2012. október 29., hétfő

leveske

itt van, ni. spenótos csicseriborsó leves. a recept innen van. annyira finom. számomra az 1ik legfinomabb spenótos cucc. kicsit változtattam rajta. már évekkel ezelőtt kimentettem papírra ezt a receptet, s szombaton megtaláltam. úgy éreztem, jó lesz nekem, ha megfőzöm. amikor olvastam a baby pasta kifejezést, nagyon elcsodálkoztam. mi lehet ez? először a babyre koncentráltam, nem a pastára. aztán később a pastára. ok, ez nyilván vmi tészta, akkor túl nagyot nem tévedhetek, ha valamiféle tésztát teszek bele. házi cucc, nem is cérna, nem is széles. pont ehhez a kajához találták ki. a leves kb. felét összeturmixoltam, hogy krémesebb legyen. a tésztát csak a végénb gondoltam meg igazán. így ahhoz a levesből átszűrtem valamennyi levet, majd kifőztem benne a tésztát. a végén összeborítottam. kicsit izgultam, hogy túlkardamomozom. nemtom mi lett benne sok, valami, ami csíp. szerecsendió? most szűkmarkúan bántam a borssal :)
na, ennyi, nem több.

Nincsenek megjegyzések: