2009. október 13., kedd

lótuszülés

de előbb
gyógyszertár
bemegyek. meglepődtem, mert 1 idős csávó volt a pultban, nem a megszokott nők.
-jó napot kívánok
-jó napot kívánok. tessék.
-gézt szeretnék venni.
-mennyit?
-kettőt. a szélesebből
...kiszolgál. poénosan a szememre hányja, hogy nincs kétszázasom (190-be került). majd:
-itt van a gyerek a kórházban?
-(vigyorogva)öö, nincs gyerek, teához szoktam venni. köszönöm, viszontlátásra.
-viszontlátásra.

hát ez nagyon vicces volt.

lótuszülés
tegnap jógán hárman voltunk plussz mukes, az oktató. ha nem említettem volna még, ő indiai. áutentikus teljesen. elboldogulok valahogy. bár a beszédének kb. 75 %-át nem értem. igaz mindig mutatja, odajön, kijavít, very good, more up, shoulders down, minden a fejben dől el stb...
az óra elején mondja, hogy a lótuszülés az alap. megtanuljuk. na mondom, ezt meg hogy? és váó! sikerült tök simán. ez az óra döbbentett rá, milyen különbözőek vagyunk testileg. van aki itt hajlik, van aki ott hajlik jobban. az 1ik lány pl úgy megcsinálta a hidat, hogy a sarka meg a keze összeért, de a lótusszal szenvedett. én meg hídba nem tudtam felmenni. gyengék a karjaim. mindig is azok voltak. de a kezeim erősek. szerintem.
na hát iylen jó dolgok történtek.

birsalma
jógára már gyalog mentem. onna tovább arokonghoz, mert a szüleim küldtek fel vele cuccokat. amikro megláttam a zsák birsalmát, ezt sóhajtottam: apa kibaszott velem. mennyit dolgoz6ok vele. végül is dzs. segített, és nagyon hamar kséz voltunk a pucolással, darabolással. előfőztem kicsit, és majd ma olasz után befejezem. még üvegeket kell mosni, átpasszírozni, tovább főzni. úgy csináltam, hogy a kockára vágott birset főztem citromos vízben. gyönyörűen kivilágosodott tőle a gyümölcs. itt szúrom közbe, hogy a citromos víz sokkal jobb, mint a citromsavas. eddig úgy tűnik, nem barnul meg az ezzel kezelt gyümölcs. acsodálatos eperlekvárjaim már színüket vesztették pár hónap alatt...
szóval amikor megfőtt az alma, leszűrtem róla a levet 1 fazékba- majd megiszom. azonban botmixerezés után amikor főztem, el kellett kezdenem visszapótolni a levet, mert 1re vette fel. szerintem még többet is kell beleöntenem, hogy ne sajtot csináljak belőle. mert a sajt a 2. sarzsból fog készülni, ezek a birsek még érelenek, talán 7végére beérnek.

1 kis bicikli
reggel örömmel vettem tudomásul, hogy nem esik az eső. így biciklivel jöttem. nagyon fasza volt, végig hátszél. lehet hazafele is szerencsém lesz, mert meg szokott fordulni a szél. már süt a nap. mondjuk areggeli 8 fok elgondolkoztatott, elfelejtettem, milyen ruhát kell iylenkor felvenni. előkerült a horgászkesztyű, a szélálló zokni is. ez utóbbi már tegnap reggel, amikor megtaláltamaz rp kamáslimat. biciklitúra előtt kerestem égen-földön ezt a szélálló zoknit, ideges voltam, hogy nem találtam; hát a kamásli mellett kellett volna keresni.

ma szeretek élni.

Nincsenek megjegyzések: