2012. március 20., kedd

újra

Mi ez?
nagyon régen írtam. nyilván 1 csomó érdekes dolog történt, amit nem jegyzeteltem le, és a feledés homályába vész.
ha 1000mester lennék, akkor sok bosszúságtól megkímélném  magam. de ahhoz idő kell meg érdeklődés meg gyakorlat. nem értem, miért nem bírnak a mesteremberek normálisan megcsinálni dolgokat. azért fizetjük őket, hogy végezzék el a feladatot jól, hiszen mi nem tudjuk vmi miatt megcsinálni. persze lehet bizonyos részekhez nem kell érteni annyira, csak 5x annyi időbe telne... hm. mind1. azaz nem mind1, de ez van. mekkmester megmond6ja...

fluid fák
tegnap álltam a vasútállomáson, és figyeltem a magasra- és 1benőtt tujákat, amint lengeti őket a szél. nagyon érdekes volt látni, ahogy 1-1 széllökés végigsöpör a leveleken, jól láttam a hullámmozgást. ettől tnyleg az az érzésem támadt, hogy lám a fák is tud fluidumként viselkedni, nem csak a mák. a folyadékokról nem is beszélve.
ez a mák érdekes sztori. vegyipari géptan gyaxin tanultuk a fluidumokat, és akkor mutatták be mákkal, hogy képzeljük ezt el. hát nagyon vicces volt és lenyűgöző a fluid mák.
idetartozik, de nem a fluidságból kifolyólag, hanem a mák-ságból: szintén vegyipari géptan gyaxi. ezúttal nyári. p.katával voltam 1 csoportban, és a mák sűrűségét mértük meg. ebből kellett jegyzőkönyvet készítenünk. kora du. bementünk a számítógépterembe megírni. ekkor még keveseknek volt számítógépe, laptopja. ott írtuk. megkaptuk valahonnan az előző csoport jegyzőkönyvét, csak át kellett volna írni az adatokat, meg 1et számolni. és mi órákon keresztül ott szenvedtünk meg nevettünk 1mással és a többiekkel. az előző csoport nem mákot mért, hanem vmi más anyagot. és bazz, nem találtuk meg, nem írtuk át. emlékeztünk rá, hogy ott van a szó, azonban mégsem láttuk meg. az oktató lebaszott minket, hogy legalább ezt átír6tuk volna, ejnye :) hát igen, akkor még nem ismertük a ctrl+F-et...

műszempilla
múltkor álltam sorban a piacon, előttem 1 nő. pont úgy láttam az arcát, hogy a szempilláira ráláttam. vmi furcsa, vmi furcsa. hát a műszempillák! én még sosem láttam műszempillát felragasztva ilyen szögből, ezért ért meglepetésként, hogy ennyire látszik, ennyire jól megkülönböztethető az igazi és a mű.

folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések: