2011. augusztus 23., kedd

víztorony

pénteken hazafelé bambultam kifelé az autóból. elkezdtem keresni a víztornyokat. mint múltkor... jó játék ez. előfordult olyan is, hogy 1xre 3 víztornyot láttam. az élénkebb mezőgazdasággal rendelkező területeken volt ilyen. a hidroglóbusz a leggyakoribb. hány víztorony lehet magyarországon? a víztornyos honlapon biztos megmondják. azt a siófokit annyira megnézném. nyáron kész lesz. vagy ősszel.
meg aludtam is. mindent összevetve szar volt ez az út. nem jó semmit tenni és bambulni. megeszi az ember lelkét.

gomba
otthon a szüleim meg a nagynéném a teraszon főzték a gulyást. elképesztő. mindig találnak vmi új helyet. amióta belépett a köztudatba ez a gázpalackra szerelhető gázégő, ami bárhova hurcol6ó, azóta nincs gond a széllel, nem kell tüzet rakni. nincs akkora hangulata a kinti főzésnek/sütésnek, viszont megbíz6óbb. krumpligulyás volt. madör munkatársának aférje gyúrta és szaggata bele a csipetkét, és az ő általa hozott rókagombával ízesítették. meg tárkonyt is tettek bele. zseniális volt. (én meg otthon hagytam az adagomat, mert nem bírtam elhozni. befért volna a pakkomba, ha erőlködök. hiba volt) persze nagybátyám nem ette meg, amint észlelte a gombát. ebből majdnem családi botrány kerekedett. csak húzni szoktuk az agyát a gombával meg a káposztával. hát ha 60 évig nem ette meg, most már nem fogja. nem annyira nyitott az ételek terén.
a szomszédék is hoztak gombát. galambgombát és vargányát meg 3 fej őzlábat (3 fej őzláb :)
1 részét rántottuk. és nagynéném a rókából meg a galamb szárából pörköltet csinált. majd jön a kép is. gyönyörű lett. és milyen finom! áááállati :)

macskák
a kismacskák megnőttek. az 1iknek van neve: cindy. ezért: fekete test, fehér tappancsok. a hátsó lábain inkább csizma, az elsőkön inkább cipő. orra körül fehér folt, amin 1 fekete pötty :) nagyon cuki. a másik sima szürke-fekete csíkos. neve nincs.
viszont vasárnap este már majdnem temettük. du. odaült a szék alá az árnyékba, csak ült és nézett. a fejét sem fordította e. rászálltak a legyek a fejére. ezek a színeshátúak. nem tudom, honnan keveredtek elő, ilyenek alapban nincsenek is nálunk. kifejezetten a macska miatt jelenhettek meg. annyira kivolt szegény kismacska, hogy el sem hessegette őket.
este újra láttam. ekkor a bokor alatt üldögélt. keresztapám mondta, hogy imbolyogva jár és fel van puffadva. a színes legyekre ugyanúgy nem reagált. bekapcsoltam a csetet, és pont ott volt bprcsa, aki elmondta, hogy náthás vagy férges. szegény cica.
7fő reggelre csoda történt, ott futkosott cindyvel az udvaron :)
fényképek vannak, csak a fényképezőgépet kell előkotornom...

szamár
nem akart elindulni. lemerült az akksija, ui. fatter szabadságon volt, és nem használta. öreg már szegény, nem bírja az állást. apa a szamárral jár melóba. jól ki van téve mindennek ez az autó.
vasárnap du. átjárt a mamától a másik autóval, hogy akkor behúzzák. először a mi udvarunkon próbálkoztak. a vontatókötél a szamár hátuljához meg a fiat hátuljához rögzítve. keresztapám izzadt a fiatban. felváltottam. előre, megállás, kötél le, szamarat visszatol, fiattal hátratolat. másodszorra indulok, 1x csak 1 óriási csattanás. fék, leáll. mi ez? úristen, mit csináltam? szerencsére én semmit, apa hibázott, melynek folyományaként lepattant a fiatról a kötél (ki1enesedett az S), nekicsapódott a szamár rendszámtáblájának, s azt behorpasztotta. no ekkor megfordítottuk a szamarat, és kimentünk az utcára. elég érdekes volt vezetni, hogy 1 másik tonna van a hátam mögött. a 3-ast már nem nagyon szerette. az utcán sikerrel jártunk: beindult a szamár. nem kellett sokat menni, kevesebbet is elég lett volna. láttam apát integetni a tükörben, de nem értettem a kézjeleit. ezt előtte le kellett volna tisztázni. stop-szerű jelet nem láttam. végül megálltam. és így apa leakasztotta a szamarat a fiatról. hazamentünk.

kutya
reggel  kinyitottam a bejárati ajtót némi kereszthuzat reményében. térültem-fordultam, odanézek, hát bejött 2 macska. cicááák, menjetek ki, ide nem szabad bejönnötök. terelgető mozdulatokkal indultam feléjük. ahogy közeledtem, láttam, hogy ezek nem is macskák, hanem 2 kutya. ilyen kicsik. nem volt rajtam szemüveg. az 1iket megfogtam és kitettem. a másik távozott magától.

több állat nincs :)

tegnap beleléptem a paradicsomba. nem számít, úgyis ketchupot akarok csinálni belőle... huhh, megint éjjelig fent leszek. remélem stimmel a lekvárfőző lábasom az elektromos főzőlapra...

tesóm tegnap volt először az új munkahelyén. eli bizakodva tekint a jövőre. én is. ha mennek kiszállni az jó. nem kell 1folytában az irodában ülnie.
beszélgettünk kicsit, tesóm kérdezi? na mi újság, feldolgoztad az összes (lelki) traumádat? ... aztán nevettünk. ja volt/van 1pár, ha nem is tettem közzé (mind)
megyek lekvárt és ketchupot főzni. hosszú estém/éjszakám lesz... legalább nem gondolkodok fölöslegesen.

Nincsenek megjegyzések: