2012. március 1., csütörtök

Mi ez? így már felismered?
állatkert
vissza kell vonnom a joya lecsillapodásáról szóló híremet. ugyanis ma reggel konkrétan nekem rontott. az már 1értelmű, ha nem akarok megvakulni, előbb kell felkelnem, mint a kiskutya. ui. ha fexek, simán rámront, neki a fejemnek. szerencsére a szemeim nem a fejtetőmön vannak, hanem az arcomon :) az ágyra simán felugrált, sőt, borka is követte. ilyet még nem csinált sosem. tisztára megvadítja a kicsi a nagyot. ki a főnök? keményebben kell vele bánni. érdekes feladat. tényleg el kell tolni a fejét, meg majdnem arrébb rúgni. era is ezt mondja, toljam el a fejét. meg a morgás is használ. de ez reggel 1.re nem jut eszembe. mindig csak akkor morgok rá, amikor már 1x rám ugrott.

meleg
olyan hirtelen jött. fura. újra másképp kell öltözni. akkor most tavasz van? most minden van. új telefon, új bank. persze még futnak a régiek is adminisztráció miatt.
most gondolkodok. nagyon várom a holnapot.
előtte meg a jógát. jaj de jójójóga lesz!

cukkrázda
tegnap orsival betértünk a don corleone kávéház/cukrászdába. ezt a helyet még 7főn találtam, amikor a mester u. 9-be irányítottak a liss márkabolt munkatársai, hogy ott próbálkozzak nagy CO2 palack cseréjével. ez nagyon jó 5let volt, mert 2500-ért megkaptam, míg nagynéném 3000-ért vette. ottjártamkor 1 vevőnek éppen tömítést cserélt a szaki a régi alu kuktájában. ebben a boltban termoszokat és szódás- illetve habszifonokat is lehet venni. meg kotyogós kávéfőzőt. csupa ilyesmit. érdemes betérni. bírom az ilyen zárványokat a 21. században.
szóval a szemet vagdosó hóesésben, a szomszédig éppen elláttam. és ez volt a cukrászda. megjegyeztem magamnak, hogy itt az összes év tortája kap6ó, érdemes lenne meglátogatni. így orsival ide tértünk be, nem tekertünk ki az üllői út 452. szám alá a zila cukrászdába. kár is lett volna, mert amikor a waxot bontottuk a tortaszeletekről, kiderült, hogy a zila cukrászda termékeit fogyasztjuk. orsi szilvagombóc tortát evett, én kecskeméti barackos kölestortát. mennyei volt. szilvagombócot ettem már, az is odabasz, de ez a köleses is nagyszerű volt. ha jól láttam, hántolatlan köles volt a tésztájában. ez nagyon passzolt, hiszen kicsit tömörebb, de nem fojtós tésztát eredményezett. ráadásul tarka is meg nem homogén. jó volt ráharapni. a tetején sárgabarackos-tejszínes krém, ami szintén kiegyensúlyozott volt. a krémben mélyedés, amibe sárgabaracklekvárt töltöttek. tetején 1 fél sárgabarack és 1 csokilap. ezt mindenkinek meg kell kóstolnia.
a pultosnő 1ből tegezett minket, kedves is volt. az emeleten valószínűleg a főnök tárgyalt valakivel. 1 50 év körüli faszi volt a főnök. 1x csak odafordul: gyerekek, mennyi az idő? orsi ránéz mosolyogva: gyerekek? asszem elnézést kért. jót nevettünk. az eszem kiülni látszik a fejemre? ó jaj :)

hólyag
a cuki témáról 1 éles váltás következik.
orsi lement a nagyvárad téri aluljáróba telefont intézni, addig én vigyáztam a bringákra. a hentes üzlet 1ik kirakatához támasztottunk. közben kijött az 1ik henteslegény ablakot takarítani, ezért arrébb tettem a bringákat. ő megköszönte, meg elnézést kért. beszélgettünk kicsit, s ekkor jutott eszembe, hogy rákérdezek nála disznó húgyhólyag ügyben, hol lehet szerezni. kiábrándított,, hogy max. kisebb vágóhídon, és a legalapvetőbb 5letet i ső mondta: ha a szomszéd disznót vág, kérjem el tőle :) ez eddig eszembe se jutott, hogy otthon körbemenjek az utcán, és megkérjem az embereket, ha nem kell nekik a hólyag, adják nekem. a mostani disznóvágásból ugyan félretettem, és fatter felfújta kompresszorral, de nem bírta a nyomást -pedig nem erőltette túl- és elrepedt.

4 megjegyzés:

ferkó írta...

hát hallod, nekem így sem megy, fogalmam sincs. Most mintha apró tojáshéj darabokat látnék a felületen. de azon kívül semmi. feladom.

És mire kell a hólyag?

zsempi írta...

hát ez az. to-jás-héj. jól látod. akkor mi lehet alatta?
a hólyag design elem lesz a lakásban

ferkó írta...

fagyasztott tojás? dekorációs elem? semmit sem értek :)

zsempi írta...

az úgy volt, h 1 fagyos téli délutánon eszembe jutott, h a garázsban van a tojás és a krummpli és napok óta nagyon mínuszok vannak. ááá. kirohantam. a tojás megfagyott. a csumpi szintúgy... és 1 tojást leejtettem, majd megpucoltam és megsütöttük. a krumpliról nem beszélek, az rettenetes volt :)

aha. a disznóhólyag felfújva olyan, mint 1 lampion. csak nem világít.