2011. február 24., csütörtök

rizottó

hányszor volt már ez a cím?
tegnap vargányás-trombitagombás rizottót főztem. most megnézem, hogy valóban trombitagomba -e a fekete... igen. fekete. mondjuk inkább mondanám rozmaringosnak... ezt otthon is eljátszottam annakidején, amikor villogni akartam a család előtt a rizottóval, hogy az mekkora király kaja. túlrozmaringoztam. most kevésbé. ettől függetlenül nagyon finom lett, ezt dzs és tamás tanusít6ják. a család azóta gyűlöli a rizottót- vagy legalábbis nincs jó véleménnyel róla. csalóka ez a rozmaring. miért van az, hogy tudom, hoyg nem kéne bele többet tenni, mégis beleteszem?
konkrét:
hát ez érdekes: a számítógépen elforgattam 90 fokkal a képet, hogy ne fejtetőn legyen, és ezt szúrtam ide, erre megjelent fejtetőn (elfordítva). vissza kellett forgatnom, hogy nézhető állapotban lássátok a rizottót.


cékla
a céklás sütemény a szokásos lett. mindig tovább kell sütni. az atapasztalat, hogy ha nem főzöm meg, hanem nyersen összeturmixolom az olajjal és a tojással, akkor kevésbé van földíze. és energiatakarékosabb is. mire megfő a cékla, 3 nő megszül.

ilyen befőttesüveg is van:


túra
vannak dolgok, amikről nehéz írni. az az érdekesség történt a 7vége alatt, hogy jól éreztem magam, viszont alig maradt meg bennem valami. nem tudok kerek történetet kreálni, mint 1 biciklitúrán. magam sem értem. talán kijelenthetem mindenki nevében, hogy ez 1 nagyon jólsikerült túra volt. örömömben sírni is tudtam volna, de csak azért, mert kissé illuminált voltam.
nem tudom, hogyna létezhetnek olyan emberek, akiknek nincsenek haverjaik, barátaik, alig tartják valakivel a kapcsolatot. ezt elemeztem magamban, hogyha vki hajléktalan lesz, az hogy csinálja? nem hiszem, hogy 1 7 alatt hajléktalan lesz valakiből. az vmi hosszabb folyamat vége lehet. hogy semmi rokona meg barátja nincs, aki odafigyelne rá, ahol meghúzná magát, aki a hajléktalanság előtt elbeszélgetne vele vagy hátbacsapná, hogy figyelj, öreg, térj észhez.... persze biztos sok szempont nem jut eszembe, és csak saját szűrőmön keresztül látom.

bicikli
egészen hozzászoktam a 39/16-hoz. 1előre marad ez az áttétel. holnap kázmér névnap lesz. isten éltesse a kerékpáromat. hajdanán a biciklimbe voltam szerelmes, viki meg a hajába. közben változtak a dolgok hehe
a 7en még 1 jelentős névnap volt, gerzson. a műfejünk. nem nagyon pátyolgatjuk. egész jól viseli. mint kázmér. háttérbe van tolva. mi lesz,ha outival nyomom majd? csak a túrákra marad?
ja megvan mit akartam még. rászoktam a kamáslira (sima rp). az az igazság, hogy sokkal 6ásosabb, mint 3 pár zokni. így vastag zokni+nyári cipő+kamásli teljesen jó kombináció. sajnos elég ratyin néz ki, de most ez nem érdekes, ha a hidegtől ilyen szépen megvéd.

ennyi.

1 megjegyzés:

mr.barna írta...

meg.
gyertek el hozzánk egyszer egy napra önkéntesként melózni,hátha segít a filóban :)