2011. december 2., péntek

jóga
tegnap elmentem jógázni az 5 órásra. teljesen más hangulat volt, ö-v röhögtek az emberek. meg dúrvább volt. többet ide nem megyek. bár a mukesnél is hasonló volt: astanga (kell 1 há betű valahova) jóga. lefolyt a vízálló szemfesték a szememről... nem is vízálló, csak jól tűri a vizet, amint utánaolvastam vmi fórumban. döbbenetes mi, hogy idáig jutottam, hogy szempillaspirálokról olvasok fórumokban, hahaha.

kerE/Ékasztal
jóga után kerekasztal beszélgetés volt a könyvtár klubban. biciklivel érkeztem. a bejáratnál lévő hirdetőtábla 1ik lábához lakatoltam. a másikhoz már oda volt zárva két bicikli. nagy nehezen összezártam (asszem meg kell olajoznom a zárat. vagy befagy? volt már ilyen, hogy befagyott. attila kiolvasztó sprayével szabadítottam meg a zárat) a lakatot. jön 1 csávó:
-tied valamelyik bicikli?- rámutat arra a 2re.
-nem -nem tudtam hova akar kilyukadni, ezért a gizire mutattam:- EZ az enyém.
-ott van a kerékpártároló. miért nem lehet odalakatolni. 1x úgyis leflexelem az összes zárat, ami itt van.
...
-jó, hát én most lakatoltam ide először, nem vettem észre, hol van a bringatároló.
-ott van- mutat arrébb 1 épület sarkához. ja. 4 db 2-es aluminimumlemezből hajlított, 1enként 5 kg tömegű dologról beszélt.
-látom, de azok nem jók semmire. oda lakatoljak?
-igen. nem fogják ellopni. 8-tól itt lesznek az őrök- 7 óra volt... fél lábbal felrúgtam volna mind1iket. sajnos nem figyeltem meg jól a "portás" arcát, ezért nem tudtam, kit keressek, lett volna 1-2 szavam hozzá. ilyen kerékpártárolót mi a büdös retkes fenéért csinálnak még mindig? felmegy a vérnyomásom most is. mondjuk nem ő tehet róla. többet vártam az ELTE-től.

a kerekasztal beszélgetés az élelmiszerválságról szólt. csak 1 órán át tartott. addig épp megfagytunk. amúgy jó volt. még én is hozzászóltam. addig gondolkodok rajta, amíg arra a következtetésre jutok, hogy úgysem lehet semmit tenni, hülyítik az embereket, az emberek alapba hülyék, nem lehet őket megmenteni, majd jön vmi katasztrófa, és a gyengék elhullanak, az erősek megmaradnak, és kezdődik minden előlről. arról kell beszélni, hogy lehet kijátszani a rendszert. kijátszani? talán más kifejezést kellene használni. hogyan  kell túlélni, ha mindenki (az állam) a fejedre akar nőni és ellehetetleníteni?

az első hó
reggel amikor kijövök az utcára, olyan világos van. de ahogy tovább lehet látni, mint a házak, kiderül, hogy ködös az idő. és nem kapcsolom be a lámpámat. a zöld lobogó gúnyámat jobban lehet látni, mint a pici piros villogót.
szóval reggel jöttem az üllőin, és apró kristályok vágták az arcomat. mi ez? amikor a felüljáróra értem, akkor láttam, hogy ez bizony hó. nyilván a máv-ot meg a bkv-t meglepte :)

palacsintaszörny
tegnap hazaértem, és nagyon éhes voltam. na mit eszünk? era is pont erre gondolt. süssünk palacsintát. a felébe tettem zöld ételfestéket, és megcsináltam az új profilképemet is haha. elég brutális. mint 1 leprás. inkább leveszem. nem túl előremutató, csak vicces. most nem engedhetem meg ezt magamnak... nem változtatom meg. ez még oké.


eszembe jutott, amikor de. a sóbányákról beszéltünk, hogy amikor erával üdültünk esztergomban volt ilyen wellness. megerőltettem magam, és életemben először szaunáztam. mert úszni nem fogok. amikor annyira nem is tudok, csak épp meg nem fulladok. szóval szauna (szalonna) tetszett. végre csontig átmelegedtem. az orrnyálkahártyámat irritálta leginkább a forróság. de ez is inkább akkor, amikor a forró kövekre ráborítottam 1 kis vizet, mai valószínű mentol/menta tartalmú illóolajat tartalmazott. elláttak tanácsokkal a bentiek. sajnos hamar meguntam az ott fekvést, pedig negyed óra nem sok. unalmas unalmas. az 1. 5 percben majdnem elaludtam meg meditáltam, aztán felébredtem, s bámultam, ahogy a homokórában peregnek a szemek. nagyon érdekes volt megtapasztalni, hogy a meleg után a hideg  víz nem sokkolólag 6 a testemre, hanem a kellemesség 6árát súrolja.
volt ott 1 sókamra is.éppen üresen várta a vendégeket. namondom, ezt is kipróbálom. leültem. eltelt 1 perc. meglátok 1 feliratot. közbeszúrom, hogy a sókamra belseje hasonló volt a szaunáéhoz: fapad meg 1 rakás kő. a kövek alatt fűtőszálakat láttam. mellette 1 tálcán 1 csomó só. látszott rajta, hogy jártak már itt, simító ujjnyomok barázdálták a felszínét. én is belenyúltam, 1engettem rajta 1 kicsit. elolvastam a feliratot, majd felbuzogva, rászórtam a forró kövekre. a sóból a fűtőszálakra is jutott. majd felpillantottam, szemeim újra a kiírásra tévedtek, és ekkor már felfogtam, hogy mi van felírva: "kérjük kedves vendégeinket, hogy a sót ne szórják rá a kövekre!" NE szórják. biztos láttam azt a kis ne szócskát... hát rongyoltam ki ezerrel a fülkéből, a szobánkig meg sem álltam :)

lámpák
átállították a lámpákat az ülői # ferenc krt-ben. régebben is ilyen ritmusban kapcsoltak. fura. meg kell szokni. végül is talán nem szarabb, mint volt.

Nincsenek megjegyzések: