2009. június 25., csütörtök

amatőr vagyok,

betettem a hűtőbe a paradicsomot reggel, és természetesen áthűlt. mostanában kezdek rájönni, hogy sokkal jobban kijön az élelmiszerek valódi íze szobahőmérsékleten. a sajtról eddig is tudtam. a vörösbor is jobb nem jéghidegen. most melegítem a paradicsomot a zsebemben... atyááám. így nem fog felmelegedni a paradicsom. észre se vettem, hogy kiesett a zsebemből. tőlem 1ébként se melegszik fel, mert bennem hűtővíz folyik, nem vér.

vérről jut eszembe: láttam, hogy a lehel piacon véradás lesz 7végén. nem merek elmenni, hátha leszívja azt a kevés energiámat is, és még punnyadékabb leszek biciklitúrára. sajnos nehezen kelek fel. régebben mindig kipattantam. most meg? áhh. mi történhetett velem?

vérről jut eszembe: eper. ez is piros. tegnap felhívott m., hogy istenicsúcsszuper eperlekvárt főztem, r. barátjával istenítenek engem és az összes családtagomat. hát igen, eddig mindenkinek nagyon ízlet. érett, zamatos eperből lehet jó lekvárt főzni. én is megállapítottam 7fő este, hogy valóban szenzációs lett. epres joghurtot készítettem belőle. majdnem sírásra késztetett, mint a passo dello stelvio. ide megyünk. biztos szippancs lesz, de meg fog érni minden szenvedést. azt írják, hogy ezt minden bringásnak legalább 1x meg kell másznia életében. eljönnek azok a pillanatok. már csak 3 hét. fel kell készíteni a kázmért is. lesz dolog...

kádárműhelyben mértünk tegnap. ma meg a csodálatos katonákat. akik igazából nem si katonák, mert zenészek.
szóval srácnak olyna karja volt a kádárban! sovány, de tiszta izom a sok kalapálástól. minden kis izmocska tökéletesen látszott. ilyet nem lehet gyúrni. a munkásizom az igazi, a szép. inkább munkásizom+sörhas, mint konditeremizom+sörhas. van benne valami kiábrándító.

vérről jut eszembe: paradicsom. az is piros. tegnap nagyon finomat sikerült beszereznem a piacon. kivégzem az összeset. már félig felmelegedett az utolsó.
piacról jut eszembe: az 1ik eladó srác. fiatal volt, olyan arccal, akiről nem feltételetem volna, hogy piacos arc. és nagyon kedves. háááá. ilyenek vannak. nem tudom visszaidézni. olyan jólesik, ha emberszámba vesznek. sajnos nem vagyok 1 öntudatos vásárló meg ember, tehát lehet azért se kedvesek velem. akin megérzik, hogy bele lehet rúgni, abba belerúgnak. ez most kicsit erős volt, de szerintem téynleg így van. lehet ezért nem szeretek senkit se cseszegetni ok nélkül. ez az alsóbbévesek szivatása nálam kimaradt, és engem se nagyon piszkáltak sosem ilyen ügyekkel.

megettem a paradicsomot. paradicsomi volt.

1 megjegyzés:

norbijúzer írta...

uh, az a szerpentin nagyon durván néz ki! de gyöngyörű a táj! :)

a paradicsomot én viszont direkt hidegen szeretem, úgy olyan kellemes, friss íze van.