2009. március 18., szerda

rizottó

megint ez a cím. legalábbis úgy emléxem, hogy már volt rizottó. ne ez lesz az utolsó a rizottóból.
teljesen rákattantam.
múltkor m-éknál készült el az addigi legfinomabb változat: paradicsomos-csicseriborsós. ilyet már 1x csináltam, de az 1. szinte nyomába sem ért a 2.nak. húslevessel készült. szerintem ez baszott neki oda. vagy a sok hagyma? vagy 1ütt? nem aratott osztatlan sikert, ui. aparasztgyomorral rendelkezők nem rajonganak a zöldséges ételekért is feltétlenül. el sem tudtam volna képzelni, hogy van oylan ember, akinek ez a rizottó nem ízlik. mind1. most végleg mebizonyosodott, hogy a különleges hozzávalóktól mentes ételek nem feltétlenül jönnek be mindenkinek. én sem szeretem pl a halat, legyen bármilyen 1xű is. nem ízlik. ugyanazt az ízt érzem mindig. azt a büdöset. és ezért nem is próbáltam ezerféle halat. lehet nyitnom kéne a halak felé. elképzelhetetlennek tűnik, amíg valaki nem főz 1 olyat, ami nagyon ízlik. mert magamtól halat nem kockáztatok.
tegnap vargányás-krumplis változat készült. jó ez a rizottós könyv. örülök, hogy a jesszuska megajándékozott vele.
annyira finomat főztem, hogy az már bűn. persze kellett hozzá a jó recept. fénykép nélkül megint... pedig olyan jól nézett ki...

tavaszodik. meg kell csináltatnom a biciklimet. tesóm és g. már edzenek a speikogelre. n. 1 őserő, neki nem lesz gondja vele. én meg 1 őspunnyadás vagyok, aki többet akar, mint bír :( ha egész nap abiciklizéssel fogalalkoznék, akkor se lennék sokkal jobb. annyira szar ez. ez most negativkodás a javából. de hát annyi biciklitúra bizonyította ezt, hogy magamhoz képest is alig lettem jobb a végére, mint az elején.
kell 1 új hajtómű. és korábban kelni, és edzeni. a konakázmérrel. gizellát meg az erkélyre tenni. mert a gizellával nem lehet. az csak divatozni való, edzeni nem.
valahogy rá kéne szánni az időt, hogy belemélyedjek a bicikli rejtelmeibe. ez a lúzer júzer szerep... tegnap vettem fékbetétet, mert a gizellának ahátsó fékei totál elkoptak. kifizettem. boltoscsávó kérdezi, ne szereljük fel? ne, majd holnap megcsinálom, ráérek. hehe. azt gondolta rólam, nem bírom megcsinálni. tesóm megmagyarázta mithogyan, gondolom, menni fog. ha nem tudtam volna, akkor se mondom, hogy szereljék fel. bár nekik nyilván tizedannyi idő, mint nekem. meg kell vele küzdenem.

a biciklizésen kívül érdekel még a főzés. elolvasgatnám a bűvös szakácsot meg a többieket egész nap. többiek: chili és vanilia, dolce vita, fűszeres eszter, no salty.

tegnap olasz előtt bementem a gianni boltjába. itt 5800 ft/kg a parmigiano reggiano. a ténagytamásnál minimum 1400-zal több. kifizettem a sajtot, majd távoztam. mielőtt elindultam a bolt elől, jön ki az eladósrác, hogy a sajtot ott felejtettem. hát ez gyakran megeseik. kifizetem, és ottfelejtem.

bicikli...

Nincsenek megjegyzések: