2014. július 8., kedd

3 rövid (folytatás)

itt, a 2. bekezdésben olvas6tatok az előzményekről.
van fejlemény is. kommentben leírtam, de annyira hm kisstílű/kreatív "megoldás" született, hogy megér 1 külön posztot.
immár 8 éve hurcolom a biciklimet a melóba (irodába, pinyóba). az 1ébként szuper kerékpártároló kb. 1 éve készült el. azóta  (van hova tenni) csak megtűrt vagyok vele az épületben. tényleg a véletlenen múlt, hogy mikor futok ö. a gondnokkal/üzemeltetési (fő)osztályvezetővel, és basz le, hogy ott a kerékpártároló, vigyem oda.
megszoktam a kényelmet, na. meg kinek van kedve csattogós cipőben plusz 300 m-t gyalogolni? és ha esik az eső? mire a tárolóhoz érek, szarrá ázok, és ezt jobban szeretem biciklin megtenni, nem gyalogolva a biciklihez. azonkívül autóval bárhol meg lehet állni a kertben, de a biciklit nem lehet odalakatolni bármihez... érdekes. el is felejtettem, hogy megyünk vissza a középkorba. sőt, lokálisan ott ragadtunk. hát ilyen okai vannak/voltak az ún. lázadásomnak.
tehát így kényszerítették ki, hogy a tárolóba tegyem: jövök be reggel, portás nyitja ki az ajtót (róla annyit kell tudni, hogy neki sosem volt probléma, hogy én behozom a bringáimat, sőt meg is csodálta őket időnként.  ő 1 rendes ember. másokkal is), közli velem, ha behozom a biciklit, akkor neki mínusz ötezer. al-kal-man-ként.
grimaszoltam 1et, sarkon fordultam, s megadtam magam a rendszernek.
mellesleg xy, aki szerint megkarcolom az ajtót, rámküldte az oéti-s hölgyeket a következő ügyben: belámpázták a kereszteződést előttük,  van hangjelzés a vakoknak, az oéti-seket ez k. zavarja. (én ma meghallgattam. hát nem tudom, hol élnek 1ébként, süketszobába vagy mi...) mérjük meg a zajt. aha. még arra se képes a lusta disznaja, hogy intézkedjen, hanem kiadja azt a feladatot másnak, amit neki kéne megoldani. meg azt hiszi, hogy kibasz6 velem/velünk ezzel. először talán meg kéne keresni a bkk-t, hogy csináljanak vmit, lehet -e rendezni az ügyet informálisan.
és akkor a laboros csajokra hárítja a munkát.
én meg üzentem neki, hogy mi a menete a dolognak. ahogy ő üzenget nekünk, intézkedjen a bkk-val, s ha ez eredménytelen, akkor szívesen megmérjük a zajt, amennyiben megrendelik.
persze a dolgozók járnak rosszabbul. mondjuk sztem uo. hangos ez a síp, mint máshol. meg nagy a közlekedési zaj is.
a bicikli miatt tud intézkedni, de a munkatársait leszarja.
grrr.
most sokkal jobb :)

és akkor még nem ejtettem szót a tegnap városligeti üldögélésünkről. lefeküdtem 1 idő után a földre, hogy ne lássam azt a rengeteg kutyát, s ne azon agyaljak, vajon  hány db szétporladt kutyaszaron ülök.
a galambok meg olyan szemtelenek. azoktól is kivagyok.
persze az emberek vastagon sárosak ebben tudom. mint pl. az az öregasszony, aki a szabó ervin előtti árnyas, vendéglátós placcon etette a galambokat. orsival továbbálltunk a kálvinra vmi tápért, s öcsééém, ugyanaz az öregasszony ott folytatta tovább a galambetetést- beteg az tuti.

nem azért, de sok probléma van az öregekkel :)
és ezen csodálkoznak.
nem beszélgetnek, hanem galambot etetnek. a közigazgatásban veszik fel a sok lóvét a nyugdíj mellett pl. tanácsadóként, közben a fiataloknak nincs munkájuk.   gyakran azt hiszik, hogy mert ők öregek, attól többek.
most emiatt lehet megköveztek, bár úgyse sokan olvassák ezt, úgyhogy ír6ok, amit csak akarok hahaha.
nem mintha sok bajom lenne az emberekkel, alapvetően megvagyok velük, csak néha előtör belőlem az általánosítási hajlam. de kiből nem? most megrendszabályozzam az elmémet?

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Pikes_Peak_Highway#mediaviewer/F%C3%A1jl:Pikes_Peak_Highway.jpg

zsempi írta...

szép. kössz. ez hogy kapcsolódik?