2009. június 9., kedd

meggy, cseresznye

nagyon szeretem ezt a 2 gyümölcsöt, különösen a meggyet.
azt figyeltem meg magamon, hogy ha a bal tenyerembe eresztem a magokat és van szára a gyümölcsnek, akkor balra rendezem a magokat, jobbra meg a szárát. és amikor megetlik, kihajítom a kukába.

reggel mondták a kávérádióban, hogy mennyi szemét kering az óceánokban. valami ultrabrutálisan nagy számot mondtak. natessék, együk a tengeri halakat, mert annyira egészségesek. és ki tudja, miket nyelnek le szerencsétlenek, mindenféle szennyeződést. marha egészséges lehet ez a sok tengeri hal. nem csoda, hogy nem bírom megenni. a tavi halat sem, meg a folyóban élőt sem. én már sokszor próbáltam, leküzdöttem ez előítéletemet, de sosem ízlett. ez van. jobb s így. persze a sok méreganyagot be tudom másképpis vinni a szervezetembe, nem tudom, miért gondolom azt, hogy a tengeri hal koncentráltan tartalmazza. ezért, mert erre emlékeztem: "Higany A japán Minimata-öböl halászain és családtagjain észleltek egy súlyos idegrendszeri tünetekkel járó megbetegedést, amit kezdetben vírus eredetűnek tartottak. Később kiderült, hogy egy tengerparti gyár a feleslegessé vált higanyt a szennyvizeivel az öbölbe ürítette, és az iszapban lerakódott higany átalakulva az emberi táplálékul szolgáló halakba és kagylókba jutott. Az embereken kialakult kórképet Minimata-betegségnek nevezték el."

és:"A higany vegyületeit korábban vetőmagvak csávázására használták. A rettegett vérbaj első hatásos gyógyszere a XVII. században a kenőcs és füstölés formájában alkalmazott higany volt. Ma főleg a tüzelőanyagokban fordul elő, és évente 6500 tonna higany kerül a Föld légkörébe, mely a csapadékkal lehullik, és főleg a sarkvidékek hótakarójában halmozódik fel, majd a halak, madarak, fókák, bálnák stb. révén bekerül a táplálkozási láncba, veszélyeztetve az emberiség egészségét. A higany az emésztőcső nyálkahártyájában, a bőrben és a csontokban rakódik le és bénítja az enzimek működését." <---ezt eddig nem tudtam.

Nincsenek megjegyzések: