2012. március 6., kedd

bicikli
szombaton volt a fixed gear hungary 2. születésnapja, és orsi rábeszélt, hogy induljunk az alleycaten lazásba'. amúgy ez volt az 1., amit végigcsináltam. trükkös volt. bírom, hogy mindig benne van 1 kis csavar, érdekesség. most a várban zajlott az esemény. nem is volt annyira szörnyű a macskaköveken biciklizni. 4 manifesztet kellett megcsinálni. volt kb. 15 CP, és azok voltak kijelölve fel- és leadóhelynek. valamennyire megismertük a várat is. azért ehhez ész kell. hogy kitaláld melyik a leggyorsabb, leg6ékonyabb útvonal. vagyis leülni, átgondolni. amíg össze nem áll a kép a fejemben, megette a fene. a végére egész jól belejöttünk. kiscsúcs megmondta a taktikát: kört kell csinálni. van amikre olyan nehezen jön rá az ember :)
az idő kitűnő volt, amíg süt5t a nap, aztán gyorsan lehűlt a levegő. igaz ekkor már a könyvtárnál voltunk.
koncertet is szerveztek. a crew cookie zkr. szórakoztatott minket. volt pogó meg sok régi punk nóta feldolgozás. én nem az spd miatt nem pogóztam :)
és amnézia. erről ne beszéljünk.
jót szórakoztam, és másnap se volt semmi bajom az álmosságon kívül. ui. takarítottam meg sütöttem meg sok vizet ittam, és ezen tevékenységek jól tartottak. igaz a du-i telefoncsörgés nem hiányzott, de mégis lelkesen keltem fel, hiszen tesómékhoz mentem.
mostanában reggelente a hátamba süt a nap, és mindig magam előtt haladok. jóleső érzés látni az árnyékomat. és érdekes dolgok történnek ilyenkor az utcán. jön 1 6almas árnyék, úristen, mi ez, csak nem 1 kamion? közben pedig csak 1 kisteher. tehát az árnyék megtévesztő ugyanakkor szórakoztató is, csak miután megelőzött, akkor derül ki, mi az.

gyerekek
pénteken végre játszottunk. olyan cukik voltak. kamilla 1re ügyesebb. szépen rajzol és jó 5letei vannak. és bátran használj a a színeket. néha meséket kell rögtönöznöm. meglepő, hogy ez tetszik neki, nekem mindig a nők lapja szerencsétlen meséi jutnak eszembe, hogy azokat kár volt beleírni, mert annyira semmilyenek voltak. bár a grimm meséket is elkezdtem olvasni, és így felnőtt fejjel azok is olyan összacsapottnak tűntek, de gyerekként meg imádtam őket. meg mindenféle mesét. hát differenciálódik az agyunk. és elég nehéz visszaidézni a gyermek éveinket, hogy megérthessük a kicsiket. erről már tényleg olvasni kell, hogy kezelhetőbb legyen a dolog. nem mintha olvasnék róla... feldmár andrás tanácsait megfogadnám. csak azok is kimentek a fejemből.

állatkert
amíg geri vedlett, én vedeltem.
era írt 1 cetlit, hogy figyeljem, de én nem láttam semmit. geri kifehéredett, és levedlette a fehér köpenyét, amelyet fel is falt. neki nem elegek a kennyk. a kennyk, akik megpusztultak gerinél. szerintem éhenhaltak, era szerint a szőlő mérgezte meg őket. hát igen, ez a szőlő kritikán aluli volt. ilyet hogy lehet eladni?! ehetetlen. még a komposztdombra se borítanám ki, annyira pocsék volt. bűncselekmény kategória. gondoltuk, majd a tücskök megeszik, hátha nekik mind1. ezt pontosan nem derült ki, hogy mind1 volt -e nekik. nem végeztünk boncolást, hogy megállapítsuk a halál okát.
reggel kiderült, hogy borka velem aludt. nem az ágyamban, hanem a szobámban. reggel visszament erához, aztán 1x csak nyílt az ajtó: veled akar lenni- azzal odasétált a borka. megsimogattam, és lassan lefeküdt a radiátorhoz a helyére. hát így van ez. megszerettem. megszerettük 1mást.
valóban nem lehet a soha és örökké szavakat használni. nem gondoltam volna, hogy én kutyával így megbarátkozok valaha is. bár... 1 alkalom volt, amikor láttam 1 olyan szuper kutyát, annyira cuki volt meg jól nézett ki. a rákóczi úton a libri mellé volt kikötve, várt a gazdájára. teljesen levett a lábamról. kb. futottam nóra elé, hogy jöjjön, csodálja meg ezt a kutyát, ilyen aranyosat még nem látott. mire a könyvesbolhoz értünk, leléptek a kutya meg a gazdája. még 1x láttam a körtéren, aztán többet nem.
akkor leírom, mert pont ideillik,

hogyan szelidítettem meg 1 nyulat
még talán általános iskolás voltam. tartottunk nyulakat. gyakran megetettem őket. de nekem 1 óra volt az etetés. beszélgettem velük, és megpucoltam nekik a sárgarépát stb. jól elszórakoztam a nyúletetéssel. volt 1 kannyulunk, a dulifuli. néha bevadult, ezért a név. 1x húsvétkor kieresztettük a gyerekeknek, aztán alig bírtuk megfogni. ez 1 fekete nyúl volt. ennek köszönhetően mindenféle színű kisnyulak születtek. nekem legjobban amúgy az a diós sütemény színű tetszett.
1ik alomban csak 1 db fekete kisnyúl született. ugye ez 1értelműen megkülönböztethető a többitől. az anyák a nyuszkókkal mindig faketrecben voltak, alászalmázva, kényelemben. a legfelső faketrecben volt a kiszemeltem. amikor megetettem őket, mindig hosszasan nézelődtem, és óvatosan közelítettem feléjük. próbáltam a fekete kisnyúlra koncentrálni. hagyta magát. iksz idő múlva, amikor etettem, kinyitottam az ajtót, odajött. aztán lenyalta az ujjamról a vizet. annyira cuki volt. így nőtt fel. majd serdült, így szétválasztottuk az anyától. még a másik ketrecben is mindig megismert. aztán ott végezte, ahol a többi :( azóta is bánt, hogy nem harcoltam érte, én kis hülye. simán elfért volna, megtart6tuk volna, mint "szabadidős állatot"...

vitamin
másfél hónapja kezdtem el vitaminokat szedni, ettől remélve a javulást. 1úttal nyomaton újra az omega 3-at is meg eszem a diót. eredmény: alig vannak pattanások az arcomon. először azt gondoltam, hogy a diónak köszönhető. aztán nem tudom. lehet előbb jelentkezett ez a kellemes antitünet. nem emléxem, mikor szoktam rá a dióra.
tegnap bementem a vitaminos boltba, ui. elfogyott az 1ik cucc. nekem bejött. ez a Ca-Mg-almaecet kombó. és nagyon kedvesek voltak. már múltkor is. szóval van aki már rájött arra, hogy nem morogni kell a vevővel, hanem a bizalmába férkőzni, és akkor úgyis odamegy, ahol rendesek vele. mert már elköteleződött érzelmileg.

Nincsenek megjegyzések: