2010. augusztus 12., csütörtök

hét eleje

warmshowers
amíg nem voltam netközelben, hárman is írtak, hogy megszállnának nálam/nálunk. az 1ik elég aktuális volt, azt írta, kedden vagy szerdán ér bp-re. ő josh with his orange bike. írtam neki sms-t, hogy jöhet hozzánk, ha még itt van, és nem talált szállást. kicsit ö-v áramlottak az üzenetek, de végül is sikerült meg1eznünk, hogy tegnap=szarda nálunk alszik. volt dolgom a városban, s abban reménykedtem, hogy majd meglátom a máséval össze nem téveszthető biciklijét, ám nem így történt. érdemes végignézni a képeit, szerintem a birkás a legmenőbb. szerencsére elég 1xűen fogalmazott, így a beszédének nagy részét megértettük. ő volt a 3. vendégem, neki meg én a 3. szállásadója. jeee. spenótos ricottás gnudit csináltam kicsit máésképpen, mint chili & vanilia, mert nem volt kedvem annyit pepecselni. mondjuk 1 biciklisnek nem éppen a legtáplálóbb étel még ha egész nap nem is a hegyek között tekert. na de finom lett, mint mindig. a piacon találtam ízletes lucullus paradicsomot hozz, öntöttünk mellé olivaolajat, szórtunk rá parmezánt (mivel kifelejtettem a masszából).
josh-sal megitattunk 1 kis pálinkát, sört meg bort.
végül is jól eldumáltunk, csak tudnám, miről. a külföldiekkel való beszélgetést éppúgy elfelejtem, mintha részeg lennék.
nézzük, mi maradt meg: 21 éves, manchesterben tanul fotózást az 1etemen, amit nem kedvel, ezért elindult biciklivel dél-afrikába 1magában. van 1 narancssárga fixije, amivel nem nagyon törődik, az a lényeg, hogy menjen. ... nemtom. eszmét is futtattam angolul. fejlődés van? azért hívok vendégeket, hogy fejlesszem az angolomat? a study igét [sztudi]-nak ejti. ezt figyeltem meg. 1 csomót nevettünk. ez nagyon jó, amikor külföldiekkel képes vagy úgy kommunikálni, hogy még nevetni is tudtok 1ütt.

szemüveg
voltam tegnap edinánál, az optikusnál, akihez járok. eléggé kiakadt a fejemen, és azt tanácsolta, ilyen szemmel ne induljak neki semmilyen biciklitúrának. jól rámijesztett a retinaleválással, úgyhogy ma elmegyek a szemészetre, és kikérem a véleményüket. orvosok... nemtom. a kórházban sem mondtak semmit. bár ők nem szemész szakorvosok voltak. az orvosok fizetése azért ilyen kevés, mert nem értenek semmihez- tegnap erre a megállapításra jutottam hehe. ez nagyon szélsőségesen hangzik meg előítéletesen, de ezt hallom az emberektől, hogy ne menj orvoshoz, mert több bajod lesz, mint előtte. érted. alá is íratják a papírt, hogy saját felelősségedre megműtenek. kösz. és így basz át a kőműves meg a gázszerelő is. túl specifikus minden, lehetetlen eligazodni a sok szakma között.
a doki aszonta, mehetek bárhová. de ott felbaszta mindenki az agyamat, bejelentkezek abetegfelvételi irodában, és akkor nem szólítanak, mert nem adtam meg orvost. hát honnan a lófazsból tudjam, kik rendelnek ott?! várok, húgyhólyag telik. áhh. francba csinálok hülyeségeket. most absz nem vicces már és sokba kerül.

diósárok
gizellával a jánoskórház pulmonológiájáig sima ügy. nem szakadtam meg. patenpedállal lazább lett volna. lefele se volt vészes. tényleg kéne 1 országúti. meg 1 kis motiváció. összeomlasztottam 30 perc alatt minden jót, amit a 7vége alatt összeszedtem.

Nincsenek megjegyzések: