2010. április 28., szerda

spárga

n. szokott csinálni spárgát csak nem úgy, mint én.
amúgy én sem szoktam, mert életemben tegnap főztem másodszor v harmadszor.
másfél búzasörtől m á r berúgtam a toldiban. előtte olaszon korgott a gyomrom, tudtam, hogy nem lesz jó vége. igaz tervbe vettem, hogy nem iszom magam le a sárgaföldig, és legkésőbb 10-kor távozok, hogy meg tudjam főzni a spárgát, ami szombat óta fonnyadt a hűtőben. a piacon vettem 300-ért. a fővámon. a lehelen ugyanez 500-ba fáj... vannak különbségek. csak azért tekertem ki a piacra szombat de., hogy legyen vmi cél, ami miatt biciklizhetek. aztán megtöltöttem a táskát ezzel-azzal.
szóval a jamie oliver nem semmi. tudja a csávó a dolgát. megfőztem a spárgalevest az ő receptje alapján, és ma délben majdnem elájultam magamtól, hogy milyne jól főzök, meg majdnem elájultam tőle, hogy milyen jó receptet fejlesztett ki. és akkor a sütiről nem is beszéltem még. már fél 1kor kész volt. és 1kor már megfürödve hajmosva húztam az ágyba. úgy szoktam, hoyg sapkában fekszek le, és akkor magától megszárad, nem kell szárítani. olcsóbb, gyorsabb.
reggel dzs. i sbiciklivel ment. elkezdtem keresni a sufnikulcsot. néztem nadrágzsebben, széldzsekiben, spájzban, szekrény alatt, hátizsákban, a végén már a kukába is beletúrtam, s eközben villant be, hogy este a szelektiv papíros ládában koppant vmi fémes, amit nem találtam meg. abba is hagytam a kukában való turkálást, és kiborítottam a papírokat. hullott is kifele a sufnikulcs. hogy mindig elkeverem ezeket a kulcsokat... utána már csak a láncot kellett visszatenni dzs. biciklijére. az 1xűbb volt.
a 7en hátszelem volt befele. hazafele meg szembe. de reggel ez baromi jólesik, amikor lehet száguldani az üllőin. imádooom.
tegnap este megettem fél szál kolbászt. nem bírtam kivárni a spárgalevest. így legalább 2 napi ebédnek elosztottam a főztömet. és a bagettből mindig van >1 rúd. a spárgalevesbe ez éppen jó megpirítva. a buggyantott tojástól eltekintettem, mert tojást cipelni veszélyes. bár a 3. emeletre kuncsorogtam kenyeret pirítani is, a tojást is kivitelezhettem volna szuperszép új konyhában.

ez a jó napfééény!

Nincsenek megjegyzések: