2012. augusztus 6., hétfő

üveg

nem tudom,kit kell utálni a 7végi üvegszilánk tengerek miatt.
nyilván azokat, akik odaszórják a járdára, a kerékpársávra és lassan már az útközepére is az üvegeket.
szombat, vasárnap és 7főn különösen sok üvegszilánkkal találkoz6unk az utakon.
régen azt gondoltam, hát ez is 1 indok a gyalog-bicikliút és járda elkerülése mellett. de most már mindenféle, nagyobb forgalmú utakon is széttörik az üveget a bulizók. tenyerelne rá valamelyik ökör, és taposná meg valaki a kezét. ezt kívánom nekik.
1re durvábban buliznak az emberek. és ezzel mások életét megkeserítik. én akármilyen részeg is voltam, soha nem törtem el 1etlen üveget az utcán. a szórakozóhelyen is max levertem 1 poharat.
miért kell így csinálni. azt hiszik ezek (nem ők), hogy menő széttörni 1 üveget? szerintem az menőbb, ha valakit meg tud győzni, hogy ne hajigálja el...
most már hetente többször kell böngésznem a kerekemet apró üvegszilánkokat keresve.és bemennek, alig lehet kipiszkálni őket.
most már nem is bánom, hogy nem lehet este 10 után piát venni a boltokban. bár ugyanolyan könnyű kihozni 1 kocsmából is, ha éppen arról van szó...
ma reggel is jöttem a kiskörúton, az astoria megálló környéke keresztbe üvegszilánkos volt. azt se tudtam, hogy menjek. le kellett volna szállni a bringáról, és kézben arrébb cipelni.
balesetek után sem takarítják fel (rendesen) a huladékot.
elszomorító.
büszkék lehetünk a magyar értelmes, okos fiatalokra. 1re több van belőlük...

Nincsenek megjegyzések: