2012. október 5., péntek

design

design hét van még a 7en (szóismétlés). érdemes belemerülni, akinek van hozzá affinitása. én csak az erzsébet téren voltam megnézni fiskars village művészeinek alkotását meg a magyar dizájnerekét. most megmutatom, milyen érdekes cuccokat láttunk (alatta még van szöveg)

wow 1 merényi canga wow

csillár. én is csinálok hasonlót magamnak. elég költség6ékony megoldás, csak pet palackos italt kell vennem, mert én azt se szoktam. ez lesz a komoly beruházás :)

papucs, DIY!!!

zsámoly/szék

fákból fa

felülről. állat, mi?

harisnyaszék?

műgyanta+száraz fa

család

villa

teáskannák, macaron

teáskannák

huzalfüggöny

bödön puff

jóga
ernő kiszállt a tanításból :( tegnap voltam az 1ik új oktató óráján, hát nem ugyanaz... igaz elég kemény volt, csak kicsit lassú. még szokni kell. rácsodálkozok, hogy mennyiféleképpen lehet oktatni a jógát. alapból sokféleképpen, mert rengeteg fajtát kifejlesztettek az európai ember szája ízének megfelelőre.
relax közben meg rángott a combizmom. nem volt annyira jelentős a zavar, hogy ne tudjak elaludni. jó lenne 1x jóga után addig aludni a teremben, ameddig bírok.

csokifesztivál
ez 2 hete volt. dzs-vel felbaktattunk a várba. vonszoltam magam az előző napi buli miatt- pedig otthon rúgtam be, nem kellett éjjel hazacsimbókolnom. minden tagomat éreztem. a pálinka, a pálinka... és szívtam a fogam, mert gondatlanságomnak köszönhetően a péntek eset főzött babgulyás felhabosodott, borít6tam vagy 4 litert a klotyóba. úgy, hogy az 1ik alapja a pörkölt is úgy készült a kuktában, hogy elfelejtettem pótolni a vizet, és odakozmált az alja, amit nem tehettem bele a babgulyásba. vagy ezt már írtam?
ilyen anyagi veszteség után kiköhögtem a belépőt, 2000 forint. dzs-ével 1ütt fizettem, s kaptunk 1 db limitált kiadású tibi csokit. ha külön vesszük, bazz, akkor 2t kapunk. mind1. beszúrom ide, hogy a csokit kivégeztünk, nagyon fincsi volt. természetesen ét. és kakaóbab törettel dúsították, ami nagyon jó 5let volt, etette magát.
a fesztivál emiatt nagy lehúzásnak éreztem, kb. megnézhettem, hogy milyen csokiboltok, kézműves készítők, fagyisok léteznek hazánkban (budapesten). és ugye ez nem az a kategória, hogy ó,itt 1 kis bonbon, ezt bekapom, ó, itt 1 másik csokicska, hamm, de finom; ezekért mind fizetni kellett (volna), hiszen a bonbon meg az ilyen exkluzív kaják elképesztően drágák, az árak nem a közalkalmazotti (én köztiszt) bértáblához igazodnak.
volt nyírfacukor keménycukorka, amit ingyé' lehetett kóstolni. dzs elhozta a leírást. kiderült, hogy a nyírfacukrot (xilit a divatosabb nevén) a kukorica torzsájából állítják elő. kb. 10x drágább, mint a répacukor (kristálycukor), és nem cukorként viselkedik a szervezetben, tehát cukorbetegeknek 1 jó alternatíva. kijelentem, hogy ez is az évtized átbaszása. gondolom szarér-hugyér állítják elő, és mivel egészségesebb, ezért irreális áron kínálják szerencsétlen fogyasztónak, aki rá van kényszerülve, ha néha megkívánja az édeset. hangsúlyozom, hogy mindezeknek nem olvastam utána, csak gyártottam 1 összeesküvés-elméletet. majd jövő 7en nyomozok, és korrigálok, ha túl nagyot tévedtem.

szüret
ez most lesz.
alma- és szőlőlekvárt fogunk készíteni, és az évenkénti rendes slambuc partit is most tartjuk. valahogy meg kéne bolondítani az almát. a fahéj-alma körből jó lenne kitörni.

Nincsenek megjegyzések: