2011. december 30., péntek

utolsó

rejtvény az évben. van még pár a tarsolyomban, de azokat majd jövőre.
mi ez?
kuka
itthon 1re kevésbé óhajtják szelektálni a szemetet. ettől mindig baromi ideges leszek, nem tudom megmagyarázni. a legújabb érv: minek mossam kia tejfölösdobozt, amikor az ahhoz használt víz többe kerül, mint 1 tejfölösdöboz?
nem rtik, hogy a környezetvédelem nem azonnali és főleg nem készpénzre átültethető hasznot hajt. nem értik, hogy a szennyvizet még mindig könnyebb kezlni, mint a lerakóban isten tudja meddig megmaradó műanyagot. mert senki nem szeretne a lakóhelye közelében hulladéklerakót meg atomtemetőt, de szemetet azt termel dögivel, és villamosenergia is kell neki... mindenki fejébe szeretnémbeleverni a hulladékminimalizálás elvét. így is, hogy megpróbálok odafigyelni, szóval így is so szemetet termelek.
aki végzett agyleépítő csomagoló munkát diákként, az tudja, hogy mennyi szemét termelődik 1 kicsi helyen is. mondjuk az ipari/gazdasági hulladék talán más, feltételezem, hogy azokat szelektálják, újrahasznosítják. amikor átjön szlovákiából a sampon a raklapon, lefejtik róla a fóliát, ráragasztjuk a címkét, visszafóliázzuk, majd elviszik szlovákiába, ahol szétbontják újra, hiszen 1 raklap sampont max  atescoba visznek. és ez csak 1 nap 1 órája volt.
őrület. és a háztartásokban az összes szemetet még mindig sokan 1beborogatják. állítoma háztartások nagyobb szennyezők, mnt az ipar.
dzs faterja mesélt 1x 1 történetet (lehet már írtam): valami lakó háborgott, hogy az elemgyártással mennyi veszélyes hulladék keletkezik, mennyire környezetszennyező. erre ő elmondta neki, hogy igen, 2 hordó évente itt, ami össze van gyűjtve, és a megfelelő módon tárolva meg kezelve; a háztartásokban meg évente a kommunális szemétbe ikszer ennyi tömegű használt elemet dobálnak ki. és ez ott kártékonykodik évtizedekig (ha nem tovább) a földben.
na. hát most jól megmondtam a magamét :)

BÚÉK, jó mulatást!
a petárdázókat nyakon vágni :)

2 megjegyzés:

ferkó írta...

narancshéj kifordítva? elképzelésem sincs, hogy lehet ilyet csinálni, mármint ha helyes a megfejtésem...

zsempi írta...

majdnem :)
megmondjam?
megmondom: citrom, amibe beleszúrtam 1 kést, a héját is lereszeltem, s száradt néhány napig