2012. augusztus 1., szerda

barkács

ezt a kakaós-fahájas palacsintaizét 7főn csináltam. ribizli és cukor van a rétegek között. 1 hibája volt: alulcukroztam. a cukor kihozza az ételek ízét csakúgy, mint a só.

a 7végén akartam felújítani a 3 széket meg a redőnyt. ezt 1 hete elterveztem. erre kedden reggel megjelentek az udvarépítők, és keresztülhúzták a számításaimat. felszedték a követ, térköveztek, betonoztak, homokoztak. ez 1 hete tart. reményeim szerint 1-2 napon belül befejezik. mert hát porban, homokban nem lehet festeni. nem rücskös, hanem sima felületet szeretnék.

attilától kölcsön kértem az elektromos tűzőgépét, hogy az milyen nagy segítség lesz a kárpitozáshoz. pénteken elhoztam tőle. ha már az örs környékén jártam, beugrottam az ikeába. találtam evőeszköztartót, aminek nagyon megörültem, bár a 18. érzékem azt súgta, hogy ne vegyem meg, úgysem lesz jó. én ezt elhallgattattam, és megvettem. szembe kellett néznem a problémával: a mérete. már a hazacipelése is gondot okozott. a sisaktartókkal akartam összefogatni, ám túl rövidnek bizonyultak a szíjak. szerencsére volt nálam 1 textilszatyor, így azzal meghosszabbítottam a szíjakat, és biztonságosan odarögzítettem a hátizsákhoz az 50x51 cm evőeszköztartót- tesóm meg is dícsért, hogy 5letes. hát igen, a mérnök-agy :)

közbeszúrom, hogy ezek után betértem tesómékhoz, el a gyerekekkel a játszóra, míg eli könyvtárazott. ott nagyon jól szórakoztunk, megcsúsztunk időben, és még fagyizni is bementünk. aztán szidtam magam, hogy most szarul érzem magam, de erről 1edül én tehetek, maiért nem voltam következetes. közben virág elfeküdt a játszótéren és sírt. én néztem, hagytam, nem tudtam vele mit csinálni, az sem használt, hogy azt ígértem neki, megyünk anyához.
fagyizás után ez megsimétlődött az utcán, ült a motoron, és nem volt hajlandó továbbmenni. miután arrébb sétáltam, akkor is ült és sírt, ezért gondoltam, felveszem, és hazaviszem. ekkor már kicsit ideges voltam, és szidtam magam, hogy most minek vagyok ideges, ne legyek az, mikor én nem startoltam időben. virág simán ahgyta magát hazacipelni, tán még el is aludt a kezemben.
otthon azt mondta, hogy sírt, és nem vettem fel. v vmi ilyesmi. ezek szerint fel lehet simán venni, nem fog ellenkezni. jó lenne a fejembe vésni, hogy 1 gyerek az gyerek, tehát gyerek módjára él, eszik, viselkedik, úgy is kell kezelni. talán tanultam belőle.
kamilla a csúzdán lezúzta a könyökét, meg az 1ik ujjacskáját is felsértette a körömágynál. mindez nem volt érdekes és fájdalmas a játszón ellentétben az otthonnal. ahol csak sírt, hogy mennyire fáj, nem akar fürödni. aztán megnyugodott. virág jól bírta a fürdést. ő már kicsit kipihente magát a karjaimban.

most jön a barkácssztori
tanuljunk.
szombaton reggel már 7-kor talpon voltam. szöszmötöltem, majd megcéloztam a kárpitos boltot, ahol 2 db 3 cm vastag habszivacsért kiadtam 1000 ft-ot. sajnos kapcsot nem kaptam a nőtől, viszont azt megtudtam, hogy a kárpitosok nem használnak sokfélét, és azokat természetesen jóval olcsóbban lehet kapni, mint a hobby gépekhez való kapcsokat. direkt úgy gyártják őket, hogy 1félét tudj venni horror összegért.
elindultam hát a lágymányosi híd felé, ott 1 kupacon talál6ó obi, praktiker és tesco- hátha valamelyik kínál valamit.
a tescoban jártam először. ott nem volt semmi, meg eladó sem, aki tudna segíteni. viszont megjegyeztem, hogy a tesa 50 mx 3cm takarószalag bőven >700 ft, míg én a festékboltomban 660-ért vettem.
átgurultam a praktikerbe  (a 7en 3. alkalommal jártam ott), és utánaérdeklődtem a kapcsoknak. srác mondta, hogy nincsen, de nézzem meg az obiban, ők is tartanak black&deckert. közben ráeszméltem, hogy nekem kéne fűrész is, mert farostlemezt kell vágnom. megláttam a b&d árakat, és azokról lemondtam, a nagyon gagyit meg 1500-ért nem akartam megvenni.
próbálkoztam az obiban is, ahol találtam kapcsot 1500 ft/1000 db. ezt betettem a kosaramba, majd megvizsgáltam a fűrészeket. a legolcsóbb használ6ó 1 obis volt 2500-ért, s ekkor választást kényszerítettem magamra: vagy veszek fűrészt vagy kapcsot. ha veszek fűrészt, az jó lesz máskor is (mikor? :), és szegeket is be tudok ütni, az olcsóbb, mint a kapocs. tehát fűrész.
a soroksárin hazafele eszembe jutott a piac, beugrottam némi paradicsomért és dinnyéért.

