2012. február 23., csütörtök

állatkert
hétfő éjjel megérkezett az újabb példány poldi személyében. a gekkó úr. pont úgy néz ki, mint geri, csak picivel nagyobb. mire elért hozzánk, teljesen átfagyott, így a terráriumban töltött első fél órája eseménytelenül telt. geri végigmérte, sétálgattak, más különös nem történt. egyszercsak hirtelen mozgolódás támadt, poldi és geri 1más torkának estek. borcsa kiszedte őket, szétválasztani nem bírta a gekkókat. azok meg merev állkapoccsal kapaszkodtak 1másba. végül engedtem rájuk hideg vizet borcsa javaslatára, így szétváltak. külön terráriumba kerültek.
poldi már vagy tízéves, és borcsa 100 %-ban biztos benne, hogy ő fiú. geriről a volt gazdái azt hitték, hogy fiú, aztán megállapítást nyert, hogy geri valójában nem geri, hanem inkább geriNÉ. de ez az összeakaszkodás megkérdőjelezte geri nőiségét. borcsa megvizsgálta, és elbizonytalanodott, barátunk a google sem szolgált plusz információkkal a gekkók nemének meg6ározását illetően, így a biztonság kedvéért külön tartjuk őket.
hajnalban amikor hazaértem, poldinál égett a lámpa. kapott kennyket. ezek elég furán néztek ki: ghost-kennyk. mintha lefújták volna őket fehér festékkel.
joya a legnagyobb hajléktalan a lakásban. folyton kukázik. talán borkától tanulta. bár nem emléxem, hogy látta volna borkát a kukában turkálni. joya kedvence a teafilter, de evett már kolbász műbelet is. túlélte. bolhás vagy mi. vagy ő maga a bolha, mert folyton ugrál. elég nehéz leszoktatni az ugrálásról. mondjuk ez aranyos tőle, hogy így rajong. borkától megtanulta, hogy reggel köszön.
...hazaértem, és mondtam erának, hogy elég rémisztőek a tücskök ezzel a fehér testtel. mégis milyen fajták? beszórta őket fehér porral, és a zacskóban rájuk rakódott. ok, gondoltam magamban biztos azért kellett, hogy nehogy összetapadjanak vagy ilyesmi; ki érti ezeket a táplálékállatokat? ... este beszélgettünk újr a tücskökről, és már nemtom hogy, de kiderült, hogy az nem Mg-por v ilyesmi, hanem a gekkóvitamin a tücskök testén. így juttatja be a gekkó a szervezetébe a vitamint, hogy a tücskök meghemperegnek benne.hahaha. amúgy ez a poldi elég falánk, 1 éjszaka alatt megevett vagy 6 kennyt. falánk vagy éhezett? geri otthonában sem találtam 1etlen példányt sem. igaz csak félhomályban néztem körül. bár ezzel a fehér vitaminnal elég jól lát6ók a tücskök.

kocsma
tegnap du. a rezedában kezdtünk fecóval. múltkor vikivel meg zolival voltam ott, és örömmel nyugtáztam, hogy nem lehetett bent cigizni. ehhez képest. megenyhült az idő, és amikor beértünk, enyhe cigarettaszag lengte be a helyiséget. ez sajnos fokozódott. közben megjött viki, aztán zoli, majd tihanyi és n.zoli 1ütt. attilával nagy baj volt, csak szénsavmentes ásványvizet bírt inni. azért bevásárolt kajából: 1 kiló kenyeret meg 1 doboz medve sajtot és felvágottat. később visszament még sajtért. mind elfogyott. az igazat megvallva, mi is ettünk a kajájából. 10-kor kidobtak minket, mondván záróra. csökkent létszámban átvándoroltunk a pingvinbe, ahol 11-kor volt záróra... akkor tomi javaslatára a gellért térig mentünk volna, de P7-re szálltak fel, ami a ferencieken tette ki őket, így én is addig tekertem. mire odaértem, már a keltában voltak. ott éjfélkor csuktak be. fizetéskor tomi felborította a poharát, ami nagy hanggal darabjaira hullott. a pincér szó nélkül feltakarította. a szomszédos ibolya zárva volt. és van ez a kocsma ez a ...rákeresek a neten a nevére... tehát a grinzingi a verespálné irányi utca sarkán. bementünk, közölték, hogy zárnak. éjfél volt kb. és 1-ig vannak nyitva. utána az út túloldalára mentünk, ahol van 1 nonstop kocsma. nevét nem tudom. n.zoli felfigyelt 1 ballonos arca, aki a volt barátnőjének a faterja. odaült hozzá meg a haverjához, majd a fater, feribácsi -miután lelépett a haverja- csatlakozott hozzánk. előtte kaptunk tőle 1 zacskó fehércsokival és kókusszal bevont mandulát. ez volt az 1etlen jó húzása az est folyamán. odaült, és nyomta a bohém szövegét. közben -legalábbis én úgy érzékeltem- 1x sem nézett rám, talán csak tomira meg n.zolira. ettől nagyon ideges lettem. baromira idegesít, ha levegőnek néznek. pedig bemutatkoztunk. régebben én se nézegettem beszélgetés közben gyakran a beszélgetőpartnerek arcát, de most már erőltetem, és megy. nem volt kedvem koncentrálni a dumájára, és elaludtam. ezt este 6-kor is megtettem. ha álmos vagyok, nincs semmi és senki, ami ébren tartana. szóval úgy felhúztam magam ezen a feribácsin, hogy elviharzottam haza. jól tettem, mert így is 2:22 volt, mire hazaértem. éppen mínusz volt, és nem fázott a lábam kamásli nélkül. ez a zokni nagyon tuti. plüsszokni. ilyet kell venni. lányos 1 anyag, de megéri.

