2010. június 15., kedd

mondjuk vetemény

vetemény
ez is 1 kudarc. többet kéne dolgoznom vele. semmi nem szép. az 1. vetés kapor gyönyörű volt, nemtom minek ajándékoztam el nagy részét. azt hittem, hogy lesz még. a viharos időjárás alaposan megtépázta, gyakorlatilag kivégezte a maradékot. a sárgarépát nem 1eltemki rendesen... a paradicsompalánták se néznek már ki olyan jól, mint amikor beültettem őket. 1iknek eltört a szára vagy mi. ma beültettem még 2t- nemtom megmaradnak -e. remény az van. látom otthon a nagy kertet meg hogy milyen szép. van benne munka. 1re jobban értékelem a kerti erőfeszítéseket. azt hittem, engem jobban motivál. csalódtam magamban. csak papíron vagyok agrár szellemiségű... ezt is feldolgoz6om... de már inni sincs kedvem. nem iszok annyit, mint régebben. akkor hogy dolgozzam fel? haha

bicikli
tegnap megerőltettem magam, és edzettem 1 kicsit. fel a szépvölgyin a hármashatárhegyre. az 1. mászáska nem sikerült túl jól. lefele meg? lefele az beszarás. a szó legnegativanbb értelmében. a tél nem tettjót az amúgy is pocsék minőségű útnak. felfele araszolgatva jól megfigyeltem, hol vannak kritikus lyukak az aszfalton. hogy lefele ezekre különösen figyelnem kell. az spd segítségével persze nem kell nyomni a pedált, hogy le ne röpüljek, de akkor is kb. halálfélelmem van lefele ezen a fos úton. harmadszorra (csak a HHH aljától mentem fel, nem a szépvölgyi aljáról) már jobban neki mertem ereszteni. 1es kanyarokban régen is gyökkettőre lassítottam, most főleg. busz nem volt, csak pár autó. a szépvölgyi felső szakasza még nagyobb tragédia. nemtom hogy tunnungoljam fel az agyam, hoyg ne legyen bennem félelem ilyen helyzetekben. a speikkogelről is izgulva jöttem le. hogy állítsama biciklit, hogy jobb legyen? a nyerget lejjebb szoktam. bár tavaly svájcban megszívtam ezzel, mert a hágón lefele nem mindig lejtett az út, és újra feljebb kellett állítanom, hogy tudjak rendesen tekerni. no és kurva sürgősn cipőt kell vennem. mert ez kb. a kukába való. és olyan nehezen pattintom be a cipőt a pedálba. ez az én bénaságom vagy valamit állítani kell rajta? amúgy egész fasza volt feltekerni, azt hittem szarabb lesz. végül is 14:40 alatt felértem. mondjuk nemtom tavaly mennyi idő alatt teljesítettem. persze tesóm gondolom 10 perc alatt... mind1, én lány vagyok. meg edzetlen. bár jóga valamit használt szerintem.

csernus
imrénket másodszorra hallottam tegnap élőben. van néhány pont, ami köré kanyarítja a mondandóját. mindig ugyanaz. ezek szerint neki ezek a leglényegesebb dolgok. a szülői minták tudattalan követéséből eredő önbizalomhiány, önzőség, önképzavar stb. hát remélem, lesz gyerekem, és ebből a sok elolvasott könyvből meg meghallgatott előadásból, felfedezett összefüggésekből tanulok majd, és ezek figyelembevételével tudatosan nevelem majd közösen az apjával. mindig leszedi a keresztvizet a hozzá legközelebb állóról. és ahogy röhög...

kaja
a creme caramel természetesen nem sikerült úgy ahogy szerettem volna, szétborult. az íze egész jó volt.
a spenótos-ricottás gnudit a chili & vailiaról szedtem le. nincs kedvem linkelni. az odabaszott. sok a meló vele, de megéri. végül is amint kifőztem a gombócokat, máris sokkal többnek tűnt, mint nyersen. a tavalyi történet azért megismétlődött: olivaolajjal meglocsolva tálaljuk- meglocsoltam tavaly, és nem értettem, miért keserű ez a kaja. kiderült, lejárt az olaj szavatossága, megkeseredett. most leellenőriztem mielőtt locsoltam volna vele. hát természetesen megromlott. taaláltam 1 felbontatlan üveggel is. na az öregebb volt. azért belekóstoltam. csípősen keserű, rettenet. ettől idegbeteg lettem, hoyg 1x akarok olivaolajt használni, az is romlott. otthonra felesleges venni, mert nem használják el. majd viszek haza 1 féldecit, spórolunk, ha csak annyi romlik meg.
a rebarbaratorta isteni lett (najó, szerintem túlkardamomoztam), kevertem bele epret is. az eper megsülve annyira finom. nagyon szeretem.

paleolit
valahogy erőt kellene gyűjtenem a paleolit étrend újbóli elkezdéséhez. nekem jót tenne. mert jót tett múltkor is. nem érzem magamban a süteményről való lemondás képességét. meg a kenyérről sem. és a zöldbabot is imádom. meg a rizottót is. nagyon sokat kellene olvasni a paleolit kajákról, bszerezni az alapanyagokat hozzájuk, hogy lássam benne a változatosságot meg a lehetőséget. munkával jár ez is. én meg semmibe nem fektetek sok munkát, óriási lelkesedést. pedig tudom, hogy kéne. és az lemondásokkal jár. le kell mondanunk xy dologról z jövője érdekében. tudom én ezt, csak kivitelezni nehéz.

Nincsenek megjegyzések: