2011. április 5., kedd

kezdet

megerőltettem magam, és tekertem 1et reggel.
szerencsére a tegnapi kevéske esőt lefújta az utakról a szél.
korán lefeküdtem aludni, és korán elaludtam.
fél 6-ra állítottam be az ébresztőt, azonban visszaaludtam még 1 fél órára, mivel túl sötét volt (nem akartam lámpát átszerelgetni).
a 6-os ébredés és kelés után gyors öltözködés, pedál átrakás, be a melóba a cuccokkal. telefont, pénztárcát, sapkát, széldzsekit vittem magammal a mezben. nem reggeliztem, gondoltam kibírom kaja nélkül. sőt nem is vittem magammal semmit. eléhezésnek még csak a szikráját sem éreztem, pedig tegnap eléggé kipucolódtak a beleim. ez van: kenyér és sütemények nélkül könnyebbnek, mozgékonyabbnak érzem magam. ez szomorú tény. ugyanakkor múltkor azt vettem észre, hogy kenyér és társai nélkül nem lakok jól, gyenge vagyok. áhh, nem értem én ezt.
kb. 2 órát bicikliztem, menetm 40 km-t. buda messze van, 1 óra oda-vissza. 7.03-kor indultam el a kútvölgyi úton, és a jánoshegyi úton 7.49-kor untam meg a gurulást. a nagykanyar után van az a gyalogosok tábla, kb. ott. aztán visszafordultam. hideg volt, alig éreztem a lábaimat, és a kezeimnek sem volt melege. az út száraz volt, csak szar. ez a tél sem tett túl jót az utaknak. lefelé félek ám. nagyon izgultam, hogy ne legyen nedves az út. és akkor 3x keresztezni kellett a fogaskerekű sineket is, a fogasléc közeibe meg épp beleillik a virsligumi...
tamás szerint le lehet úgy jönni az istenhegyin, hogy nem fékezel. gyanítom igaza lehet, csak nekem nem volt esélyem kipróbálni, mert elég sok autó akadályozott ebben.
akkor ezen az útvonalon kell gyakorolnom majd. 15-én jártam először a kútvölgyi úton meg a csillagvölgyin, akkor eléggé lihegtem, ma alig. a nyeregből is kevesebbszer álltam ki. az eötvös úton meglepődtem, hogy az olyan meredek, hogy ki kell állnom.
szóval gyakorolni, edzeni kell.

betonkeverő
sajnos nem volt nálam fényképezőgép, amikor ezt a rendkívül vicces, diszkógömbre emlékeztető betonkeverőt láttam. nemtom mivel rakták ki azt a forgó tartályt vagy hogyan idézték elő ezt a diszkógömbformát. nagyon leleményes. gratulálok az 5letgazdinak!

yard
mostantól még szűk 3 7ig a bicikliseken lesz a rendőrség szeme. szerencsére nem iszok húsvétig, így féig nyugodt a lelkiismeretem. a piros lámpázásban a józanság sem akadályoz meg. ezentúl még körültekintőbben kell eljárnom. tegnap este a belvár felé tartottam, a klinikáknál kikanyarodott 1 rendőrautó. jó lesz óvatosan menni, és szemmel tartani. hátrapillantottam, ott araszolt mögöttem. megálltam ott, ahol átmegyek az esetek 90 %-ában. majd zöldnél az autókkal indultam. a yard beljebb jött, s velem párhuzamosan jött 1 jó darabig, majd miután elég sokáig fenntartotta a forgalmat, gyorsított, és elhúzott. hát nem csináltam semmit, hiába várták...

szél
tegnap szerenscém volt, mert este a belváros felé menet is felfújt a felüljáróra a szél, meg hazafele jövet is. olyan gyorsan jöttem, csak úgy pattogtam. alig vártam, hogy lendületemet veszítsem. majdnem az ecseriig gurultam, mire felvettem a normál tempót.

most keresek 1 képet, ami nem illik ide.

1 megjegyzés:

kisédes írta...

az az érdekes csillogós gömbös szar akart halálragázolni a tétényin minap. egész közelről láttam...