2011. április 29., péntek

új időszámítás

kezdődött az életemben, ui.:
ú j r a   i s z o k !
ettől várom a megváltást. közben nem is ez volt a legnagyobb baj. de az legyen az én magánügyem. még bármikor visszatérhet- peszsimista mivoltomat nehogymá' meghazudtoljam hehe

hogy is volt?
szombat, rohanás, napsütés, család felpattan a biciklire, át a szomszéd faluba. rokonokhoz. 1. pálinka március 1 vagy 9 óta. de szerintem 1. úgy emléxem, előbb kezdtem, mint ahogy a nagyböjt elkezdődött. megfogadtam, hogy többet iylet nem csinálok. viszont az édességcsökkentést továbbra is szeretném megtartani. úgy gondoltam, csokit max. sportoláskor veszek. enni máskor is, mert pl. ha már ott van és megkínálnak, nem utasítom vissza. péksüteményt, ami édes remélhetőleg nem vásárolok magamnak. max. olyat, amin tényleg látszik, hogy jófajta, tehát a múltkor említett dejóscsiga az étlapról törölve. viszont sütni fogok, és abból eszek is.
tömjénfüst napfényben
visszatérve az italhoz. 1 fél sör és 1 kis pálinka után bevonultunk a templomba, épp az ételszentelés már a végét járta. a pap lassan járta körbe a népet, végig mosolygott, és fröcskölte a szenteltvizet. amikor visszatért az oltárhoz, először azt hittem, vizet pótol, mert szétoszlatta az egészet. a szertartás után a templom előtt beszélgettünk a rokonokkal. ilyenkor kérdezem meg norbit, hogy mi újság a mávnál, lesz -e belőle igazgató? ő 1 év alatt rendbetenné az egész kócerájt, jól ismeri. szabad kezet kapna, és akkor fasza lenne. de hát a máv 1 bebetonozott szervezet, amit nehéz új eszmékkel és elvekkel előrevinni, mert az ősi sejtek nem akarják a változást, mert felborulna a kényelmük. még halottak napja környékén is megbeszéljük ezt. sosincs semmi változás...
a pap meg kijött beszélgetni velünk, és kezet fogott, "boldog ünnepeket" kívánt. ezen olyannyira meglepődtem, hogy én is ugyanezt nyögtem ki- szerintem tökbéna kifejezés.
templom után irány a kocsma. szerencsére közel vannak 1máshoz. ez így van rendjén. kocsma után irány a rokonok. szerintem azért nem rúgtam be, mert megettem negyed tepsi süteményt a pezsgő, a sör és a pálinkák mellé. jajj, de jó volt. és maikor hazavinne az utunk, belebotlunk másik rokonba, majd újra a kocsmában találjuk magunkat. szerintem ez nem gáz. mert ilyenkor találkozunk ea rokonokkal, akik tökjó fejek, ital meg kell, hogy gördülékenyen menjen fél év kihagyás után. meg én ilyen vagyok, kis sör után jobbat teret tudok adni az érzelmeimnek. a cél persze az, hogy 1re kevesebb ital elég legyen 1re nagyobb érzelem kifejezéséhez. na stop.

bicikli
jót tett a pihenés, már alig fájt a combizmom. a biciklizés nem tesz neki jót, ezt pár nap fixizés után tapasztalom. micsináljak? járjak bkv-val? akkor meg idegbeteg leszek. most már mind1, eladtam bérletemet, marad a bicikli meg az optimizmus, hogy elmúlik.
kamilla 2 keréken biciklizik. és még 4 éves sincs. tökjó tökjó!
virgács azzal hogy jár nyitottabb is lett az emberek felé. legalábbis felém. én úgy vagyok vele, hogy kisgyereknél nem erőltetek semmit, ha akar odajön, ha akar ad puszit. amúgy se vagyok 1 puszilkodós. és azt hiszem, ezt meghálálják a gyerekek. nem lehet erősködni.
állítólag ők nagyon megérzik, hogy ki mennyire van rendben, velem mégsincs akkora baj, ha szeretnek a gyerekek. kösz, kamilla!

sütemény
igen, megsütöttem a dobostortát. mindenkinek ízlett, csak nekem nem. de ez jó, fordítva rosszabb lett volna :)
a meggyes mákos végzetre keressetek rá a gugliban, na az odabaszott. fú. fél kiló mákot daráltam le hozzá. a mákdaráló kérdése újból és újból felmerül, hogyan lehetne gépesíteni, 1xűbbé tenni a mákdarálást úgy, hogy jó minőséget kapjunk. nyilván a kávédaráló nem opció. az csak lustáknak és nem a minőségre törekvőknek való. aki evett már hagyományos mákdarálón áthajtott mákból készült akármit, az belát6ja, hogy a kávédarálónak semmi értelme, az 1 visszalépés, engedés a minőségből. nem értem, hogy iparilag miért nem tudnak kivitelezni 1 ugyanolyan jót, mint házilag. pedig az iparban ált. sokkal faszább dolgokat tudnak előállítani, mint házilag. vagy ha nem is ipar, de nagyüzem. a háztartásoknak csak megbonyolítanak mindent.
erős motor kell, lassú áttétellel, hogy krémesre daráljuk a mákszemeket.

keresek vmi képet ...
majd folytatom, csak röviden írtam, hogy vmi mégis legyen erre a 7re.

Nincsenek megjegyzések: