2011. november 20., vasárnap

na, mi ez?

opciókat nem adok :)
minek "versenyeztetlek" titeket? úgysem mondtok semmit :)
éppen hájastésztát készítek. most kimegyek a mínuszegyfokos hidegbe, ahol pihent (jó, mi? mínuszban is lehet pihenni). behozom. újranyújtom. és írás közben az igeidőket valótlanul használom. isteni szerencse, hogy a hájaskiflin gondolkodva eszembe jutott a kráfli is, melynek elkészítésével a pepecselési időt a töredékére rövidíthetem. persze lekváros kifli is lesz- ki nem hagynám. ui. nincs élvezetesebb dolog, mint az odaégett lekvárt vakarni a tepsiről. igen, ismerem a sütőpapírt. ezért nem lesz lekvárvakarászás. fantasztikus dolog ez a háj. hát amit most mutatok, az igazán döfi. háric kendő. asszem így írják. ez a disznó beleit burkolja. kb. olyasmi felépítésú, mint a háj. káposztaerezetű zsírszövet. a vastag erek között pókháló finomságú zsírszövet talál6ó. régen ezzel tekerték körbe a szűzpecsenyét, s így sütötték meg. én arra gondoltam, hogy vadhúst borítok majd be vele -úgyis száraz- s azt sütöm meg. most a fagyasztóban van. kíváncsi vagyok, hogy ez a selymes pókhálórész kiolvadás után is megmarad -e vagy eltűnik.
ha eddig nem lett volna világos, disznóvágás volt a 7végén.
nagyo jól sikerült az ölés része is. igen gyorsan kiadta a lelkét ez a disznó.
óriási volt szegény pára- legalábbis, ha összehasonlítjukaz előzővel, ami tulkép előző 2 volt, ui. annyira picire nőtt a tavayi két disznó, hogy 1xre vágtuk le őket. szóval ez nagy és békés jószág volt. könnyen halt. azt mondják, nem lett sok a húsa, nem lett sok a zsírja. csak tudnám, hogy akkor miből állt a disznó? levegőből nem, mert 200 kiló levegő normál állapotban sokkal nagyobb térfogatot foglal el, mint amekora ez a poca volt. csontból lett volna? vagy túl sok volt a bele?
a munkálatokkal egész jól haladtunk. ebédig. onnan szétfolyt a dolog. a fagyasztést is másnap csináltuk meg. nem értem. a kolbász lehet a hibás. egész biztos, hogy a kolbász. mert annyi húst vettek... és annyit töltöttek.
a kismacskáknak ez volt az 1. disznóvágása. cindy jól csinálta, részt vett benne, tetszett neki. most még husibb, mint eddig. akárcsak én. önmegtartóztatnom kell, levinni a bevivendő szénhidrát mennyiségét, mert andisznó leszek örökre. fúúú





2 megjegyzés:

ferkó írta...

hát, más nem lehet, csak vastagbél kéremszépen, ha már disznóvágás volt.

zsempi írta...

ön nyert :)