elutazás
borcsa kedd hajnalban elrepült londonba. kálmán követi pénteken. fáj nagyon. vagyis még csak 1 napja nincs itt, ezért nem érzékelem úgy a fájdalmat. attila is elhagy. nyugdíjba megy. orsi pedig berlinbe távozik március elején. megint nehéz időszak elé nézek. magamba kell majd szállnom. nem lehet mindig elfoglalni magam valamivel. nem hagyok magamnak elég időt gondolkodni. gondolkodni, nem agyalni. hát fura, hogy ilyen az élet. hogy jönnek-mennek az emberek. változás van, változás van. folyamatosan. fel kell venni a ritmust, különben idejekorán törlődök a földről. alkalmazkodni kell valahogy, ha nem is úgy. ez nagyon érthető lehet... az egészséges alkalmazkodás nem = a megalkuvással. talán így érthető
túl drámain tudom megélni azt, hogy valaki távozik (ideiglenesen) az életemből. mintha teljesen magamra maradtam volna. 1edül a világban. kirekesztve, elhagyatva. valahogy felerősödnek ezek az érzések. lehet mindenkinek van olyan rossz érzése, ami a többi érzésénél sokkal erősebben jelentkezik. a mumus érzés. nyilván jelent valamit. a cél: rájönni, hogy mitől van, és leszorítani átlagos erősségűre. ezeket hirtelen gondoltam.

bank
jól megszivatott a cib: utánajártam, eldöntöttem, hogy az ügyfelük leszek, hiszen a magyar kerékpáros klub tagjait nagy kedvezményben részesítik: gyakorlatilag minden ingyen van. még a biztosításnak néztem utána, azonban ez a kis idő elég volt ahhoz, hogy ezt kapjam: pénteken bementem a bankba, eldaráltam, mit szeretnék, a csaj alig bírt félbeszakítani ,de megtette, hogy sajnálja, de pont tegnap küldtek körbe 1 levelet, amelyben központilag meg van tiltva, hogy kedvezményes számlákat nyissanak az ügyfelek. saját nyelvemre lefordítva: adminisztrációs kupleráj van a cib bankban, amire most jöttek rá. így elkullogtam szomorúan és dühösen és csalódottan és majdnem bőgtem. tessék, ebből is látszik, hogy a döntéseket hamar meg kell hozni, különben cseszhetjük az egészet. nagyon jó, hogy nem vettek fel az orvosira. amúgy se tudtam volna elvégezni, de jó orvos se lett volna belőlem, az tuti... marad a gránit bank a dolgok jelenlegi állása szerint

bicikli
gizinek ma jó napja volt: letakarítottam és beolajoztam. rettenetesen dzsuvás volt, de most viszonylag csillog. jó, hogy megerőltettem magam, mert észrevettem, hogy a hátsó kerékben 2 küllő ki van lazulva.

alvás
tegnap már tök hulla voltam. megfogadtam, hogy legkésőbb 10-kor ágyban leszek. mivel nem festettem, és nem kellett tortát sütnöm, már 9 után pár perccel vízszintesben voltam. gyorsan elaludtam, majd felébredtem, hogy rendesen le kell feküdni, és zutty, mély álomba zuhantam. >9 órát aludtam. annyira rámfért. múltkor is ki voltam ütve, jógán már a légzőgyakorlat közben elaludtam. az utána következő relaxról nem is beszélve.
itt ejtek pár szót a legutóbbi tudatos álmomról. az volt, hogy otthon voltam, és kergetett 1 tehén. nagyon megijedtem meg féltem, hogy úristen, ez most nekemjön és kinyír. aztán felismertem, hogy én álmodom, akkor el tudok vele bánni. így elkezdtem fojtogatni. a nyaka 1re vékonyodott, egészen ujjnyi vastagságig. amikor kimúlt nagymacska feje lett. igazából 1 rajzfilmfigurára emlékeztetett. macskafej, aminek oldalt kiáll az arca. mint pl. a csőrike ellensége, akit nemtom hogy hívnak.

1 megjegyzés:

Éhes Pupilla írta...

hogy állatiasodik ez a blog...:P:D