2015. február 12., csütörtök

hamburger


sosem gondoltam volna, hogy "hamburgeres" leszek.
a történetem az edzőteremmel kezdődik.
ugyanis több fehérjét kéne ennem a fejlődéshez. kicsit módosítottam rajta, de nem sokat. igen nehéz magam rávenni a nagy húsevésre. igazából én csak erős szeretnék lenni, nem izmos. tudom, a 2 vmennyire 1üt jár.
gondolkoztam, milyen formában vigyem be a plusz fehérjét a fehérjeporok kihagyásával. ki tudja, mi van bennük.
nem tudom, mennyit gondolkoztam, és hogyan jutottam el a hamburgerhez. gyorsan megvan, edzés után még épp abban a szakaszban el tudom fogyasztani, amiben vmi pozitív 6ása is van, nem csak a zsírt növeli rajtam.
a lidlben vettem darálthúst, és azzal tesztelgettem. nagyon megtetszett, hoyg gyorsan megvan, így ehetek mustárt is, sőt a jamie oliver-féle ketchupomat is felhasznál6om.
bevillant a bűvös szakácson olvasott cikk a tökéletes hamburgerhúsról heston blumenthal kísérletei alapján, melynek 1-2 elemét átvettem. konkrétan: a) van disznóhús a hamburgerpogácsában b) figyelek arra, hogy a darálóból kijövő "szálak" párhuzamossága megmaradjon, nem gyúrom pogácsává kézzel a húst, így megmarad a lazasága, szaftosabb lesz a hús a szálak közti levegő miatt. tehát szálirányra merőlegesen fel-szeletelem a darálthúst. szerencsére az előrecsomagolt darálthús szépen rendezett, így valóban szaftos lesz. kipróbáltam és igaz.
fűszerek. hozzákeverni nem tudok semmit a szálirány miatt, csak amikor beleteszem a serpenyőbe sülni a húst, akkor tekerek rá borsot illetve szórom meg sóval. gyakran megforgatom, s az 1. fordítás után a 2. felét is befűszerezem. nekem ennyi elég (blumenthal is csak sózza amúgy), a rákerülő ketchup, mustár és hagyma elegendő fűszerezést ad.
a hamburgerzsömlét felejtsük el. szerintem az aldiban kap6ó magos császárzsömle a legkirályabb hozzá. a zsömlét a hús zsírján meg kell kicsit pirítani. ez eléggé összeszedi a serpenyő alján maradt zsiradékot és egyébb szöszmöszöket.
zsír: én 30 % zsírtartalmú hússal készítem a hamburgert, ui. próbáltam a kevésbé zsírossal, de úgy szétesik, és nem olyan finom. asszem nem is kell így a húspogácsa alá zsiradékot tenni.

balázzsal -miután megkávéztunk- szombaton kicsit újítottunk.
marha és disznóhús keveréket vettünk- meggyőztem, hogy jó a lidlis is, ott rendezetten van a hús, ami az egész hamburgerkérdés kulcsa.
a zsömlét magunk sütöttük. szintén lidlis lisztkeverékből. direkt ilyen laposat akartunk, mert a házi mindig súlyosabb. és nem kell, hogy elvigye a hamburgert a tészta. 4 (+1)zsömle meg 2 ember lett.
megettük az elsőt. meg bírsz még 1et enni? hát persze, ha már itt van. fú. letoltunk fejenként 2 hamburgert, s azt hittem, felfordulok. le is dőltünk vagy fél órára. én annyira jól laktam du. fél 5-kor, hogy másnap 10 után ettem először. azért este már jól voltam, de elegem lett a hamburgerből 1 időre :)
szóval, ha jót akarsz, akkor figyelsz a húsra. a minőségre is. mi lett volna, ha tudom is, milyen húsból van? menny-or-száág. azt ki tudj,a hogy ez milyen minőség volt. én nem látok bele. finom volt a dobozolt darálthúsos verzió.
jaj, de keveset írtam. azt hittem, rengeteg mondanivalóm lesz a hamburgerrel kapcsolatban. mi csak mustárt, ketchupot, vöröshagymát és salátalevelet tettünk rá. ja meg cheddar sajtooot. az utolsó képen látszik a szálirány, tökcuki.

Nincsenek megjegyzések: