2009. augusztus 27., csütörtök

jóga

tegnap történelmet írtam. életemben először elmentem jógázni.
már évek óta érlelődött bennem, hogy megnézem milyen is. de valami visszatartott. úgy éreztem, nem vagyok rá kész. hogy túl lassú. vicces. amikor én nem vagyok gyors, és azt feltételeztem róla, hogy lassú. csak azért, mert biciklivel lehet haladni. nem volt bennem előítélet, vártam, hogy jöjjön 1 érzés, hogy andi, indul6sz.
nem érzés jött, hanem kíváncsiság felkeltés e-tól. hoyg ez a jóga mennyire jó, kihagy6atlan, meglátod, újjászületsz, olyan mint a gyógytorna stb. na ez 6ott. ui. gyógytornázni járok a sportkórházba hátizom(ki)fejlesztés cáéljából.
és ha újjá nem is születtem, de majdnem.
átmozgatott rendesen, olyan izomlázam van, húú. már az óra közepén patakokban folyt rólam a víz, annyira kell nyújtózni, amennyire csak tudsz. az oktató szerint ide nem elég a 100 %-os teljesítmény, ide több kell. csak rá kell nézni: mint 1 indiai. komolyan mondom, annyira át6otta a jóga, hogy indiais vonásokat vett fel. olyan szép tartása van, mint 1 királynőnek. királynőnek érezhettem magam én is az óra felétől még pár órán át. hihetetlen élmény megtapasztalni azt, hogy lehet 1enesen járni-kelni minden erőfeszítés nélkül, az izmaid valóban megtartanak. láttam a tükörben. na, az egyórás gyógytorna után nincs ilyen erős testi élményem. van összehasonlítási alapom. jártam ízületklinikára egyéni gyógytornára. eredményesebb volt egy óra, mint a sportkórházas gyógytorna, de a jógáét ez sem érte el. tehát jógáznom kell. nem akarok púpos maradni, mert ez a púp azt jelent, nem vagyok egészséges. töben azt mondják, nem is vagy te púpos. pedig de. nem értem, hogy nem veszik észre. nem kell engem vígasztalni, minden szaki azt mondta, hogy gáz van agerincemmel meg az azokat (nem)tartó izmokkal, és érzem is.

persze nem olcsó mulaság/terápia ez a jóga. biztos felkészültem már rá belül. nemhiába nem kívánom mostanság az alkoholt. amit a sörön megspórolok, azt jógára költhetem. így működnek (változnak) a dolgok. új dimenziókat nyit meg a jóga. mint az országúti kerékpár. számoljunk... 1 bicajért vehetek 20 jógabérletet. ez 80 foglalkozást jelent, ami 80 héten át biztosít heti 1 nap rendszeres elfoglaltságot. ez idő alatt csodálatosan szépen ki1enesedek. felnézek, megnyílik előttem a világ, hurrrá, tele lesz apénztárcám, és vehetek országútit. asszem a jógát előtérbe tolom az outival szemben. immár sokadszorra az életemben megkezdem a gerincem helyreállítását. ez 1 életen át tartó program.

este már csak szódavizet ittam a sport büfében az elte sporttelepen vagy hol, még sosem figyeltem meg rendesen a táblát. a biciklim kiszabadításához a portásbácsit fel kellett csengetni- nem örült nekem, hahaha.

Nincsenek megjegyzések: