2012. április 16., hétfő

piac

motiváció
hát 7fő reggel van, a 7vége pénzköltési tételek begépelésének időszaka. osztottam, szoroztam, és rájöttem, megint átvertek a piacon. és ez motivált arra, hogy végre írjak valamit, hiszen 1 hete nem tettem.
egészen addig jó emlékeim voltak, míg el nem kezdtem számolni...
kispesti piac.
gyümölcséhségem volt, ide mentem, itt az átlaggyümölcsök és zöldségek beszerezhetők, és csak 10 perc biciklizésre van tőlünk, ennyit még hajlandó voltam tekerni.
a kápia paprika meglepően olcsó volt, 298/kg. ekkor az árus adta. 480-ért saját magam válogat6tam. én a drágábbik verziót választottam, mert sötét piros, hibátlan paprikákat akartam. ezt jól számolták el. a mandarinnak nem jártam utána.
megálltam kiwiért (268/kg), és vettem körtét (248/kg) is. ezt a csávót már láttam a lehel piacon árulni- ezek szerint hálózatot működtetnek a kereskedők nem csak piacon belül, hanem piacok között is. elől, fejtetőn rövid, hátul hosszú haj. tipikus bundesliga frizura, ezek után meg sem lepődtem, amikor mondja, hogy bocs, össze van zavarodva, pedig a fradi meccs csak este lesz. jót nevettünk rajta, még rendes is volt. aztán most látom, hogy valóban össze volt zavarodva, mert 105 forinttal átvert. kedvesen átvert. 650-et fizettem 545 helyett. ez majdnem 20 %... mindig csalódnom kell a piacban. nem tudok mit tenni, nem veszek tőle legközelebb semmit. aztán ki tudja, hogy melyik standot irányítja ő, csak más van a pultban?

mészkőember+más
hát az idei nem sikerült olyan jól, mint a tavalyi :(
elszúrtam. pedig kialudtam magam, reggeliztem is, de minek? ez az izgalomtól úgyis csak végigrohan a szervezetemen. a testem jelez, ha az agyam nem is. a bp-vác távot lazába nyomtam le, nem erőltettem meg magam. ez lehetett az 1. hiba.
közbeszúrom, hogy vettem a hugóban 1 új nyerget, a vasárnapot arra szántam, hogy teszteljem. a főnök rendes volt (kedvel, de lehet mással is megcsinálja), azt mondta, használjam pár napot, és ha nem jön be, akkor addig próbálgatjuk, míg nem találunk 1 megfelelőt. egész jó ez a nyereg, bár még kell állítani a biciklin, és akkor sztem beválik, és nem kell másikat tesztelni.
fél 11 után értem a dóri kocsmához. enyhe szél volt, nem bömbölt úgy, mint az idei 1. tekerésünkkor. felvettem a rajtszámot, majd megettem a maradék sütit. power bart elfelejtettem venni, pedig az jót tett volna a verseny előtt- 2. hiba.
11:18-kor volt a rajtom. úgy döntöttem, nem megyek fel verseny előtt lazába a tetejére, elég lesz a versenykor is, nem pazarlom az energiámat, úgyis ismerem az utat. ez is hiba volt szerintem.
és az elején éreztem a combjaimat. ami végig elkísért. azért tekertem, ahogy tudtam. csalódottan állapítottam meg, hogy ebből bizony nem lesz javítás, hanem igen sokat fogok rontani. és így is lett. 1 perccel szarabbat mentem. szomorúan vettem tudomásul, és leléptem. fecóékkal találkoztam, pont errefele volt dolguk. és legalább velük jót beszélgettem. amíg vártam rájuk, addig a váci vasútállomásra vezető utat szegélyez japáncseresznyék pompás rózsaszín virágaiban gyönyörködtem. érdekesek ezek a japáncseresznyék. legalábbis itt, pesten. ha februárban lenne húsvét, akkor februárban virágoznának. vácon le vannak maradva, ami pont jól jött nekem. olyan puha, selymesek a virágok sziromlevelei. nagy rózsaszín hab. imádom.
az eredményhirdetésre értem vissza. nem említették a nevem, amit nem  meglepődve vettem tudomásul (végül 4. lettem). aztán elhúztam robiékhoz dunakeszire. itt megműveltük a kertet. én nem sokáig vettem részt a kemény föld felkapálásában- igen fárasztó meló, nem nőnek való :) robi vajon fel tudott kelni ma reggel? :) peti kisfiú aranyos volt, mellém akart ülni vacsorakor. jóban vagyunk :)
hazafele már k. nem volt kedvem tekerni, de inkább biciklizek, mint fizetek a vonatért. hamar bemelegedtem, hátszelem volt, jól haladtam. erre a küldő váci úton tömörödés, yard, terelik a fóti útra az autókat. mi a ló***? nagyon remek, hogy a francba találok haza, k. nem ismerem a környéket. mentem a fótin, még később is rendőrök voltak, piros a lámpa, autók mennek. mivan, mehetek? menjen csak. ok. hol a francba jár6ok? jött 1 200-as busz, rá volt írva, h a keletibe megy, na, mondom, utánaeredek, követem, a keletitől hazatalálok. 1 db után mégsem követtem, elmentem más irányba, amit "irányabbnak" éreztem (a közlekedésben az én +érzéseim nem szoktak bejönni...) vmi gyógyszergyár mellett tekertem. 1x csak jött 1 macskaköves szakasz meg behajtani tilos, ami kijelölte a további irányomat: jobbra. aztán 1 buszmegálló tábla: reitter ferenc utca. remek, innen kilyukadok a hungáriára, csak végig kell rajt menni. jó kis utca ez a reitter. sima, lámpamentes. persze el kellett volna kanyarodnom a vége előtt balra, hogy a megfelelő oldalra kerüljek, ennek híján mentem jobbra, majd rá a lehel útra, és csináltam a szokásos (unalmas) hazautat. a 6ár útnál már eléggé éhes voltam, csak a kajára bírtam gondolni. aztán ott is rengeteg zsernyák volt. vagy 30-an gyalogoltak 1 csoportban, 20 különféle kinézetű rendőrautó... én nem értettem, mi volt ez a sok rendőr. a holokauszt emléknap miatt? ebből is nemtom hányat tartanak 1 évben... szerintem minimum kettőt...

holnapra is kell valami

Nincsenek megjegyzések: