2011. január 18., kedd

kenyér és érdekességek

ez itt a kenyér. pénteken sütöttem limara receptje szerint. naggyon menő ez a nő, zseniális. ennek nem lett olyan leválós a héja. azt nemtom hogyan lehetne elérni. a múltkor részelegesen sikerült, most csak az alja lett lepattogzós, de az is kihűlés után. gondolkozzunk csak.... kiveszem a kenyeret a sütőből. forró. gőzöl. a belseje hidegebb, mint a héja. ahéja viszont keményebb, merevebb. szétnyomja a kiáramló gőz a kemény héjat és ezért repedezik meg? valaki mondja meg.

a kuglófsütő
t az aldiban vettem ,baromi jó. jobban megérte, mint 1 aláöltözet. a 2 termék közül kellett választanom. aztán elgondolkodtam, hogy éppen a vásárlás előtti napon jutottam arra, hogy mostanában már nem vásárolok semmit a konyhába, mert mindenem megvan a túléléshez...
szóval ennek a kuglófsütőnek az anyaga különleges. folyékony zsiradékkal esélytelen kikenni. sőt, szilárd zsírral sem tudom, csak szilárd vajjal vagy margarinnal. mondjuk ez az otthoni zsír felettébb gyanús, hűtőben is folyós. én nem értem. lehet sok benne a telítetlen zsírsav, és a telítetlenben gazdagabb részét hoztam el ebben az üvegben. mert van 1 másikban is, az tök kemény. már amennyire a zsír kemény lehet.
sütöttem 1 sütit, amit ebbe a sütőbe tettem bele, sajnos laposabba kellett volna, mert szalonnás lett, iszonyú tömény. legalább jól nézett ki. így nem volt indokolatlan a főnököm baszogatása haha. ha nem csinálná ezt, azt hinnénk, vmi baja van. ez mindenkinek kell.

sör
ittam 8 %-ost. nem mondom, hogy nem szállt a fejembe, tehát mit mondok? még ittam mellé 6-ost is. e 2 tehetett ki 1 üveget. megkérdőjeleztem, hogy be tudok -e menni a cib bankba információért vagy jobb lesz, ha a számat befogom és mással töltöm a szabadidőmet.

bicikli
leépülés. csak hegyen lehet edződni, amihez váltós bicikli kell. 
fogynom kéne. hátha úgy könnyebb lenne.
voltunk vasárnap tekerni tamással. vasárnap du. reggel nem bírtam felkelni, így nem mentem tesómmal, és nem is hátráltattam. kicsit elvesztettem a lelkesedésemet. olyan uncsi küzdeni mindenért. már lelkiekben. múltkorában igazán kitűnően voltam. gondolkozok, vajon hova lett ez az eufória. mi lelt? 

kéne menni a cibbe...

Nincsenek megjegyzések: