2010. október 6., szerda

iszap

én se megyek el mellette szótlanul.
szörnyűség ez. és már előre látom, hogy nem lesz felelős, majd kibújnak, a lakók szívnak, az állam meg kifizet mindent, a cég eltűnik, újjáalakul máshol, és röhögnek a felelősök a tiszta alpesi levegőben.
az árvíz jobb a vörösiszapnál, az biztos.
húzza az országot az ág is.
a sok év nemtörődömsége, kapzsisága, figyelmetlensége meghozta gyümölcsét.
nyomogattam a telefont, legalább vmivel segítsek. remélem, jó helyre kerül a pénz, nem 1ből a tulajok bankszámlájára.
mi lesz az emberekkel? meg mindennel, ami az iszap által elárasztott területen van. a növények, az állatok, a szennyezett talaj... szörnyűséges ez. és mondanak mindenfélét a vörösiszapról. jó hogy 1esek nem azt állítják, hogy még egészséges is... tipikus magyar megoldás lesz -e vagy normális?

...

olasz
tegnap a marco kiakasztott olaszon. új igeidőt vettünk, a congiuntivot. fele óra ezzel ment el. eddig zita technikája is az volt, hogy karikázzuk be azokat az igéket, amik szerintünk xyz -éppen amit tanultunk- igeidőben vannak. ám tegnap ezt nem tudtam értelmezni. kb. könyörögtem, hogy vki fordítson le 1 mondatot, mert nem fogom fel. marco próbálkozott megmagyarázni, de túl sok szavát nem ismerem, és így nem értettem. már nagyon felhúztam magam. ha vmit nem értek, akkor k. gyorsan ideges leszek. nyugtatott az 1ik csoporttársam. az idegesség elborítja afejem, s utána aztán végképp nem értek semmit.
utána kell járnom ennek az igeidőnek.
fú.
óra után barnabással a misterben megittunk ... ő sört, én meg rumot. hideg volt, kissé eláztam, nem volt kedvem a misteres sört inni, ami hideg, és elég különös ízvilággal bír. a múltkor nem is tudom, hogyan bírtammeginni 1 korsóval, sőt ízlett is.
szeretem a kocsmai rumot. olyan fincsi illata van. nemtom honnan veszik, miből van, de finom.

bicikli
a kocsma után -nem mintha az alkohol bárminemű 6ását éreztem volna- hazatekertem, be a kertbe, leálltam a füvön, jobb lábat nem akasztttam ki, nekiálltam dőlniii... puff... gyorsan felkeltem, szerencsére nem láttasenki. ilyenkor az az első, hogy nyugtázzuk a szemtanúkhiányát. annyira amatőr eldőlni biciklivel.

kesztyű
ha reggel jól láttam, eltűnt a felüljáróról a kesztyűm. még holnap is megtekintem, hátha csak nem vettem észre, mert mondjuk elsodródott.

voltam az aldiban. vajon szükséges volt -e kuglófsütőt vennem? biciklis ruházat helyett. és tegnapelőtt még azt állítottam, hogy most már mindenem megvan, nem veszek a konyhába 1 db-ig semmit...

1 megjegyzés:

mr.barna írta...

köszönöm az engedélyt