2009. szeptember 8., kedd

töltött paprika

na ezt leírom.
életem 1. töltöttpaprikáját főztem meg tegnap.
baromi sok időt elvett, és ha nem is szar, de legfeljebb gyenge lett.
a paradicsomszószt (klasszikus paradicsommártás) úgy csináltam, ahogy a bűvös szakácson leírták. de a hőkezelt paradicsom igen-igen savanyú. a csurrantásnyi mézet keveselltem, így még tettem a szószba. a zellerlevéllel túl bátran bántam. a tölteléket szépen kitaláltam, hogy majd újítok: nem teszek bele húst, és gerslivel csinálom rizs helyett. jó a gersli, de nem töltöttpaprikába való. és nem ártott volna bele a hús. cukkinit meg gerslit kevertem össze, nyomattam bele 1 kis zsályát, de a paradicsommártás savassága győzött.
és én nem is szeretem a töltött paprikát...
de úgy éreztem itt belül, hogy nekem muszáj megpróbálnom ezt a paradicsomszószt, mert olyan nyitott vagyok a főttparadicsomra. én a hallal is próbálkoztam idén vagy 5x, dehát halíze van, ami nekem nem jön be. pedig annyiszor megfogadtam, hogy nem kóstolom meg, mert mindig ugyanazt a halízt érzem. ne erőltessük, ami nem megy.
még maradt a töltött paprikából. sajnos be kell vallanom, hogy a levébe jól jön a cukor, ehetőbbé teszi. mert a fűszerek nem bírják elnyomni a savakat. nyersen meg szinte édes a paradicsom. ki érti ezt? minden megsavanyodik hőkezelés 6ására?

Nincsenek megjegyzések: