2009. szeptember 28., hétfő

csiszol

csiszoltam a kerítést tegnapelőtt. nem tartott sokáig, de az arcom fekete lett, és a ruhazsepit fel kellett váltanom papírra, mert feketét fújtam ki 1 db-ig. tesóm mondta, hogy maikor annakidején asztaloskodott, minden fától más-más lett a taknya. de szééép szó.

Czifray István szakács mester magyar nemzeti szakácskönyve
megrendeltem. juhéjj. antikvár példány 4500-ért... szív6om a fogam, de hát ez ritkaság. először az 1800-as évek végén adták ki. ez 1 reprint, de gondolom, nem változtattak rajta semmit.

bolt és kosár
régen amikor bementünk 1 abc-be, a pénztárnál 2 kosár volt. az üresbe átpakolta a pénztáros a megvásárolni kívánt cuccainkat, közben ütötte be az árakat.
mi van ma?
kipakolom a szalagra, odateszem mellé a kosarat, de baszik belepakolni. ott az üres kosár, és nem képes beletenni a cuccot. pedig ha 1x megfogja, azzal a lendülettel bele tehetné a kosárba. és akkor nem kéne a szerencsétlen vevőnek fizetnie és ugyanabban az időben pakolnia is, hogy jöhessen az újabb vásárló. miért felejtették ezt el a pénztárosok?
a legjobb az, amikor le kell tenned a kosarat a kassza előtt és nincs 2 fakkos rész a szalag után (pl. profi). nem gurulós kocsival jössz, de veszel pár dolgot, és akkor logisztikázz a különböző méretű, halmazállapotú cikkekkel meg fizess. hát milyen barom 1 rendszer ez? miért nem jó úgy, h a kosarakat a kasszák után szedik össze, s aztán visszatolják a vásárlótérbe?!
múltkor a smatchban vásároltam, ott meg már csipog, ha kiviszed a kosarat. vagy az intersparban? mind1.
ennyit a fogyasztóbarátságról
engem ez baromira zavar. utána fogok járni, hogy ezt vajon tanítják -e vagy csak így fejezik ki utálatukat a vásárlók iránt.

roman polanski
amikor hallottam a hírt, hogy letartóztatták meg az előzményeket is, elcsodálkoztam, hogy 30 évig nem bírták elkapni a csávót. 1 ilyen híres embert, aki nem hsizem, hogy bujdokolt. a kossuthon volt 1 kis háttéranyag tegnap este. így már összeállt a kép. roman polanskinak az a legnagyobb hátránya, hogy híres.
idióták...

útépítés táblák
na ezektől az egész ország ki van akadva. péntek délután 3-kor már 1 teremtett lélek se dolgozik az útépítéseken, de kint hagyják a 30-as, 40-es, 20-as sebességkorlátozó táblákat a rohadékok ahelyett, hogy letakarnák vagy befordítanák őket. s a yard meg kijön büntetni. nem lehet feljelenteni őket? biztos dolgoznak már valakik az ügyön. 1xűen ez is felháborító.

valami pozitivat is írjak már...
jól gurult tegnap a gizella. meg ma is. nem győzök csodálkozni. állandó hátszélben tekernék? úhh, ez a céklalé éhgyomorra megfeküdte a gyomromat. a rövidet sem bírom. erre szombaton jöttem rá. nekiállt tőle iszonyúan fájni a gyomrom. ezért szenvedtem én a lagziban. öregszem vagy mifene... no sebaj. a bor még lecsúszik.

Nincsenek megjegyzések: