2012. február 16., csütörtök

vegyi

szappan
szappannal fürdök évek óta. hozzászoktam, és most már nagyon zavar, ha tusfürdőt kell hazsnálnom vmi oknál fogva, ui. tusfürdő után csúszik a bőröm. lemos6atlannak tűnik.
és most arra jöttem rá, hogy a szappan miután kb. 3/4-ét elhasználtam, alig habzik. ezt már előzőleg is észrevettem. alig habzik azaz többet kell forgatni a kézben, hogy felhabosodjon.

mosogatószer
ha már a habosodásnál tartok. ugye 7végén disznót vágtunk, ami sok mosogatással jár. jar-ral jobban jártunk volna, ha nem ürül ki a flakon, ui. a spar budget mosogatószernek gyakorlatilag fele (0,5 liter) elment a 2 mosogatóvízhez. nyomtam-nyomtam kifele a flakonból, azt hittem, sosem habosodik fel. erről ennyit. van különbség. arról nem beszélve, hogy a noname mosogatószerek csontig leszedik az ember kezéről a bőrt illetve a húst. lehet ez 6 ki az arcomra is. széjjel-foszlok a hónap végére...

mosószer
ha már takarítok hehe.
ja, nem is. öblítő: én nem használok öblítőt. mutter használ. érdekes, hogy ha ő kimossa a ruháimat, rögtön észrevenni, hogy az öblítő valóban puhít rajtuk. ennek ellenére maradok az öblítőmentes változatnál, az környezetkímélőbb.

feltöltődés
(lásd kép, haha)

melóban linóleum padlóborításunk van. remek ez, amikor papucsban csoszogok, és van rajtam némi műszál: feltöltődök. jaj, de hogy. elérek az ajtóig, és megráz a kilincs. úgy utálom. tudom, hogy meg fog rázni. mostanában ilyen elektromos vagyok. odáig jutottam, hogy otthon sétáltam a kövön meg a lakkozott parkettán a tahiti szivacspapucsomban szemüveg nélkül, és megérintettem bori sapkáját, mert azt hittem, hogy nemezből van, de megrázott- tehát valami plusz műszál...

1 megjegyzés:

PZoli írta...

Én se szeretem, ha csúszik rajtam a tusfürdő, ezért használok évek óta fürdőrózsát. Jóval kevesebb anyag kell rá, az is szépen felhabzik, a hab meg nem csúszik.
A mosószerben meg ugye eleve van valamennyi öblítő. Ha mégis külön kerül bele, ráadásul túl sok, akkor a tiszta pamutnak is műszálasan ocsmány tapintása lesz.
Jó, hogy ilyen fontos ügyekről is értekezhetünk :)