hazaértem, megfőztem (petrezselymes petrezselyemkrémleves), és bosszankodtam, hogy mennyit költöttem, és még mindig nem tartok sehol. elment a kedvem. imádom a zöldséget- mi így mondjuk nyugaton. szerencsére rászoktatott #apám. ha friss, párja nincs. ugyanez igaz a sárgarépára is.
du. 3 óra után nekiálltam fűrészelni (2ig lehet szombaton zajozni). csak az ülőkének kellett kivágni a lapot. munka közben rájöttem, miért lombfűrész, és mi az a finomfűrész.  ennek a lombnak nem lehet irányítani a fűrészlapját, mert széles, csak 1eneset tud vágni. így nem kanyarogtam, hanem érintőket rajzoltam a farostlemezre, és úgy vágtam le ívesre. majd lecsiszoltam, mai már könnyen ment, mert a csizsolóvászon zabálja a farostlemezt.
a szétcsavarozott széket is sikerült összeraknom valahogy. tesómtól ugyan elkértem a spanifert, de közben eszméltem, hogy a pillanatszorító kellett volna inkább, mert a x szétnyomásával jobban jártam volna, mint y összehúzásával. már bőgtem, és mérgelődtem, hogy ezt a szaros spanifert sem tudom használni, pedig tesóm megmutatta, és én is gyakoroltam. valamit csináltam, de nem volt az igazi.
fogalmam nincs, hogy sikerült összecsavarozni a széket. megtaláltam az alátétet a csavarhoz, amit kerestem, feltettem mind2re, és utána ment. ezt még át kell rágni tudományosan...

a szombatot diy szempontból sikertelennek éltem meg, és összeráncolt homlokkal közelítettem a gödört, hoppá, akváriumot.
dumáltunk meg minden.
kovács aszonta, hogy csak költségtérítésesre vették fel, de nem bánja, így nem adta oda az államnak a seggét. szóval nem csak az orvostanhallgatókkal köt az állam ilyen szigorú izét, hanem bármilyen 1etemistával! kemény. ezt valahogy nem közvetítette a média. bár amennyi hírt én olvasok/hallok/látok, beszélhettek is róla utcahosszat...
kipróbáltam az új goldsprint gépet. nekem sokkal jobban bejött, mint az előző. ez nem olyan pörgetős áttétel, nem kell hozzá annyi tüdő. persze azért utolsó lettem a lányok közül :)
este/éjjel borival beszélgettem, de már alig vártam, hogy elinduljon, mert 500x lecsukódtak a szemeim, azt se tudtam hol vagyok, legszívesebben lefeküdtem volna a földre aludni.

...lehet attila meggyőzött, hogy vegyek kapcsot a tűzőgépbe...

vasárnap
du. elmentem erához, majd a szomszédékkal közösen ki kutyát sétáltatni, úsztatni. a kopaszi gát hátsó bejáratánál van 1 kutyafuttató, ott le lehet menni a partra is. a kutyák totálisan bezsongtak, borkával alig bírtam, era odaadta nekem- őt kirántotta volna a székből. era azt mondja, borkától veszi át joya a hülyeséget, amit nehéz belőle kiszedni, így borkát hazaküldi kicsit, és csak 1 kutyával foglalkozik. baromi nagy erő volt benne. azt hittem, elránt engem is, kb be a dunába. amikor vizet ért a teste, megnyugodott.
ez a kopaszi gát erának meg a kutyáknak nem jó hely, úgy a gubacsi hídhoz mentünk, amit ők már ismernek.
nándi biztos ami biztos alapon fürdőnadrággal készült, amire szükség is volt, ugyanis közeledett a vihar, amitől borka fél, ezért őt era betette az autóba, joya pedig nem volt hajlandó utánaúszni a labdának, ami bent nem marad6, így nándi beugrott érte. legközelebb neki is dobálunk labdát :)
kiszórakozták magukat az ebek. aztán hazahúztunk. már 2 órával előbb látszott, hogy nagy zuhé lesz, ami be is következett. hazaértünk, éppen mindent el tudtunk pakolni. én még megkérdeztem erát, hogy menjek most vagy reggel? aztán 1 perc múlva nekiállt szakadni az eső. milyen naiv voltam, hogy azt hittem, még legalább fél óra van az esőig. így rövidre zárta a dolgot a víz, eránál töltöttem az éjszakát. alvás előtt még jól bezabáltunk mindenféle édességet, megittunk 1 üveg bort.

Nincsenek megjegyzések: