2012. január 30., hétfő

javítok 1, 2

minek az árnyéka ez?

tegnap kiderült, hogy kennyk (tücskök) vedlenek. és a fehér köpenyüktől szabadulnak meg ekképpen. így az elméleteim mind hamisnak bizonyultak, és az albino tücsök csak vedlett, nem hősi halált halt. de akkor is le volt szakadva a lába a nyomoréknak ... :)
szedem ezeket a vitaminokat meg várok. az év elején pozitívabban láttam magam előtt a 2012-es évet. most nem látom sehogysem...

...

állatkert
javítok: zé szerint a fehér mutáns kenny volt, látszott, hogy a többiek szét-szedték. hát, érdekes ez. vannak kenny kani-bálok is...
geri kapott még homokot. era észrevette, hogy be akarja ásni magát, és vett neki homokott. geri bemenekült a műodujába, és nem csinál semmit. a végén még a fejére nőnek a tücskök. ilyen a gekko-lét. minimálisabb, mint az oroszlán-lét. minimál. ez most a divat. a gekkók megelőzték korukat.
teganp este hazaértem, sötétség, némaság. kiégett geri lámpája, maiért nem kár, mert csak ette az áramot, meleget meg nem adott.
era sehol, csak a cuccai jelezték, hogy 1x már járt itt.
benéztem a szobába, borka sincs.
tettem-vettem, 1x csak madárcsipogást hallok. no, ez felettébb gyanús,m újra bementem a szobába, hát borka ott feküdt a ketrecében. gondoltam, jófej leszek, és kiengedem, de meg volt vadulva, csak vinnyogott, meg tátogatta a száját közel hozzám, ami nekem nem tetszik, mert mindig azt hiszem, hogy megharap (közben tudom, hogy nem harap meg). majd végül -úgy 5 perc múlva- ráuntam erre a viselkedésre, és 3perces "harc" eredményeképpen betessékeltem a lakosztályába. era gratulált nekem, hogy ilyen jól megoldottam. köszi.


bicikli
tesómmal vasárnap reggel tekertünk az üllőin. forgalom alig. ő utánfutót is húzott maga mögött. haladunk, haladunk, látszik, hogy pirosat kapunk. megelőz minket 1 autó, visszamegy a külső sávba, majd megáll a pirosnál. de hogy? olyan feltűnően balra húzódva, hogy tesóm is elférjen az utánfutóval :) hát ilyenek is vannak.

nitrit, nitrát
munkatársam bevizsgáltatta a ....i csapvizet valamint a csapra kötött víztisztítóból kijövő tisztított vizet. ebben aktív szén van. micsoda eredmény született:
a gyanú az volt, hogy nitrátos a csapvíz. mit csinál a nitráttal a víztisztító?
a nitráttartalom a 6árértéket nem haladta meg 1ik vízben sem, viszont a nitrittartalom alapján a tisztított víz ivóvíznek nem minősíthető minősítést kapott, a csapvízzel nem volt gond. mi lehet ennek a magyarázata? a szaki szerint az, hogy megtelepszenek az aktív szénen a mikroorganizmusok, anyagcserélnek, aminek következtében így feldúsul a nitrit a víztisztítós vízben. azt mondja, ha nem rendszeresen használják, akkor még hamarabb elszennyeződik.