2012. február 17., péntek

vigyázó szemetke a lámpákra vessétek

jövök befelé az üllőin. klinikák után 2 lámpával. arra leszek figyelmes, hogy mellémgurul 1 rendőrautó, lassít... ajaj... legyen szíves álljon meg.... megállok.  átmentem a piroson. kettőn is...  franc 1x nem nézek hátra, hogy jön -e rendőr. semleges arccal nyugtáztam, hogy ebből nagy baj lehet. nem vagyok immár tiszta... elkéri a személyit. keresem. nem találom. nem értettem, ui. betettem a táskámba emlékezetem szerint. mind1, fejből megmondtam az adataimat, ezt le is kérdezte a csávó. közben pörögtek a szemem előtt a 6számjegyű összegek, hogy mekkora marharépa vagyok én. mondta a yard, látta, alaposan körülnéztem, mielőtt átmentem a piroson. és hogy legközelebb legyen nálam személyi, ha elütnek, tudják, ki az. és vigyázzak magamra. azért elmondtam neki, hogy a biciklisek így csinálják. idővel 1 részük rászokik a piros lámpázásra... elengedett. huhh.
nyugodtnak kell maradni, és nem fröcsögni. szerintem ez 1 jó pont. meg alaposan körülnézni,mielőtt szabálytalanságot csinálunk.

hóember
a szezonban ez az 1. szegény alacsony lett. ennyire tellett tőlem. amikor arrébsöpörtem a havat, úgy tűnt, hogy jó hóember alap, ám hiába görgettem a hógolyót, alig tapadt rá valami. így tapasztásos módszerrel dolgoztam. ennyi hó után még éppen nem fagyott le a kezem.
ez a művelet szerdán történt. meglepődtem, hogy mennyi hó leesett az udvarban. az utakon alig volt hó, este 1 kis latyak. persze az üllői úton meg a felüljárón hülyeség lenne havat keresni. ott max. víz van.
most már péntek van, és reggel fél 8 óta havazik. szép csendben. a hóban az a nem jó, hogy beesnek a pelyhek a szemüvegem mögé, és szúrják a szememet. vagy ráesik kívülről a lencsére, és azért nem látok.

örülök neki, hogy tegnap mind2 hátsó villogómba vettem új elemet. ilyen rossz látási viszonyok között nagyon hasznos lehet az autósoknak és ezáltal nekem is. és az elemvásárláskor jól indult a nap. ugyanis kiderült, hogy a varta üzletpolitikai megfontolásból lejjebb vitte az árait, és 2 db pici elemért 500-at fizettem az eddigi kb. 1400 helyett. sőt, visszanéztem, tavaly februárban 1800 ft-om bánta, hogy mindezt a photo hallban kényszerültem megtenni. a cr2032 3V gombelem pedig csak 125-be került. a kínai piacon sem lehet sokkal olcsóbb.

hitel
bementem 1 boltba. háztartási gépet néztem. hűtő, sütő. hallottam, hogy az eladó nyomja 1 faszinak a szöveget, aki hűtővásárláson törte a fejét. majd hozzám is elért a hangja. jól nyomta a marketinget, és megerősített abban, hogy milyen hűtőt vegyek. és akkor jön ez a duma, ez most a divat. költs plusz tizenezret, és akkor még 4 évig extragarancia lesz a terméken. ez összesen 5 év. és pont addig tart ki 1 hűtő, ahogy 1esek állítják...
srác löki a szöveget, ha nincs rá elég pénz, amúgy nem akar a pénztárcában turkálni, lehet hitelbe is venni, nagyon kedvező konstrukciók vannak. úgy adta elő, mintha kevesebbet kéne fizetnem a hiteles vásárlás esetén összehasonlítva a készpénzessel.
namondom, erre kíváncsi vagyok, meghallgatom, mit mondanak. leültem. kolléganő nekiállt számolni. én is vele. nem volt bonyolult, osztottam, szoroztam, a végén kijött, hogy 15.000-rel többet fizetnék. de hát ez több. (nekem megvolt a pénzem a cuccra). sértődött arccal vette tudomásul, hogy nem tetszik a dolog. amúgy kezelési költségnek hívják azt a bigyót, amitől több- ha jól vettem ki a szavaiból. még mondott 2 lehetőséget. aztán megköszöntem, és ott hagytam, kifizettem kp-ben az egészet. extra garancia nélkül. ezek szerint nem kell túlzottan odafigyelni ahhoz, hogy megtudjuk, mennyibe is kerül nekünk a hitel. az biztos, hogy többe, mintha kp-ben kifizetjük a vételárat. érdekes volt belemenni 1 ilyen párbeszédbe.

ha már a pénzügyeknél tartunk. ezt valószínűleg megveszem. szinte görcsbe rándul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy a pénzügyi intelligenciám konvergál a nullához, bár mostanában kezdek ezen javítani. olvasom tóth andrás hírleveleit, sőt előadáson is voltam már. azért még mindig elég emészthetetlennek tűnik. pedig az én életemről, az én pénzemről van szó. ebben is tudatosodni kéne, de baromira. de tiszta homály még így is. már magam sem tudom, hogy mire van ráállva az agyam, de a pénzügyekre biztos nem. most új korszak kezdődik, azt mondják. a varázslatos 2012. én váltottam telefoncsomagot, most a bankon dolgozok.

gondűzőben van 1 vaskályha. szerdán égettünk benne fát meg papírokat.

Nincsenek megjegyzések: