2012. március 29., csütörtök

kénytelen

vagyok ma is írni. ugyanis mozog az

állatkert
miután befejeztem a 2011-es év tortájának az alapjait, kellően lesújtva tértem nyugovóra. a tortáról majd később. az olvasólámpámba nem vettem égőt, így gerinél kapcsoltam le utoljára a villanyt, s eldőltem, mint 1 zsák liszt. olvasni nem tudtam, így a tudatos álmodáson kezdtem el elmélkedni; nem sokat kellett gondolkodnom, hamar elnyomta az álom a szememet. még alfában lehettem, amikor fura zaj csapta meg a fülemet. mi ez? honnan jön? ... üveghang. balról. ó, poldi, menj anyádba, mi a francot csinálsz? úgy tűnt, hogy a gekkó az üvegfalhoz csapdossa a vizesedényét (fém az üvegen). furcsálltam, hogy tudná azt mozgatni. aztán arra gondoltam, úgy csinál, mint geri, hogy saját magát veri a falhoz. felkeltem, felkapcsoltam a nagy villanyt. nyilván megijedt, és kővé dermedve állt a helyén. visszafeküdtem. épphogy elszenderedtem, amikor megint csörömpölést hallok. sokkal durvábban, mint előzőleg. fém az üvegen kölcsön6ás. annyira hangos volt a dög, hogy muszáj volt felkelnem. kicsit óvatosabban mozdultam, villany fel. s lám, poldi meg van huzatva: a fejével ütötte az üvegkalitkába belelógó meleget adó lámpának a búráját. vagyis az égő meg a búra között volt a feje. azt zörgette a kis piszok. hát megelégeltem, és kivettem a lámpát- engem ne zavarjon éjszaka. vissza az ágyba. nem emléxem, hogy randalírozott -e még vagy sem az éjszaka folyamán. reggel az üvegfalra volt tapadva.
lehet vmi baja van? fázik? pont most, amikor melegek vannak? vagy ez csak 1 gekkóhiszti volt. geri is csinált ilyet. nem lehetnek ők se mindig nyugiba.
borka és joya példájából kiindulva segítőhal kiképzésen gondolkozom :) az nem szőröz. kb. ennyi előnye lenne. és az absz. lehetetlen vicc kategóriát 1 újabb jelenséggel gazdagítanám. ha tágabb értelemben tekintünk a segítő állatokra, akkor belefér a hal is. inkább terápiás halnak nevezzük. nezt nem kell kiképezni, a puszta jelenlétével 6. törődni kell vele, etetni, levegőztetni, mittudomén. amit 1 állattal szokás. sétáltatni nem fontos. vajon több pénzért el tudnám -e adni, ha terápiás halként árusítanám? nem látok rá nagy esélyt. bár ha a tészta alappprt annakidején el tudták úgy adni, hogy pofon1xű, csak tejet, tojást, élesztőt és cukrot kell hozzáaadni, akkor lehet ezt is megvennék. néha hülyék az emberek. ezentúl a lisztet palacsintaalappornak hívjuk. sőt, mivel lehet belőle nokedlit, piskótát, linzert, ... csinálni, azaz univerzális, 2x annyiba kell kerülnie :)

torta
olyan jól kitaláltam, hogy megpróbálom megsütni a kecskeméti barackos kölestortát. a zilah-féle készítmény csúcsszuper volt, és vettem múltkor kölest, gondoltam ebbe pont jó lesz.
a bónusz brigádon vásárolt vaniliarudat is felavattam. a köles szépen megfőtt a tejben. a lenmagot szárazon nem őrölte meg a botmixer (nahááát...), vizesen pedig szuszpenziót csinált belőle. ilyen nyálkás trutyit. mind1, beletettem a tésztába. a tanácsot nem fogadtam meg, nem tettem sütőpapírt a tortakarika aljába, így beleragadt a fele. a szív alakú formából meg sem kíséreltem a kivágást. mind1, a krém elfedi majd a tészta hibáit. kicsit szabadon értelmezem a receptet, era. anyukád 1ik sárgabarackdzsemje a krémben fogja végezni :)

na menjen, mert nagyon kíváncsi vagy

Nincsenek megjegyzések: