2011. augusztus 29., hétfő

most már nem díszítgetem a régebbi bejegyzést, hanem ide teszem a képeket.
először is cindy, a macska. tudom, homályos a kép. de a többi még homályosabb. ez a kismacska izgő-mozgó, nem fúj6om le lakkal, hogy 1 helyben maradjon. lakkról jut eszembe: a minap azt a tanácsot adták a rádióban, hogy ha darázs repked a közelünkben, fújjuk le hajlakkal, ekkor összeragadnak a szárnyai, harcképtelenné válik. elég kemény beavatkozás ez. szerencsére nem mindig van nálunk hajlakk. most sajnálom a darazsakat? amúgy 5letes megoldás. a macskalakkozás a darázslakkozásból jött, nem saját agyam szüleménye. felelősséget vállalok.

venezia
szombaton letekertünk a velencei tóra. a sportosabbak. a lusták feltették a vonatra a biciklit.
pénteken leadtuk a hálózsákokat tgyben- legalább azokat ne kelljen cipelni. a gizire felteszem a csomagtartót project péntek este bebukott, így hátizsákos szombatra számít6tunk. az volt a terv, hogy ott alszunk. hol? hát a földön valahol. közben néztünk időjárás-előrejelzést meg hallottunk híreket. vihart, lehűlést, esőt jósoltak.
szombaton reggel lázasan kerestem a kulacsomat. nem találtam. hívtam tesómat, kölcsönadná -e az övét, ám ki volt kapcsolva. de szerencsére ő a) 1 kisgyerekes apuka, 7.15-kor már bekapcsolt, b) a vodkafón -bár lehet ez nem szolgáltatófüggő- kiírja, hogy milyen számon keresték, amikor nem volt bekapcsolva---> így visszahívott... kölcsönadta a kulacsot.
ők=tesómék is strandra készültek. bár péntek este kamilla eléggé kihúzta a gyufát, stresszelt tőle az egész család, azt mondták neki, hogy kész akkor nem megyünk sehova. de megnyugodott mindenki, gondolom :)
pepe többet késett, mint én. orsi és zé már a profi előtt várakoztak.
pepe vett 1 tubus cukrozott sűrített tejet, mait kb. 1ben az arcába tolt, uuuhhh.
orsi a kisboltban vételezett vizet és cerbonát.
én reggeliztem otthon eleget, készítettem pár szendvicset is az útra/a napra.
a kopaszi gátnál vártuk tamást, aki 20perces késéssel meg is érkezett.
...
közben ideszúrom ezt a csodás gombapörit, amit nagynéném főzött
most nincs kedvem leírni, mi történt egész szombaton. mindenesetre jó volt, nem égtem le. megittam 1 csomó sört, nem bicikliztem körbe a tavat 1x sem :(, 2 percre bemártottam magam a vízbe, ami meglepően kellemes érzés volt, ahogy érintkezek a vízzel, elütöttem orsit ---> mind2en borultunk. a szokásos jobbradőlés- elég égő volt érden a kocsik között. fátylat rá. orsi kontrázott este: valahogy a velencei vasúti megállóban összegabalyodott magával, és újfent elesett. most gyógyulunk kifele. illetve inkább ő, az enyém nem vészes. én a 2perces vízbentartózkodásom alatt a bal lábfejemet belül zúztam le, nekimentem vmi kőnek. a tipikus vízi baleset.

gofri
nagyon közelről
orsi a strandon evett volna gofrit, de budaörsig ért a sor, így lemondott róla, és 1későbbi alkalommal lángossal tömte be a gyomrában keletkezett űrt. és jól megbeszéltük, hogy vasárnap átjön gofrizni. így is lett, leharcolt lába nem akadályozta meg abban, hogy átjöjjön. tamás javaslatára belga gofrira guglizott rá. jól meglepődtem az élesztős - dagasztós recepten. kicsit több tejet tettem bele, hogy fakanállal meg tudjam keverni, ne kelljen kézzel dagasztani. fél kiló liszthez vagy 20 deka vajat adagoltam. jó ez a kelt gofri, a rengeteg cukor ellenére sem égett oda. a kelttésztának elég 1 kevés kenés, meg a tésztában alapba' is benne volt a sok zsíradék, így biztonsággal lehetett sütni. persze frissen a legjobb. legközelebb rendes fánktésztával is megpróbálkozunk, hehe.
eperlekvárt meg csokipdingot ettünk a gofrihoz. az eperlekvár pár hónap alatt (konkrétan 3) nagy minőségromlást szenved el. nem értem, hogy miért. a frisseségét veszíti el. hiába tettem bele citromlevet/citromsavat. és így sokkal édesebb, mint az elkészültekor. arról nem is beszélve, hogy megbarnul...
a csokipuding saját fejlesztés: étkezési kukoricakeményítő, a zsíros holland kakaópor, cukor, tej. megfővés után pedig rum és étcsoki belekeverve. így készült a képen lát6ó körtetorta tölteléke is. sokkal finomabb, mint a bolti pudingporos izé. az étcsoki odabasz az egésznek. meg-bolondítja.

közelről
gombaleves
távolról
ha az volt. a ketchuphoz vásárolt zellert akartam feldolgozni, és főztem belőle 1 krémlevest. a garázsban matattam a krumplihámozó után, amikor megláttam a szárított vargányát -amibe csodás módon nem mentek bele a molyok, nem úgy, mint a pár hete vásárolt finomlisztbe, a farncba, a kukát elfelejtettem kivinni, pedig felírtam magamnak 1 papírra még este-, és úgy döntöttem csavarok a zellerkrémlevesen 1et, ízesítem vargányával. ettől elég fura színe lett, de ízén mindenképpen emelt. a kréméevesek pirított kenyérkockákkal finomabbak, mint sima szárazkenyérrel... frissel is ehettem volna. ami harmadnaposat jelent. ez negyednapossá módosult. megláTYÚk.

du. kimentünk a kóskárolyra olvasni és beszélgetni, amiből beszélgetés lett. a füvön. nagyon klassz hely. olyan jó hangulata van. vannak mogyorófák. szépen látszik, hogy nem esik messze az alma (mogyoró) a fájától. aztán jött zé is. amikor "nagyon hideg lett", elindultunk tgybe. jé, és vasárnap zárva van... valamikor pihenni kell nekik is. világos.

a szomszédékkal beszélgettem. a feleség biciklizik. most, hogy csecsemő van, nem annyira. a férj pedig biciklizne. csak a régi bringáját 1sebességesre szeretné átalakíttatni. mondtam neki, hogy majd szerzek neki vmi embert. ő nem szokott lakatolni. beteszi bokor alá vagy felakasztja a fára :) eredendően pécsi. nemtom ott gyakorolta -e ezt vagy pesten is? :)

Nincsenek megjegyzések: