2009. április 17., péntek

spd-vel az élet

ezzel kezdem.
tehát kicseréltem a taposót, patentpedálra.
a kertben gyakoroltam. az 1. rácuppanás nehezen jött össze. aztán ment. örömmel hagytam itt a kócerájt. máris piros lámpa fogadott. előrecsorogtam az autók elé egyre lassabban, majd megálltam, és gyönyörűen eldőltem BALRA. csodás! nem a jobb térdemet zúztam le végre, hanem a balt. gyorsan iszkolnom kellett az autók elől aztán. annyira égő volt elesni. na mind1, az 1. napom a patenttal. bár nem tartom törvényszerűnek, hogy minden 1. patentosnak le kéne esnie 1000x mire megtanulja, hogyan kell használni.
nem rossz amúgy. viszont a kanyarodásnál bajban vagyok vele.
visszarontom az állapotomat. tegnap 5 sör ment le. nem mondanám, hogy színjózan voltam, amikor haza indultam. de nem volt vészes. viszont baromi éhes voltam, de nem volt mit megenni, így fogmosás, fürdés nélkül dőltem ágyba. de az ágyneműbe nem fekszem bele ily koszosan, ilyenkor csak plédet borítok magamra.
kocsmázás előtt átsuhant néhányszor az agyamon, hogy 1,5 hónapig megvontam magamtól az alkoholt, és hogy lesz azután? mi lesz a részeg biciklizésekkel? gyorsan elmúltak az aggályaim...
nagyon szuper volt minden.
a sellőben a tulaj, ha megérkezik, kezet fog a vendégekkel. velem is. ezek szerint nem csak a férfiakkal, hanem a nőkkel is. akit jobban ismer, az puszit kap (ha nő). mondjuk ezt én nem akarom elérni :)
szeretek nevetni. és tüsszenteni is. nagy fel/megszabadulás ez.
szomjas vagyok. sok a dolgom. nem szeretnék esőt, mert akkor nem tudom jól intézni a dolgokat.
esőt tényleg nem.
megjelentek az 1. cseppek :(
sőt, esik.
lehúzom a rolót.

1 megjegyzés:

norbijúzer írta...

szerintem nem törvényszerű az spd-ben esés.
mondjuk én úgy kezdtem, hogy előre jól begyakoroltam előbb a lakásban a be és kicsatolós mozdulatokat, a lábletételeket, meg minden. az ágy mellett állva a bringával kipróbáltam azt is, hogy eldőlésnél mennyire tudom hirtelen kipattitani, meg hogy magától mennyire jön ki.

aztán lent az utcán (járdán) mentem egy jópár kört, húztam, téptem, mindent próbáltam a becsatolt pedállal, hogy megszokjam.

aztán azóta se volt igazi spd bentfelejtős esésem, max olyan, amikor a bringa eldőlt, de én maradtam lábon. meg egyszer a telefon a kezemben, én az útra kanyarodok ki, a szél meg megbillentett durván és dőltem. de akkor is lábletétel, meg egyik kéz ért le, szóval az sem volt igazi esés.

szerintem neked is azt kéne, hogy először nem forgalomban gyakorolni egy csomót vele, hogy megszokjad.
aztán úgyis ösztönös lesz, hogy őgy veszed le a lábad a pedálról, hogy a bokát oldalra kifordítod.

ja, meg a pedál beállítócsavarjával érdemes játszani, eleinte gyengére állítani, hogy könnyen kiakadjon, aztán ha már megszoktad, akkor lehet húzni rajta, hogy véletlenül ne jöjjön ki a lábad.