2010. március 8., hétfő

asztal


asztal. hogy folytassam a sort... az asztal alá ittam magam szombaton (ahogy a főcím is jelzi hehe). amnéziát kaptam szokás szerint. amire emléxem, azt leírom. már a szalonnaképesebb részeit. a többit megtartom magamnak :)

előkészítettem magam a szombati bulira: pénteken nem szórakoztam intézményesített szórakozóhelyen. csak fc-val a szembeszomszédéknál, hehe. terápiáskamilla- így is hívom. ugyanis megváltoztatta az életemet. sokkal jobb lett. már 1 ideje szeretem a kisgyerekeket, tudok velük bánni valamennyire. mondjuk nem árt, ha idősebbek, mint 1 éves. annyira jó. szóval ezt érzik ők is rajtam, mert némelyik szinte rám-cuppan.

péntek este nekiültem a jelmezkészítésnek. nem írom e, hogy mi lettem volna, mert hátha vki lenyúlja az 5letemet. mintha többezren olvasnák ezt... haha. na mind1. aztán feladtam, mert nem volt ihletem megcsinálni, inkább kivonultam a konyhába jamie oliver szupergyors paradicsomszószát megfőzni a szombati pizzához.
és szombaton eltekertem a lidlibe. árérzékeny fogyasztóvá váltam, na. bűnhődnöm kellett: mire leértem a sufnihoz, kilakatoltam, már akkorra szét-fagytak a kezeim. ez csak a boltban engedett fel. szomorúan vetem tudomásul, hogy újra elő kell venni a téli kesztyűkombinációmat. megnyugtatásképp: a lidliben van magyar áru is. pl. a pilos vaj meg tej.
a pizzatésztát sikerült annyira puhára gyúrnom, mintha ciabatta lenne, avgy legalábbis fánk. ja ciabattát is sütöttem. mert nem ehetem meg a bolti kenyeret, kiver tőle a ragya. meg 1 ultrakakaós édességet. nem vagyok olyan gyors, mint györgyike, a munkaszervezést el kellene tanulnom tőle.
kiló liszt, 5 pizza. az 1iket nem sütöttem meg, hanem beletettem 1 folpackba, majd bevágtam a hűtőbe. nagyon naiv voltam, mert természetesen utánkelt, kifolyt, rátapadt a hűtő falára. mindezt vasárnap du. észleltem kissé kába fejjel.
na elég a kajából, jöjjön a szórakozás.

érdekes módon a lakásavató bulira szinte megéheztem, pedig nem ettem keveset ebédkor. így az a 3 pálinka meg a fél üveg bor megtette a 6ását a saláta és jópár pogácsa elfogyasztása ellenére is. vagyis végül is nemtom, hogy amiatt voltak -e a következők:
a kis társaság 1öntetűen elvonult a lakásból a nemtom miylen helyre tekézni. mivel még nekem is volt időm meg sz. rábeszélt, hogy tartsak velük, felkerekedtem a gizellával, és elindultam a helyre. előtte áttanulmányoztam a térképet, memorizáltam az útvonalat, ami pofon 1xű volt, csak menni a harmat utcán 1enesen.... most a google térképet nézegettem, hogy mégis hogy a fenébe mentem... rosszul, nagyon rosszul. rosszfele kanyarodtam el a harmat utcán. balra fordultam, holott jobbra kellett volna... memorizáltam a térképet, ja... ezek után visszaindultam, csak mentem. gondoltam legalább az irány jó. 1x csak megláttam: interspar. fasza! mindjárt az europarknál vagyok. elfordultam abba az irányba. háhhá, az nem az az interspar! akkor leálltam, s küldtem 1 sms-t, hogy én elkeveredtem, most már nem megyek tekézni. közben odajött 1 csöves és pénzt kért piára. najó, adtam neki 1 százast. mondom, nem ez lesz az 1. italod ma... hát igen, de te sem vagy józan. ez igaz volt. elég viccesre sikeredett. aztán elköszöntünk, felültem a biciklire, és elindultam, mint kiderült a gyömrői úton. csak mentem, és 1re furcsább lett. a 156-nál fordultam meg, hogy ez így nem jó, valószínű rossz irányba megyek. de onnan legalább odatalálok az üllői útra- megváltás.
így volt ez a kis biciklitúra. du. tekerni akartam, hogy leadjak pár grammot az ebédből, nem tettem, mert hideg volt, hát most bepótoltam. már röhögtem magamon, hogy ez mennyire gáz.

b-val és k-nal bementünk 1 kocsmába a király utca és a kertész vagy kazinczy sarkán. elég purtis 1 hely. és akkor a külföldiek ott asztalt foglaltak. b. mozartnak öltözött. nagyon jól sikerült a jelmeze, bár az este folyamán többen bírónőnek szólították, többek közt én is.
ez a cbi farsang volt. 1500 volt a belépe, de jöt sz. aki kidumálta magát, s a többieknek sem kellett fizetniük. pontosabban a leforrázott ejgyszedő lány nem tudott semmit se tenni...
az unicum+sör kombó hab volt a tortán. a rövidet felhajtottam, nehogy kiboruljon. a sört 1 lány verte ki a kezemből a klotyóban, aki megígérte, hogy vesz helyette 1 másikat. bele is 1eztem, s vártam. de nem akart kijönni (spórolós fajta lehet), s eluntam avárakozást, elhagytam a klotyót. volt zene, az biztos, táncoltam, az is biztos, jöttek ismerősök, szalonképtelen rések átugrása, és hazajutottam. már pirkadt. kicsavartam a polifoamot, még fogat sem mostam, úgy döltem le. sajnos a báránybőr alattam és a 2 pléd nem bizonyult elég melegnek, de nemtom meddig vacogtam alattuk, mire eszembe jutott, hogy felkeljek, és előhalásszam a paplanomat a szekrényből.
fú.

oázis
reggel tesóm telefonjára ébredtem. kérdezte, kell -e vmi a kertészetből, mert ők fc-val kimennek. vagy el is mehetek velük. el is mentem. gyorsan összeszedtem magam. szomorúan állapítottam meg, hogy az alkohol valóban nem tezs jót a bőrnek, 1 éjszaka alatt 3 évet öregszek. ha szuperponálódik 1 nemalvással, akkor meg vége. ehh. szárított marhatrágya kellett nekem meg spenótmag. a tervem az volt, hogy du. felásom a kertet.
szerencsénk volt, mert amíg a kertészetben voltunk, sütött a nap. olyan volt mint 1 mini kirándulás. fc. kerülgette a bokrokat, megtapogatott mindent, beletúrt a fűrészporba, megsimogatta a virágokat. ez nekem tetszik. amikor ráéreznek a kisgyerkek az anyagszerűségre. elcsodálkozok magamon is, hogy a kezem mennyi mindent érez. ez a száraz kéz.
tesóm nézelődött meg érdeklődött, mi addig felfedeztük a kertet. volt ott 1 tó is híddal, csobogott a víz. odaálltunk. fc-t megigézte, mert csak állt és bámult. én meg őt néztem. mint acirksuzban. az előadásnak viszonylag nagy hányada azzal telt, hogy figyeltem, hogy figyeli a produkciókat. jöttek mások is kisgyerekkel. anyuka el, apuka leragadt a kisfiúval a hídnál. valamit szóltam kamillának, mire
apuka: hallod kamillának hívják a kislányt
én: és téged hogy hívnak?
nem válaszol.
apuka: na mondd meg, hogy mi a neved.
nem válaszol.
én: péter vagy? vagy marci?
apuka: na, marci, mondd meg, hogy mi a neved.
én: tényleg marcinak hívják?
apuka: igen.

fc. addig futkosott a tuják körül, míg nem fogott 1 nyulat a betonon. nagyon nekiállt sírni, a zajszintmérő mérés6árát a legmagasabbra kéne állítani, ha meg akarnám mérni, hogy milyen hangosan sír. na, akkor kimenekültem vele. lassan megnyugodott.
hazafele már látszott, hogy hó lesz.
tesóm: a szarodat elviszed.
én: ja.
mire a lakásba értem, már szállingózott a hó. csak bámultunk ebéd közben. a tráygát ledobtam a sufni elé, mert ne volt kedvem felmenni a kulcsért.
du. átmentünk barátilag tesómékhoz. lenézek. hol a trágya? már a szart is lopják? kiakadtam. elgondolkodtunk, hogy ez milyen gáz, hogy fényes nappal a wekerlén eltűnik 10 kiló zsákos szar. azonban volt 1 gyanúm később. hátramentem a sufnihoz. és iagazm lett. vki betette oda, hog ne ázzon. úgyhogy felülír6tam aszitkozódásomat hál istennek hehe.
jóga
múlt 7en nem voltam.
jön zs.: a múlt héten nem voltam
én: én sem. lesérültem
zs.: nemá, én is! hogyan mi?
én: a bokám. kiment
zs.: nekem is! melyik? nekem a jobb
én: nekem a bal
amúgy fejlődök. tegnap jó volt. éhesen mentem. jobban megy így. a gyümölcsnapom... meg bírtam csinálni a hidat 1x annyi ideig, ameddig nem szólt a mukes, hogy pihenj. váó. az 1lábonállás még nem megy. volt most ott 1 kissrác is, 1ik nőnek a fia. mukes mondja, hogy a nagyon öregek meg a fiatalok nem tudnak 1lábon megállni, ne csodákozzon, ha nem megy, de próbálja meg. mondtam, hogy i am a child, too. de mukes szerint no, you have a weak concentration... hát igaz. ez oylan gáz. nagyon levágja, hogy gáz vagyok?...
na mind1. de otthon megtanultam fejen állni. igaz, hogy csak a fal mellett, de most már megy. megértettem a technikát. így tök fasza.
gyümölcsnap
annyira kibaszott éhes voltam, hogy miutn hazaértem, leszartam agyümölcsnapot, és megettem a mama maradék túrós rétesét, meg dzs. csinált májkrémpástétomot, s azt i sjól megkóstoltam. már msot éhes vagyok. mindig éhes vagyok. a seggem meg csak nő. imádom a szénhidrátot. bezzeg fc. még tudja mi kell a szervezetnek, folyton csak a gyümölcsöt eszi :)

nőnap
tesómtól kaptunk virágot! azt mondta, öregszik és önmagától jutott eszébe, hogy megajándékozzon minket. :)

rendőrsztori
melóba úgy jövök, hogy az üllőin akocsik közt, aztán a heim pál előtt, a vágóhíd utcánál rátérek a zebrára, s a gyalogokkal átkelek, máris a melóhelyen találom magam. múltkor is így tettem. a belső sávban láttam 1 rendőrautót. mind1, piros volt már a kocsiknak, úgyhogy lenültem a zebrára. abban a pillanatban megszólal a hangosból. nekem szólt, mert vmi biciklis volt benne. nem értettem, mert torzít. utána meg, hogy majd jönnek helyszínelni, akkor meg csodálkozok. hát ez a mutatvány absz. biztonságos, ezt elárul6om, és bárki beláthaSSA.
kiskörte, kerékpársáv
tovább gondolkoztam. ha az astoriánál véget ér, akko rminek van ott a bicikliseknek lámpa? eltűnik a sárga csík... meg amikorjönnek ki a bródy sándor utcából, akkor az átellenes oldalon miért piros a bicikliseknek, amikor a kerékpársávra nem mehetnek rá az autók?

még 1éb nagy gondolataim is voltak, de a semmibe vesztek. most beteszek még 1 képet. ez a téli túrán készült. nagyon optimista. az ott eső.

n. és g. mennek az ötztal maratonra. úristen, nagyon brutális verseny. már most büszke vagyok rájuk. tavaly mi is jártunk arrafelé (ni ni). úgyhogy n-nak ismerős lesz a terep 1 része.

Nincsenek megjegyzések: