2010. május 3., hétfő

legyen rebarbara

a szerda esti szórakozás nem volt túl komoly, józanul tekertem haza. meg számomra spontánul jött. a ricsis buliban végeztem. vicces volt nézni a többieket, hogy mennyit isznak. amikor én is ezt szoktam. áhháhhá

csütörtökön semmi szórakozás. olasz után csak pakoltam, és éjjel 1k-or már feküdtem is, meg 4.10-kor keltem. azt se tudtam, hol vagyok. fú. na még főztem 1 halas rizottót is. tesóm átjött, megkezdtük a rumot, és a biciklis lámpám fényénél megtekintettük a kertet. a retek nagyon megnőtt, vasárnap óta megkétszereződtek. így megeszem a halat. rizottóban. finom lett természetesen.

vonat
reggel meg siettem, mint az állat, el ne késsek. ünnepi ruha+tornacipő. mert az ünnepiben nem tudok ennyit gyalogolni. az álmos utcában láttam 1 sünt. osont át az utcán, be az 1ik kertbe. ahogy hozzáért a háta a kapuhoz, azaz súrolta, az nagyon vicces volt. lehetett hallani: surrrrr. annyira bírom, amikor a sün háta hozzáér a kerítéshez. idén már 2x láttam ilyet.
természetesen baromi korán kiértem a délibe. jött 1 srác műhelypumpával meg új külsőkkel. 1x oldalra sandítottam, épp fújta az orrát. ruhazsepivel! az ilyen arcok mindig szimpatikusak, akik ruhazsepibe fújják az orrukat.
utána megcselekedte velem a napi jót: leesett a töltőtollam teteje az ülés mögé. könyv letesz, rátérdelek (harisnya ne szakadjon ki), hát passz. erre felkel, hogy fel lehet nyitni az ülést. kinyitja. jé, ott a kupak! éppen beértem, és kiszedtem. ezzel be is fejeztem a firkálgatást aznapra.
érdekes amúgy, hogy 1 ideje egész tiszták ezek a rgi vagonok. a klotyó is. mindig van papír, meg víz, nincs kosz. még a kárpit is. mondjuk 5 éve nem volt ez. nemtom mi történt a máv-nál. máv-start lett. és nekiálltak törődni vele. kihozzák a maximumot ezekből a vagonokból.

a ballagás
vicces volt helyenként. és nem túl hosszú. sőt rövid. iszonyatosan teleettem maga aznap. azt hittem, kidurranok, és székenődök a falakon meg a padlón. ez nem normális. mine eszek ennyit? utána meg csodálkozok, hogy nem jön rám xyz ruha.vagy legalábbis nem áll a legjobban. a zöld pólóm (az 1ik) meg pont passolt a vállamon, amikor próbálgattam, hogy mégi smilyne ruhában menjek ünnepelni. dzs. szerint a jóga 6ása. hogy másképpen -azaz jobban- tartom magam. hát remélem. bár a csapott vállaimon én nem látom ezt.
utána koncertre akartam menni, de nem győztam eg saját magamat sem, ui. elaludtam az asztalnál. a szemeim annyira szúrtak, alig éltem. mind1, így legalább hazafele bementünk boltba. sikerült elérnem, hogy az aldiba térjünk be, ahol a biciklis cuccokra koncentráltam- itt nem kapkoják le olyan hamar, mint pesten- majd a pénztárhoz lévő kifutó termékek ketrechez siettem, ahol csodálatos dolog történt: még megvolt az a széldzseki, ami 1 tenyérben elfér. 3500-ért. tesómmal gyors megkonzultáltam a dolgot, és már hajítottam is bele a bevásárlókosárba. nem vitte el senki! pedig milyne régen jártunk ott! tavaly télen kb. jó üzlet volt. nagyon örültem. s-est vetem, és ez passzol is rám. még 1 db volt. ezentl nyáron csak bevágom az övtáskába, és mehetek hátizsák meg kénylemetlenségek nélkül este szórakozni. császárság. ez volt a legjobb a napban. este 10kor már aludtam. egészen reggel 8ig. én nemtom mikor aludtam utoljára ilyen sokat.

anyáknapja
elbicikliztem a legközelebbi repceföldre. brutális, most virágzik arepce. a vonatból ahogy kinéztem, szinte mindig volt valami sárga terület. gyönyörű, imásom ezt a sárga színt, annyi életet visz a tájba meg 1általán. szóval szedtem repcét meg otthon orgonát, nefeljcset, citromfüvet. ezt építettem az anyáknapi csokroba. ez feltűnő és szép. meg olcsó. az a harsány sárga meg a mélylila orgona. annyira passzol. és a nefelejcsa világoskékjével.

rebarbara
a jamie oliverből kinéztem 1 rebarbarás receptet. elő is készítettem a barbit, de nem sütöttem belőle sütit, ui. annyit kaptunk a ballagásról, hogy dunát lehetett volna vele rekeszteni. és nem citrom+fahéj+szegfűszeg+cukor kombóval hoztam össze a barbit, hanem narancslé+narancshéj+gyömbér+fehér és barnacukor vegyesn. hű, ez bombajóóó. a gyömbéres rebarbara fagyit a vári cukrászdából ismerem, nem is tudom, miért nem jutott nekem is eszembe ezt az ízkombinációt alkalmazni. naggyon finom. asszem összeturmixolom, és felöntöm pezsgővel, ahogy jamie javasolja.

málna
otthon telepítettem málnát. csak úgy nekiálltam magamtól megrendezni a málnát. tavaly semmi nem volt vele csinálva, nem termett, gáz volt. pedig a mááálnaaaa annyira finom. megláTYÚK mi lesz belőle. mutterék majd felkötözik talán. letördeltem 1 csomó hajtást, hogy ne vegyék el az energiát a régi, termő növények elől. 1x csak kirázott a hideg, eldobtam. olyan fura volt megfogni a málnahajtást. világoszöld és a szőrök még sötétvörösek rajta, és igen gusztustalannak tűntek. fú, még msot is kígyózok tőle. kb. mintha békát kellett volna megfognom. pedig békát se m fogtam még a kezemben. otthon láttam 1et.erre a #apám mondja, lépjek rá. hát megbolondult? majd agyontaposom, mi?! 1x a alföldön mértünk, vmi vízközeli helyen. na, tele volt békával az egész gáztelep. direkt lassan mentem, hogy nehogy agyontapossak 1et is, de azok basszus úgy ugráltak, annyian voltak, mint a zsöcskék a napsütéses nyári réten, gyak. lehetetlen volt elkerülni, hogy ki ne nyírjak 1et sem. uhh, de zsar volt, ahoyg láttam kiömleni a zsigereit, és szegény még élt, és még 1x nem bír-tam rálépni (most már direkt), hogy csökkentsem a szenvedéseit. ilyen ez a popszakma hahaha.

visszafele a vonaton az "aki ruhazsepibe fújja az orrát, az szimpatikus" elméletem meg is dőlt. az 1ik utastársam nem volt kedvemre való. biztos csak abarátnője miatt, aki elfelejtett köszönni. amikor leszálltak, akkor elköszönt. szerencséjeee.
tegnap csak aklotyóra ültem le meg ebédkor. meg du a vonaton. elfáradtam az állandó futkosásban meg munkában. semmi kedvem nem volt tömegezni. de más választásom sem. nálunk lomtalanítás van, tele volt az utca szeméttel. ezért reggel a6árúton jöttem, nehogy belemenjek vmi törmelékbe. fasza volt. újra biciklizni. nyugalom. bár most eltűnt a 6ártalan jókedvem megint. asszem megnézem a london pigeont- hátha segít.

Nincsenek megjegyzések: