2016. március 18., péntek

zöldrózsaszín

mostanában ezt érzem: mindenszar. így, egybe'.
szar a bicikli is. ami aggasztó. őszintén szólva semmi kedvem a tihany kupához, pedig kiderült, hogy nekem csak 50 km a táv. úgy érzem, semmi erő nincs bennem, pedig már tegnap is tök korán lefeküdtem, este 9-kor aLÚDtam.
ráadásul tesóm álmomban pinokkióvá változott, és akkor még csak finoman fogalmaztam. jajj.
reggel dühös voltam.
és azt gondoltam, nem festem ki a szememet, mert úgyis bőgni fogok. aztán eszembe jutott az 1ik volt évfolyamtársam, aki azt mondta 1x, hogy ha szar kedve van, akkor nekiáll vadul sminkelni. namondom, lehet ebben valami, legalább nézzünk ki jól, ha belül mindenszar is.
otthon a paplanom zöld-rózsaszín, amiről egészen idáig (nem idáig, hanem mondjuk 1 évvel ezelőttig) azt gondoltam, hogy micsoda idióta színkombináció, kb. uo. ronda, mint a lila-sárga. aztán vmi oknál fogva zöld-rózsaszín a szemüvegkeretem. és ma beöltöztem zöld-rózsaszínbe (rózsaszín mez és harisnya, zöld nadrág). ekkora felületen elég érdekes, de nem zavar. úgyis vagy sötétben vagyok vagy úgy nézek ki, mint 1 papagáj, és rohadtul nem zavar. sőt, ha másokat idegesít vmi, akkor attól nekem jobb. ez a punk hozzáállás. én így nevezem.
remélem ezt a dühöt és frusztráltságot jókedvbe tudom transzformálni a mai napon. nagy munka lesz... az edzőteremben ma maxolós napom van, tehát ha jól sikerül, akkor legkésőbb este 6-kor elégedett leszek.
már reggel kimaxoltam magam, ui. úgy jöttem, mint a rakéta. beleadtam mindent. komolyan mondom, az az érzésem, hogy fixen gyorsabb vagyok, mint a colnagoval... 
azt is megfigyeltem, hogy a fekete-fehér sokkal jobban hangzik, mint a fehér-fekete, és ha eszembe jut, akkor én direkt a fehér-feketét használom. vagy fehér-piros, stb.

mostanában nagyon szeretek csúnyán beszélni. őszinte örömöt okoz. orsi is így van ezzel. és ha elkezdjük, mindig ö.röhögünk ezen.
azt vettem észre, hogy mostanság divatos kifejezés a miakurvaannya valamilyen szókapcsolatban. hahaha. én is használom és mások is. vagy csak én és a munkatársam, és ebből vonom le a következtetést? néha megfeledkezek róla, hogy kicsi mintából "dolgozom", és lehet totál nem úgy vannak a dolgok, ahogy én látom. de ha 1x vmelyik lakó még mindig nem tudja, hogy az elhasznált pelenka nem a szelektív papírba tartozik, akkor az nettó gyökérség, és ezen had akadjak már ki. komolyan, már majdnem ott tartok, hogy így szólítom meg (kiírom papírra) a lépcsőházban az illetékeseket, tisztelt gyökerek,... és legszívesebben elküldeném őket a kurvannyukba, amiért nem képesek normálisan gyűjteni a szemetet. nem vagyok feltétlenül szabálykövető, azonban a szemétkérdés a szívügyem.

a fő utcán kicsit alakítottak. a batthyányról eddig 2 sáv kanyarodott ki a fő urtcára, ebből valahogy 1et csináltak. a fő utcán a szegély mellett parkolóhelyeket jelöltek ki, és 1 db-on felfestették a kerékpársávot. most a bringasáv mellett 1 sávban tudnak menni a járművek. ez a jégverem utcáig tart. onnantól eltűnik a jelzés az útról, de továbbra is lehet bringával menni. eddig volt 1 buszsáv, ahol mehettek a bringások is, meg 1 sima sáv. most az van, hogy a busznak nincs külön, hanem az autókkal 1ütt kell mennie. én nemtom miért csinálták. lehet kevesebb buszt indítanak, amióta elkészült a fonódó villamoshálózat? vagy eleve nem volt indokolt a buszsáv? a fő utcáról vmelyik kis után le lehet menni balra, rá a rakpartra. na, ez a sor szokta bedugítani a fő utcát akkor is,, amikor buszsáv volt. ez ugyanúgy megmarad szerintem. aki ismerte a környéket, az át szokott menni a buszsávba, ha a fő utcán akart tovább menni, és nem le a rakpartra. de ha túl hosszú volt az a szakasz, amit a buszsávban kellett mennie, akkor esélyes volt, hogy lekapcsolják a zsernyákok.
amúgy fura nekem ez, hogy minden utcába bringasávot festenek fel. erről már lehet írtam. minek? hamis biztonságérzetet ad szerintem, és akik nem tudnak közlekedni, esetleg ott jaszkariznak. pont reggel mondták a rádióban, hogy elkezdett nőni a bringások és gyalogosok által okozott balesetek száma, pedig 1 db-ig csökkent. miért mossák egybe a (gyökér) gyalogosokat a biciklisekkel? szerintem a gyalogosok nagyon bambák, komolyan mondom, az orruknál nem látnak tovább. vagy az okostelefonjuknál tovább semmiképp. szerintem a gyalogokat is fejbe kéne verni. úgy viselkednek, mintha más nem lenne az úton. tesóm számtalanszor mesélte, hogy a gyalog simán lelép 1 40-nel jövő biciklis= tesóm elé. ha autó lenne, talán megállna. de a biciklis elé lelép a hülyéje. és ez pár éve nem volt így. most már nem azon idegeskedünk, hogy nem indexelnek az autók, hanem a gyökér gyalogosokon. velük nem nagyon lehet 1üttműködniu. de azért engedjem őket át a zebrán. oké, át szoktam, menjenek, inkább előttem legyenek a hülyék, mint mögöttem, az biztonságosabb.
meg az 1irányú utcákba beengedni a bringásokat forgalommal szemben? hát nemtom. ez veszélyes. én nem is szeretem használni ezeket az opciókat, inkább kerülök. utána kéne nézni, hogy ebből eredő balesetek vannak -e. növekedik -e a számuk?
eltértem a színektől. nna, most kiírtam mindent magamból, ámen.

Nincsenek megjegyzések: