2009. július 3., péntek

rizottó

megint el kell ájulnom magamtól...
néha tele vagyok önbizalommal.
nagyon jól sikerült a paradicsomos-bazsalikomos rizottó. odabaszott. ilyet még nem csináltam. nem ez volt az utolsó, az fix (majdnem ksz-szel írtam). a parmezánsajt friss volt ugye, mert szerdán daráltam. azt be kell ismernem, hogy túlborsoztam, és ezt a falat végén éreztem a torkomban. de végül is nem ártott neki. a rizottóban az a jó, hogy van valamennyi leve, és így nem jelenthetjük ki azt, hogy tapadós a rizs. amúgy sem tapad, mert nem olyan fajta. szóval a ráöntött folyadék mennyiségét jól el lehet találni. szét kell néznem, hogy még mennyi alaplevem van. ne tartogassam őket túl sokáig. múltkor újkrumplit főztem, s a levét nem öntöttem ki, hanem átszűrtem, abból lett a petrezselyemleves alapleve. és mostanában féreteszem a petrezselyemszárat, azt is belefőzöm a zöldséglevesbe. csak használ neki. és hasznosul.

szeretek reggel biciklizni. nem értem, hogy miért nem kelek fel reggelente ezért. nagy élmény még 8 körül is. most meg nem tudom mivan, hogy a kecskeméti utca lezárása miatt vagy más miatt, de a kiskörtén alig vannak reggelente az astoria és a kálvin között, nem kell síneznem. viszont olyan érzésem van, hogy a lámpabeállításon változtattak, és pont megtöri a ritmusomat.

7végén meggyesrétest sütünk a mamával. remélem holnapig nem rohad szét a meggy a fán. 5leteim vannak.

nem mentem be a bicikliboltba markolatért és fékpofáért. jövő 7en már komolyan rá kell néznem. kicsit izgulok. a nayg lejtők rettentenek meg először. aztán megszokom őket, és bátrabb vagyok. ami a stelvion van az brutális így fényképről. kell a tartalék fékpofa... megint végignéztem tesómék képeit. dúúúrvaaaa. tényleg a sírás környékez a hegyek láttán.

múltkor láttam 1 embert a lehelen. rajzolta a piacot. megnézném, hogy milyen lett. nem 1xű azt a sok színes cuccot úgy ábrázolni, hogy ne legyen túl részletes és mégis átadja a piac sokszínűségét. nem merném bevállalni.

tegnap ottó névnap volt. nekem nagyon tetszik ez a név. tollason volt 1 srác, akinek a 2. keresztneve ottó volt. olyan neve volt, hogy a családnév meg a keresztnevek visszafele ugyanazok voltak. ottó... ottó. a vicces szülei... vagy kényszeres? :)

Nincsenek megjegyzések: