2009. január 21., szerda

olasz, rizottó

szóval tennáp életem 1. olasz óráján is túlestem. meglepődve tapasztaltam, h magyarul csak a tanulók beszélnek. a tanárnő nem fog magyarul megszólalni, max óra után. na mind1, beletörődtem, és nem is volt rossz. hamar elment. bár kicsit elkeserít, h nehezen értem meg. ha nem tanultam volna angolt, még nehezebb dolgom lenne. na de megtanultam, hoyg hívnak meg ilyeneket. a gesztikulálás is sokat segít. nem is gondoltam volna.

ezután életem 1. igazi rizottóját is elkövettem. zöldséges. még bécsben a szakácsköynvboltban találtam 1 kisméretű, nem túl drága könyvet. ez rizottókról szól. amúgy i sérdekelt a téma, így megkértem j-t, hozza meg nekem karácsonyra, és megtette.
sütőtökös rizottó. sajnos féynkép nem készült róla, pedig hasonlatos ahhoz, mint ami a könyvben szerepel. mindenesetre ezután szűkmarkúbban bánok a parmezánnal, mert a) igen-igen drága b) hajlamos elnyomni minden más ízt.
a rizottó rizs jelesre vizsgázott, aminek nagyon örülök, és 1ben elvártam, hiszen 1100 ft/kg-ért vettem. nem volt szívem otthagyni a boltban, mert legalább 1x nem akartam spórolni az alapanyagokkal.
szóval finom lett. még próbálkozni fogok 1éb receptekkel is, és valami olcsóbb rizzsel. kíváncsi vagyok, olyan szép marad -e. persze lehet elfogult vagyok a carnaolival szemben, mivel ennyit kiadtam érte. de nem hiszem, hogy az a szemétrizs, amiket ránksóznak a boltok többségében, ilyen jó végeredményt produkálna. hamarosan kiderül.

most megírom a 7végémet is, azaz befejezem, mert már elkezdtem.

Nincsenek megjegyzések: