindketten ki voltunk éhezve a fagyira, így szó sem lehetett 1 másik alkalomról.
a ferenc téren van ez a francesco cukkrázzda, . tök jó heyl lenne, ha nem pöfögnének az orrunkba az autók. klassz volt a fagyi, féláron megérte.

szóarkozás 2
estére fecóékhoz voltam hivatalos pécelre. kitekertem igénybevéve a bicikliutat. mostanában használok bicikliutat. öregszem vagy mi. és nem is pörgetem túl magam. lassulok. mégiscsak 42-es tányér kellett volna előre... de meredeken meg nem rossz ez.
rákoskeresztúr központ után a pesti úton folytattam utamat, hiszen nem messze van a sáv, amiből pécel felé lehet kanyarodni. erre jön 1 kisbusz, faszi üvölt, mint a fába szorult féreg, hogy a bringaút, menjek oda. nem is tudom, minek foglalkozok vele, hsiszen úgysem tudja, hogy nekem mi okom van használni az utat, azonkívül, hogy jogom van használni.
fecóéknál rengeteg rántott zöldséget megettem. én érkeztem legkésőbb, a lányok már paníroztak és sütöttek. mondtam, hogy nem segítek, most k. nincs hozzá kedvem. csak ittam meg ettem.
jót dumáltunk. viola bébi 1re szebb lesz. nemtom miért bámulta folyton tihanyit :)
hazafele nem csábultam el, és tekertem, így spóroltam 1 csomó pénz. és amúgy is rámfért már 1 kis tekerés a sok zabálás után.

kaja
jöttek szombat du. lászlóék, így gondoltam, sütök valamit. most olvastam el a rizsát a recept mellett, 1 horvát nemzetiségi sütit csináltam. nagyon finom lett. eteti magát. ezért a maradékot gyors bedobozoltam, és elvittem tesóméknak, ott jobb helye van/volt. fénykép nincs. tehát ki is törölhetném ezt a pár sort :)

szalonnás zöldbableves
ennek külön bekezdés jár, ugyanis annyira finom.
volt zöldbabom, ami elkezdett barnulni, ezért péntek reggel gyors előfőztem.
anyától kaptam 1 csomó szalonnabőrt, meg én is halmoztam, így valamennyit megfőztem kuktában 15 perc alatt.
pirítottam 1 kis fej vöröshagymát, rádobtam a zöldbabot, 1ütt sütöttem őket pár percig. majd rászórtam 1 ek. lsiztet, átforgattam, és felöntöttem a szalonnalével :) dobtam bele tárkonyt, durvára tört borsot és sót. elkezdtem főzni, és később beledobtam pár szem megtisztított, felkockázott krumplit. az időzítés sikerült: 1xre főttek meg. avagy intelligens zöldségekkel dolgoztam, amik 1máshoz igazítják főzési idejüket.
csak másnap ettem belőle. ja a végén a maradék tejszínt  és a maradék tejfölt összekevertem, és belefőztem a levesbe.
nem 1 fotogén fogás, de így nem tudom beküldeni a nosaltyba. igaz hogy semmit nem mértem le, tehát itt is sántítana a dolog.
komolyan mondom, régen ettem ilyen finom levest. mindent eltaláltam benne. a füstös íz meg a tárkony nagyon összepasszol! langyosan a legjobb. bolond vagy, ha nem próbálod ki :)

a 7végi barkács sztorimat majd holnap tesezm közzé. remélem, addigra befejezek mindent, és többet nem kell róla írnom :)

Nincsenek megjegyzések: