2011. január 13., csütörtök

jappán sajttorta

nokérem. tegnap zolival megsütöttük a japán sajttortát, melynek receptjét innen vettem. én már 2n túl voltam, ez volt a 3. este 8 után álltunk neki, és 11 körül már ettük is. a címében szerepel az imádnivaló szó is, ami teljesen jogos. fantaszikus 1 süti. erre jutottam: vízzel félig telt tepsibe kell tenni, és úgy megsütni. mi több vizet öntöttünk alá, és így jól lát6óan 2 fázisra különült a sütemény (víz "alatti és feletti") - ez a képen is látszik:

alul 1 tömöttebb sárgára, felül pedig 1 lazább világosabbra, ami édesebb is volt. ezek szerint a tojásfehérjehab feljött a tetejére, és mivel ebbe kellett belekeverni a cukrot, ezért a teteje lett édesebb. legközelebb kísérletet teszek a homogén állag eléréséhez, amiazt jelenti, hogy valóban max. a sütőforma feléig fog érni a víz.
aki teheti süsse meg. olcsóbbításként: mi a lidliben talál6ó nemtommilyen nevű natúr sajtkrémet tettünk bele a philadelphia helyett. szerintem ezzel is uo. finom, mint a philaval.
mellesleg az este folyamán nagyon jót beszélgettünk kazánokról, tésztákról, hőszeigetelésről stb. fú, jól záródott a nap.

a karácsonyról és a szilveszterről nem írtam semmit. elég szórakoztató volt. legyen elég ennyi. most nincs kedvem gépelgetni és visszaidézni.
úgyhogy be is fejezem mára. pá.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Zita vagyok-
Bakker, hogy Te milyen házias lettél, vagy voltál is?
Egyelőre csak átfutottam a blogodon, de azt már most tudom, Te fogod nekem megtanítani a rétestészta elkészítését és izgat az a hájas kifli is.
Addig is millió tsóóóók.